Report: Hcore3 Contest II

Autor: TomKa, kategorie: Report, vydáno: 20.7.2010

Po dvou letech se nám podařilo opět uspořádat v zuberském parku další ročník Hcore3 Contestu. Předcházely mu týdny příprav a každodenních prací v neskutečných vedrech. Trošku jsme se báli nepřízně počasí, ale naštěstí se zpočátku nepříznivá předpověď proměnila v nádherný den, možná až příliš, takže jezdci byli ve varu hned dvakrát díky super divácké kulise a tropickým teplotám.

Od ranních hodin se začal park plnit jezdci a diváky, samotné tréningové jízdy poskytly výbornou podívanou a tak nebylo pochyb, že nás čeká pořádné peklo. Celá akce začala něco po druhé hodině, kdy se do kytarových riffů ozval hlas vyhlášeného speakera Wáclava vzívající jezdce na bmx kolech do výhně kvalifikačních jízd. I když bylo od začátku jasné, že všech 6 odvážlivců postoupí nenechali se kluci zahambit a nasázeli co mohli, otevřel to Honza Jílek svým frontflipem na druhém dirtu, flipy a whipy od Pavla „Chlopa“ Glogara a ostatních. Do kvalifikace MTB nastoupilo 15 zabijáku, ze kterých mohlo postoupit jen 10 nejlepších, jednoznačně ze zástupu jezdců vyčníval Tom Lysý se svými čistými triky na jistotu ve velkých výškách jako 360 nosedive na prvním, tailwhip, odlschool suicide, superman. Nedal se přehlédnout ani vybraný motokrosový styl slovenského reprezentanta Martina Sitáše – tailwhip cancany, super cancany, 360. Překvapil také málo známy Michal „Kačer“ Plačko dřevorubeckým hardcorem flip na prvním a 360 condor na druhém.





Finále logicky přitvrdilo, BMX dominuje bezkonkurenčně Honza Jílek svými flipy, turndowny, pokusy o flipwhip a hlavně frontflip-nohandem, kterým si také získal srdce bystrozraké poroty a vyhrál best-trick. Pavel Glogar aka „Chlop“ nasadil double whipy, 360 tailwhipy a pokus o 720 tím pádem si zasloužil druhé místo na stupních vítězů. Třetí příčku obsadil olomoucký rodák Libor Prokop backflipy, tailwhipy a taktéž deathmetalovými 720tkami.
V MTB atmosféra houstne taktéž, každý nasazuje to nejlepší co jeho repertoár obsahuje a možná i mnohem víc. Tom Lysý protahuje backflip na prvnim dirtu, tailwhip cancan, 360 barspin, superman. Martin Sitáš posouvá laťku super cancanem a 360 tailwhipem. Kuba Hradil diktuje, stylové kondory, xup to barspin a 360 invert v letové výšce. Filip „Žena“ Kamidra se nenechal zahambit a ukázal, že mimo stavění dirtů a sekání kopřiv v betoňáku stále drží svou pověstnou formu, backflip, 360, tailwhip mluví za vše. Michal Plačko drží svuj bike ve svých macatých rukách ještě pevněji a přitvrzuje ve flipech, 360 condorech, Tommy Šrámek podporovaný svými friends z New Jersey potvrzuje formu a sazi flipy, flip Xup, 360. TomKa odjiždí superman seatgrab, tailwhip, 360.
Na závěr si celá parta za řevu fanynek střihne parádní vláček. 





U mě vyhrál každý kdo se za infarktových teplotních podmínek závodu, v očích poroty to dopadlo takto:

Top 3 BMX
1. Honza Jílek
2. Pavel Glogar
3. Libor Prokop

Top 3 MTB
1. Tomáš Šrámek
2. Michal Plačko
3. Tomáš Lysý





Večer následuje afterparty kde odpálili super show za doprovodu hromu a blesku, papa furat la muerte, našláplí SunsetTrail společně s Damjanem Siriškim které můžete vidět také na fajtfestu tento víkend, olomoucká indie rock vycházející hvězda HarajukuXprin­cess, kteří dorazili z rock for people a nakonec kdy se vydatně rozpršelo improvizovaně ObscuroCorvus uvnitř chaty.

Rád bych touto cestou poděkoval všem kteří se podíleli na realizaci celé události, sponzorům, kapelám a všem kteří dorazili.

Budeme se těšit nashledanou v hcore parku i příště!



Více fotek najdeš v galerii a obsáhlejší fotogalerii na www.hcore3.com



Foto:
Roman Kondělka
Radomír Čajka

Text: TomKa

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí