Report a foto: Slopestyle Contest

Autor: Petr Mach, Bikesek, kategorie: Report, vydáno: 30.9.2010

Na náměstí jihočeského města opět tuto sobotu létali jezdci na horských kolech při třetím ročníku oblíbeného Slopestyle contestu. V Evropě už téměř ojedinělý druh závodu před několika tisíci návštěvníky patřil hlavně Polákům. Bratři v triku Szymon a David Godziekové tu jasně rozdali karty a oba se postavili na stupně vítězů. Mezi ně se na druhé místo dostal jen Honza Toth.

Předposlední díl Freestyle Mountainbike Tour se jel za účasti celé české špičky, která na píseckém náměstí předvedla parádní show. Byl tu jak bývalý světový šampión ve fourcrossu Michal Prokop, tak i jeho mladší nástupce Jakub Říha a pak všichni kdo na české scéně v této disciplíně něco znamenají.



 


Dalším lákadlem byl pro diváky i jezdce pěkně kompaktním bikepark vystavěný za pouhé dva dny specialisty z Park Pilot po celém píseckém náměstí. Dozor nad stavbou si vzal guru všech českých bikerů Michal Maroši. Kromě obvyklých velkých skoků na hliněné dopady, spin a nort shore prvků Maroši zařadil i jednu novinku v podobě kruhového wall ridu s bankovým odrazem a dopadem. Tato překážka se ukázala jako nejnáročnější, stála totiž až na konci celé lajny skoků a málokdo měl ještě sílu ji dobře projet.

Kvalifikaci vyhrál Jakub Vencl a těsně za ním si hlídal pozici mladší z polského bratrstva David. Ještě před finálovými jízdami byl však na programu vložený závod o nejvyšší skok, při kterém jezdci skákali přes laťku jako na atletickém mýtinku. Písecké publikum utvořilo bouřlivou atmosféru, takže se skákalo opravdu vysoko. Až na 540 centimetrech vypadla většina startujících a bohužel i vítěz slopestylové kvalifikace Kuba Vencl, který musel být po nešťastném pádu odvezen do nemocnice. Jako rozhodující výškou se ale ukázalo až 560 cm, kterou hned na první pokus přeskočil David Godziek. V soutěži už zbyl jen Petr Drábek, ale tomu se bohužel stejný kousek nepovedl a skončil tedy jako druhý.



 


Do finále Slopestylu postoupilo deset nejlepších riderů a ti se už těšili na tříkolový závod. Už v prvním kole se ale nad Písek začali stahovat mraky a po pár kapkách bylo jasné, že závod bude muset svou podobu změnit. Odjelo se kompletní první kolo a opravdu v něm padali triky na špičkové úrovni. Nepovedenou jízdu měl snad jen Láďa Klauz, ale ostatní zaskákali ještě o kus lépe než v kvalifikaci. Nejlepší byl po prvním kole David Godziek, před Honzou Tothem a bratrem Szymonem. A pak se spustil slabý, ale souvislý déšť, který bohužel závod nekompromisně ukončil. Výsledky prvního kola byli tedy uznány jako konečné a na předávání cen bylo u všech znát značné zklamání.

Výsledky SLOPESTYLE CONTEST 2010:
1. David Godziek – 256 bodů
2. Jan Toth – 245
3. Szymon Godziek – 237
4. Tomáš Zejda – 212
5. Damjan Siriški – 198
6. Petr Drábek – 193
7. Martin Voříšek – 186
8. Adam Lorenc – 156
9. Tomáš Marek – 153
10. Láďa Klauz – 93

Další informace už brzy na www.slopestyle.cz

 


Tetx: Petr Mach Foto: Bikesek

Diskuze

  • anonymní uživatel Užaj 30.9.2010 v 13:42

    takovej menší přehmat, skok do výšky před finálkem...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí