Report: SPDH Malá Lučivná

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 23.8.2010

Čtvrté ikdyž v podstatě třetí kolo Slovenského poháru ve sjezdu navštívilo novou a velmi parádní trať v lyžařském středisku Malá Lučivná (web areálu ). Třetí proto, že původně třetí závod se měl jet na trati na Kubínské Holi, ale stavba nové lanovky tento plán zhatila a tak byl závod zrušen.

Třetím závodem poháru se tak stala úplně nová hodně prudká trať v Malé Lučivné. Malá Lučivná je skutečně malé lyžařské středisko kousek od Párnice, v kraji kde Jánošíkovu podobiznu potkáte téměř na každém rohu, leží v hlubokém údolí v Malé Fatře. Trať zde vznikala během jara a Jožo Šiška opět vytvořil velmi dobrou, náročnou, ale přitom i docela zábavnou dráhu. Na skoro pětistech metrech převýšení neni opravdu potřeba šlapat, špíše je třeba dobře volit správnou stopu a brzdit. Trať se poměrně dost vyjížděla a během víkendu zmizely snad všechna opěrná místa, to je daň za novou trať.





Celá dráha by se dala rozdělit na čtyři pasáže, střídají se zde prudké a velmi náročné lesy s rychlými loukami. Na horní louce by byla škoda nevyužít klopenky, které zde v zimním období tvoří část skikrossové dráhy a Jožo si tuto příležitost nenechal ujít a vznikl zde asi nejzábavnější a zcela jistě i nejrychlejší úsek. Po první louce následoval „černý les“, z prudkého světla jezdci vjížděli do tmavého lesa, prvních pár metrů než se oči přizpůsobily se jezdilo téměr poslepu. V tomto lese to velmi klouzalo, i přes poměrně vysoké denní teploty, zde bylo i odpoledne kluzké bláto a k tomu navíc velké množství kořenů. Po tomto lesíku následoval přejezd sjezdovky, remízek s wallridem, skok Jožo a sypačka na cílový skok a cíl.

Nejrychlejší jezdci byli schopni celou trať absolvovat v čase kolem 3:30, takže se jezdilo i dost rychle. Dalo by se očekávat, že na takto prudké trati budou odcházet ruce, ale spíše o sobě dávaly slyšet nohy.





Závodit se začalo netradičně již sobotu večer „sranda“ závodem v dualu na jedné z menších sjezdovek, do závodu se přihlásilo snad 70 závodníků a do rozřazovacích bojů postoupilo 32 nejrychlejších. Jezdilo se za tmy, kterou částečně rozpouštělo osvětlení, ale vidět příliš nebylo a taktéž padala trochu rosa na travnatou trať a dost to klouzalo. Nejrychleji se s tím vším a stejně tak i řadou soupeřů dokázal vypořádat Michal Červenka a zaslouženě zvítězil.





Výsledky nemá smysl rozbírat, jako tradičně je najdete na VOS-TPK.

Uveďme jen ty nejchlejší:
Žiaci Fodor Marek (DK-RIDERS Dolný Kubín)
Ženy Slížiková Radka (Bikemagazin Riders)
Masters Slivka Andrej (DH-POSITIVE Partizské)
Hardtail Mindek Tomaš (TCK Žilina)
Hobby Plátek Lukáš (Bike Club Kálnica)
Juniori Uruba Jan (SK Grafobal)
Elite Gergel Jiří (Blockbuster DH Team)





Čtvrté kolo je úspěšně za námi, na páté kolo budeme muset cestovat 11. – 12. září daleko na východ do Plejsů. Uvidíme se tam.

Diskuze

  • anonymní uživatel Epo (filipstrecansky (a) centrum.sk) 23.8.2010 v 22:04

    nedá sa poslať 3. fotka reportu(Remerx dres,žté brýle,IronHorse) na mail? vďaka

  • anonymní uživatel Matkko.DH (Foxik.DH (a) azet.sk) 27.8.2010 v 18:42

    koho to vidim na poslednej foto ? zubackáááá =)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí