reklama

Report: CTM MS DH Cup - Ráztoka

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 9.8.2010

Páté kolo Moravsko-slovenského DH poháru hostil na nové trati ski areál Ski Ráztoka – Horná Maríková, nedaleko Povážské Bystrice. Ráztoka je bezesporu na konci světa, celé středisko je jen jedna sjezdovka, hotel a pár chat, navíc zde končí silnice, ani pro mobilní operátory není příliš atraktivní, protože ani jeden zde nemá signál. Nicméně nic z toho nebrání uspořádat zde sjezdové závody.

Již po cestě kolem Váhu bylo jasné, že asi nebude sucho, řeka byla po deštích naplněna po okraj. A první pohled na dráhu to potvrdil, ikdyž během pátečního tréninku nebylo bláto až tak hutné jako následující dny. V noci z pátku na sobotu kvalitně zapršelo a začaly se vyjíždět drážky z odporně se lepícího bláta. Celá trať na první pohled nevypadá příliš náročně, jak délkou asi jeden kilometr (z cíle je vidět startovní budku), tak i profilem (úplná rovina to nebyla, naopak místy to bylo dost z kopce), ale zdání klame. Mokrý povrch s spoustou vylezlých kořenů dokonale prověřily schopnosti. Na dráze byla dvě těžká místa, kde se asi rozhodovalo. V horní polovině, docela krátce po startu byl cca čtyřmetrový přescesťáček se nepříjemným příjezdem, ale především ještě těžším odjezdem, druhým místem, kde nebyla o pády nouze byly dvojice kořenů a následného schodu, pro mnohé za mokra velký oříšek, za sucha jste o tom ani nevěděli.





Na start závodníky dopravovala tatrapoma, která měla velmi příjemnou rychlost, neviděl jsem na ní snad žádný pád což nebývá při tomto způsobu vývozu zvykem. O konce pomy bylo nutno ještě pár metrů vytlačit ke startu. Na příští rok se chystá sedačková lanovka, prodloužení lyžařské sjezdovky je již hotovo, sjezdová trať přijde až po lanovce a díky dalším metrů navíc to bude jen a jen lepší.

V neděli ráno se ručička vlhkoměru blížila maximu a bylo jen otázkou času, kdy začne pršet. Krátce po začátku tréninku to přišlo a po sobotním tréninku relativně suchou trať začal opět zalívat déšť. V průběhu celého závodního dne se počasí střídalo, chvíli mlha, chvíli slunce, chvíli deštík – aprílové počasí jaké nebyvá ani v dubnu.





Na Moravsko-slovenském DH poháru tradičně závod otevírá kategorie Naděje ani zde to nebylo jinak a patnácka mladých střelců se hrdě prala s tratí. Dojeli v pořadí: 1. Martin Palyza (Cykloteam H+F), 2. Tomáš Uruba (SK Grafobal Sixsixone), 3. Dominik Lošák (Internova DH Racing Team).

V ženské kategorii se ani jedné jízdě na stupeň nejvyšší nepodívala Radka Slížiková (Bikemagazin Riders), ve finále druhá, v semi dokonce až třetí, to bylo pro mě velké překvapení. V obou jízdách zajela nejlépe Michala Lípová (ASP Bikeshop Team). Třetí ve finále dojíždí Katarína Pialová (KHC KAKTUS BIKE Bratislava).





V Mástrech s bezpečným náskokem přes sedm vteřin vyhrává Tomáš Grzych (Gravity Racing team) před Filipem Švrčkem (Dolekop.com Downhil Team) a třetím, polským jezdcem, Bartek Jaskiewicz (Black Mountain Racing).

V hardtailech to byl souboj jezdců teamu Life4Ride, o vítězi rozhodovali dvě setiny které Jozef Králik najel na druhého Maroše Kostelanského. I třetí Lukáš Parák (Heartattack racing) dojíždí s malou ztrátou, necelých dvou sekund.





Katerogie Hobby nebyla nejpočetnější což nebývá zvykem, pořadí v cílu byla následující Lukáš Plátek (Bike club Kálnica), druhý Matej Ivančík (SCK VELO SPRINT Nitra) a bronz získal Jakub Stank (KHC KAKTUS BIKE Bratislava).

V juniorské kategorii bere zlato Filip Chalmovianský (DH Positive Partizanske) před Lukášem Šplíchalem (Norcobikes), na třetím místě je opět člen Urubovic rodiny, mladší brácha Tomáš v nadějích na stříbru, zde starší Jan na bronzu.

Již zbývá jen jedna kategorie na startu a to je elita, většinou jezdí nejrychleji, ale zde to neplatilo, junioři ale hobbíci jeli ve finále rychleji. Zlato bere Matúš Paulovič (SCK VELO SPRINT Nitra), stříbro Pavel Čep (BikeRacingTeam Olomouc) a brozn patří Martinu Hoferekovi (Bike Hazard Mongoose Team).

Kompletní výsledky jako tradičně na http://vos-tpk.sk







Další kolo Moravsko-slovenského DH poháru se jede za měsíc nedaleko odtud na české straně v Karolince a za 14dní se jede Slovenský pohár v Malé Lučivné, kde bude možno příští týden potrénovat.

Diskuze

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 9.8.2010 v 9:31

    vždyť už vyšel i ten dirtbiker, já už chci secret jam :-D

  • anonymní uživatel dodo (chaso818 (a) pokec.sk) 9.8.2010 v 16:27

    bude aj nejaka galerka?

  • anonymní uživatel Krutor 10.8.2010 v 9:45

    Kelíku, gratuluju k první bedně!

  • anonymní uživatel Martin 10.8.2010 v 14:30

    300 foto zo soboty - www.moravskoslovenskydhcup.eu/... , z nedele sa spracovavaju

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 10.8.2010 v 17:02

    Martin foto's:a Rico s Ondrou si nedají pokoj ani na trati...bukvice:-D!!

  • anonymní uživatel Martin 10.8.2010 v 21:23

    Foto z nedele www.moravskoslovenskydhcup.eu/...

  • anonymní uživatel Frňús 12.8.2010 v 17:13

    jo este bych poznamenal ze vítez Plátek nestál tentokrat na bedne ale na krtinci , proste bylo to tam stylový, enem snad 15 roku spátky, jinak fajn. zdravim stavitele trate, mistra šalení MACA

  • anonymní uživatel Maco 13.8.2010 v 15:11

    Frňús a co s tym mam ja? ja som s chalanmi len trat staval. a tiez ta zdravim

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí