Písecký Slopestyle se vrací

Autor: Petr Mach, vydáno: 10.9.2010

Fanoušci adrenalinových sportů se mohou těšit na 25. září, kdy proběhne třetí pokračování největšího extrémního závodu horských kol v České republice. Slopestyle Contest se po roční pauze vrací na naši bikovou scénu, aby opět přinesl něco nového.

Na Velkém náměstí v Písku nebudou létat jen jezdci na kolech, ale představit se přijedou i motorkáři, aby mezi sebou svedli souboj ve volném stylu všeobecně nazývaném freestyle. Navíc se odehraje ještě další vložený závod ve skoku do výšky. Samozřejmě, že to nebude skok jako na atletickým mýtincích, ale skákat se bude s horskými koly.

„Podařilo se nám získat statut světového poháru ve freestyle bikingu a bude to vůbec poprvé, kdy se v Čechách pojede akce podobného významu.“ Říká Robin Mikušiak s pořádající organizace Free Production. Bronzová úroveň světového poháru řadí písecký závod mezi světově proslulé akce jako Red Bull Rampage nebo Kokanee Crankworx. „Je pravděpodobné, že se tu bude rozhodovat i o nějakých konečných pozicích ve světovém žebříčku,“ doplňuje Mikušiak informace o předposledním závodě celé série.





Z evropských hvězd by se měl na startu ukázat třeba Francouz Yannick Grannieri. Ten zažívá svou zatím nejlepší sezónu, ve světovém rankingu je celkově druhý a určitě se bude snažit stříbrnou pozici v závěru sezóny ještě vylepšit. Také čtvrtý muž stejného žebříčku Brit Sam Pilgrim by měl v Písku předvést nejlepší triky, které umí. Tento gentleman z ostrovního království je považován za jednoho z nejlepších jezdců současnosti. Skoky hlavou dolů chce ukázat píseckému publiku i mladý Polák Szymon Godziek, který vlétl mezi světové hvězdy ve velkém stylu. V letošní sezóně překvapil dvojnásobnou účastí ve finálových jízdách závodů světového poháru a při Austrian King of Dirt bral dokonce bronz. „Pozvánky od nás obdrželi i další jezdci světové extratřídy, ale zatím na ně neodpověděli,“ říká Petr Mach, který bude mít jezdce při závodě na starost. „Bylo by dobré mít je tu všechny, ale to by časově asi jen těžko vyšlo. Startovat chce totiž i celá domácí špička a to jsou velmi kvalitní jezdci.“ Doplňuje.





Účast v závodě zvažuje i historický nejlepší český biker Michal Prokop. „Přijde mi to jako zábavná akce,“ říká dvojnásobný mistr světa ve fourcrossu na možnost startovat v Písku. Měl by tak doplnit startovní listinu čítající asi dvacet jmen pozvaných hvězd české a evropské scény. Na sestavě deseti obrovských překážek postavených po 250 metrů dlouhé trati budou čtvrtou zářijovou sobotu létat skutečně ti nejlepší. Pozvané bikery doplní také několik divokých karet, které dostanou mladí jezdci a získají tak příležitost vstoupit na scénu velkých hráčů. Po závodě se v píseckém Kulturním domě odehraje ještě veliká afterparty s koncerty kapel jako Skyline, PSH nebo Krucipüsk.

Více informací na www.slopestyle.cz.

Text: Petr Mach
Foto: Jakub Vlček

Pro zobrazení videa je třeba mít prohlížeč s podporou Javascriptu a Flash.
Link na stažení

Diskuze

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 10.9.2010 v 10:26

    grafika za 1, škoda že jsem rozbitý a musel jsem odmítnout účast

  • anonymní uživatel Freddy 10.9.2010 v 14:00

    pěkný video

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 13.9.2010 v 0:03

    Haha :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí