VELO 10/2010

Autor: Ruda Hronza, vydáno: 30.9.2010

Aktuální číslo časopisu Velo se už pár dní válí na pultech novinových stánků. To nejzajímavější z tohoto vydání jsme pro vás vybrali do následujícího článku…








MS MTB – ČEŠI PŘEPISUJÍ HISTORII! Šest medailí pro naše borce, potvrzení Kulhavého skvělé formy i našeho výsostného postavení ve 4X. Jedno z témat se věnuje hledání základů výborných výsledků Jaroslava Kulhavého, nechybí zajímavý rozhovor se zlatým Slavíkem (Tomášem) a mnohem více.

.<>




EVROPSKÝ DH POHÁR V ČECHÁCH, ALE BEZ ČECHŮ. Proč na domácím Špičáku chyběli domácí borci? Jako další téma v souvislosti se sjezdem se nabízí jezdci 4X, kteří se věnují i této disciplíně. Je tato kombinace možná na špičkové úrovni? Co přináší těm, kdo ji podstupují? Velo hledalo v dvojrozhovoru odpovědi u Jakuba Říhy a Adama Staška.



JAN KOPKA A JEHO DALŠÍ DOBRODRUŽSTVÍ, TENTOKRÁT NA BIKOVÝCH ETAPÁCH V MONGOLSKU. Závod Mongolia Bike Challenge si letos odbyl svou premiéru, u níž nechyběl ani Honza Kopka. Mongolsko je natolik pestré svou krajinou, že o závodu se hovoří jako o deseti etapách vedoucích deseti různými světy. Honza popisuje zážitky ze závodu, ze zákulisí („Během sedmi hodin přepravy na start jsme potkali dvě auta, přesto se náš řidič dokázal s jedním z nich srazit…“) i z Mongolska samotného.





KAM ZAMÍŘÍ EVOLUCE KOLA? Koncepty bicyklů budoucnosti jsou výkladní skříní mnoha značek a oblíbeným prubířským kamenem designérů. Je však možné vidět za roh, odhadnout vývoj, či jej snad dokonce tímto způsobem popostrčit? Nebo zůstanou tyto oku lahodící kreace navždy jen ve formě skic a nefunkčních maket? V novém Velu je mimo odpovědí také rozhovor s českým designérem Josefem Čadkem, jehož projekt Locust sice vypadá jako produkt pro dalekou budoucnost, ale chystá se do sériové výroby právě nyní.




TISÍC A JEDNA BARVA CYKLISTIKY. Fotoreportáž přinášející další důkaz jedinečnosti jízdy na kole. Žlutá, modrá, zelená, hnědá, šedá, bílá, oranžová, jejich kombinace… najdete nějakou barvu, která by ve spektru barevnosti kulis jízdy na kole chyběla? Anebo sport, který se může pochlubit něčím podobným? Fotbal má zelený trávník, lyže bílý sníh, plavání modrou hladinu… Cyklistika je jedinečná.




VELETRH EUROBIKE. Německá výstava strhla poslední roušky utajení novinek pro příští rok. Útok na chuťové pohárky cyklistických fajnšmekrů bude opět silný, jak o tom napovídá reportáž z veletrhu.




DEFEKT? CO TO VLASTNĚ BYLO? Těsnicí roztoky mažou slovo defekt ze slovníku. Nové Velo přináší jak test samotných roztoků, tak i kompletních sad pro změnu dušového systému na bezdušový. Způsob testu? Prkýnko, v něm šest hřebíků o průměru 3 mm – a roztoku ukaž, jak umíš utěsnit ostře napadený plášť!

.<>




29 STÁLE SILNĚJŠÍCH PALCŮ. Testem říjnového čísla prošly modely roku 2011 postavené na velkých obručích, dva hardtaily (Felt Nine Elite, Superior Team 29), jeden 100mm full (Trek HiFi Deluxe) a jeden 130mm (Specialized Stumpjumper FSR Comp 29er).




INOSINE – MÁ CO NABÍDNOUT CYKLISTŮM? Odpověď přináší výživový specialista.


VOLNO, CHCETE-LI. Sezona končí, přichází čas regenerace. Záleží ale především na tom, jak se cyklistice věnujete, zda závodíte nebo ne, kolik závodů máte za sebou…




Diskuze

  • anonymní uživatel jose (stetir (a) centrum.sk) 30.9.2010 v 9:25

    no musim povedat ,ze je to fakt dobry casak

  • anonymní uživatel Scoty 30.9.2010 v 22:32

    BEST!BIKE MAGAZINE!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí