Rozhovor: Majkl Matys o DM bikefest

Autor: Majkl Matys, Navy, kategorie: Rozhovor, vydáno: 19.7.2010

Bikepark Dolní Morava bude letos již po čtvrté hostit bikový festival se slopestyle a DH závodem. Jak probíhají přípravy a jaké novinky na DM najdete jsme se zeptali hlavy této akce Michala Matyse








d:key: Ahoj Michale, bikefest na DM už má za sebou celkem dlouhou historii, díky které se tahle akce dostala mezi ty největší bikové závody u nás. Jak jdou přípravy letošního ročníku?

Michal Matys: Je to tak, je to čtvrtej ročník, na začatku to bylo jenom o slopestylu a muzice, minulý rok jsme k tomu přidali ještě DH. Takže letos se můžete těšit na dopolední závody DH, odpoledne Slopestyle za účasti české špičky a večer jízda v podání top HC kapel v ČR.

Jednou z těch nejdůležitějších věcí každého bikového závodu je trať. Jak se za ty roky, co DM funguje, slopestylová a DH trať mění? Stavíte na letošní závod nějaký nový věci?

Snažíme se expandovat i v této oblasti, obě tratě na DH jsou vylepšeny o umělé překážky jakou jsou klasiký DH krmelce a jedno luxusní dřevěný esíčko s dropem i gapem. Slopestylová trať bude mít slušný změny, jelikož nedaleko staví nějakej penzion, bude hlíny zle. Ke stávající trati se dostaví v dolní části dva závodní skoky s dřevěnými odrazy. Tím vznikne sjezdovka o deseti skocích, dřevěném Simonsu, butterbox a wall, vše se dá kombinovat, takže si každej najde svojí lajnu.

Co riders? Na DM jezdí vždycky hodně dobrých riderů. Máš už potvrzený nějaký zajímavý jména? Jak jsem psal, Čehuni tam budou všichni, kdo budou zdrávi, jmenovitě Damjan Siriški, Kuba Kalina, Tomáš Zejda, Kuba Vencl, Honza Tóth, po zranění taky Martin Voříšek, dál pak západočeská parta Honza Nertval a Láďa Klauz. Ze zahraničních pak nevyzpytatelná polská parta.

Na akcích pořádaných Freestyle Madness Crew je zvykem rozjet mejdan v HC stylu. Na jaký kapely se můžeme těšit na afterparty?

Přesně jak říkáš, naše parta je ze starý školy, bez metalu neni motokros a proto v pátek i sobotu večer to bude ve velkým stylu, vystoupí zde osm kapel. V pátek je největší tahák Damjanova kapela Sunset trail a sobota pak vrchol v podání Scream of the Lambs a Hazy Decay.

No tak tohle vypadá na hodně divokou zábavu. Co bych měl vědět o ubytování, permicích a podobných věcech, když se budu chtít na DM vydat?

Ubytování:
Pod Vlekem 724 421 749
Valevill 603 437 275
Areál srubů 605 299 961
Sport Hotel 602785999
Stanování v areálu zdarma, sociálky v chatě Větrák a přilehlých penzionech.

Permice:

Publikum:
Pátek, sobota: 200 ,– vstup do areálu+ koncert

Nezávodící jezdci:
Pátek: 200 Kč – permice + koncert
Sobota: 300 Kč – celodenní ježdění + vstup na koncert

Závodníci:
Pátek : 200 Kč – permice + koncert
Sobota: 300 Kč – startovné, permice + vstup na koncert

Díky za informace a doufám, že se vám letošní Bikefest na Dolní Moravě povede!




Veškeré další informace najdete na plakátu:

Diskuze

  • anonymní uživatel shi_gi (jiri.sigut (a) seznam.cz) 2.8.2010 v 12:10

    yeeaaahhh jsou už někde fotečky?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí