Report: MSR a SPDH Malino Brdo

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 19.7.2010

O uplynulém termínu se konalo v Ružomberku v lyžařském areálu Malino Brdo mistrovství Slovenska, účast slovenských jezdců byla velká, zbytek startovního pole doplnili češi a maďaři. Čechů bylo méně než bývá obvyklé, ve stejném termínu se jelo i mistrovství Polska v Černé Hoře a část jezdců si dávala odpočinek před svěťákem v Champéry a Val di Sole.

Místní sjezdová trať je za suchého počasí, které panovalo v sobotu opravdu velmi rychlá a prašná. Na jezdce na ní čeká mnoho nástrah v podobě děr a volných kamenů, tvrdost trati okusil nejeden jezdec a na obtížnost trati doplatila i největší současná slovenská sjezdová hvězda a hlavní adept na mistra Filip Polc, který po sobotním pádu a bolavému krku nenastoupil do závodu.





Ač je na Slovensku online registrace a většinou se ve frontě na číslo nečeká více jak pět minut, v Ružomberku se tentokrát systém trochu zadrhl a vznikaly opravdu velké fronty jak už při nákupu permice, tak i registraci samotné. Možná to bylo způsobeno nutností podepsat souhlas s podmínkami účasti nebo pouze dvojicí lidí u registrace, nevím, ale doufejme, že se jednalo pouze o vyjímku.





Trať od čtvrtého kola CTM Moravsko Slovenského DH Cupu, které se zde konalo před nedávnem doznala pár spíše kosmetických změn, zmizelo několik zábavných odrazů ve spodní části, někde přibyly další stopy (v některých místech bylo na výběr tolik stop, že až oči přecházely). Výhrady bych měl k vymlíkování trati, to bylo pojato spíše propagačně, bylo mnoho úseků, kde bys mlíko hledal marně.

Jak již bylo zmíněno sobotní trénink probíhal na naprosto suché trati, ale jak je tradicí na slovenském mistrovství závod se jel na mokru. Těžko říct kolikátý je to ročník, co se jede mistrák je na mokru, snad třetí po sobě. Během sobotní noci dost výrazně zapršelo a trať se změnila k nepoznání. Povrch se z prašného proměnil na odporně mazlavý s tvrdým podkladem, v sobotu najeté stopy byly v neděli nepoužitelné, klouzalo to všem a všude, o velké množství pádů nebyla nouze.





Přejděme k výsledků, v první kategorii na startu, kategorii Žáků po zlepšení ve finále o sedm vteřin oproti semi bral vítěztsví Adam Březík (SBT Fryšták). V ženách se stala věc nevídaná, Radka Slížiková (Bikemagazin Riders) kvůli pádu nevyhrála semi, její skalp získala Michala Lípová (ASP Bikeshop Team). Finále bylo mezi těmito dívkami opět velmi vyrovnané, o vítězce rozhodlo 62 setin, o kterých do cíle dorazila dříve Radka Slížiková. Masters po zlepšení o patnáct sekund oproti semi zvítězil Jarda Chytil (4EVER CYKLO BULIS). Pro další kategorii, hardtail byla jízda asi nejnáročnější, nejrychleji se do cíle dodrncal Jozef Králik (Life4Ride). Jedinnou kategorií, kde se na stupně vítězů nedostali žádní cizinci, byla kategorie Hobby, zde nejlépe zajel Matej Ivančík (SCK VELO SPRINT). Martin Knapec (NOVATEC RT) vyhrál s největším náskokem před druhým mezi všemi kategoriemi a svým časem by bral bronz v elitě!





V Elitě vyhrává Ján Dodo Javorník (FREERIDE Košice) časem atakující hranici 4 minut, ta je ovšem velmi odolná a prolomit se ji nepodařilo. Nejrychlejší čas dne je tak 04:00,00. Na stříbrném postu dojíždí Martin Mikulenka (SK Grafobal). Třetí ze semi Rosťa Čert Štencel v horní pasáži nad mýtinou zkoušel ve finále jak opustit svého Intense v přemetu, podařilo se a výsledkem je až 25. místo. Třetí flek se tak uvolňuje pro Matuše Korytka (Bikemagazin Riders). Na pódiu pro nejlepší trojici doplňuje Jirka Gergel na čtvrtém místě (se ztrátou, o které mám zakázáno napsat jak byla velká) a pátý Aleš Hrebík (Freeride-MTB team).

Kompletní výsledky jako obvykle najdete na vos-tpk.sk.





 

Diskuze

  • anonymní uživatel JKL 19.7.2010 v 9:09

    tak dík no :D:D:D

  • anonymní uživatel HoF 19.7.2010 v 10:20

    5,5 sec na tretiho Juro? Ses nejak flakal, ne?

  • anonymní uživatel JKL 19.7.2010 v 10:35

    za 1. jsem se válel po zemi a za 2. jsem jel jak nejvetší kožkař :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí