Report: Cyklopeklo 2010

Autor: Pampalini, kategorie: Report, vydáno: 25.10.2010

16. října se v Třebíči konal již pátý ročník závodů v dirt jumpu v bikeparku pod názvem Cyklopeklo, který obstarává parta lidí říkající si Třebeach Crew.

Jak již bylo zmíněno v propozicích „Štěstí z Kukury“ se dostavilo a místo hlášeného sněžení či pršení parádní bikování na dirtech.

Pro závod byly pro jezdce připraveny celkem tři lajny, kdy v samotném závodě se jezdila nejvíce největší lajna po rozjezdu z rozjezdovky a lajna postavěná těsně před závody – lajna „prostřední“. Jako styl závodu byl zvolen tzv. JAM, kdy jmenovaní rozhodčí hodnotili ridery jezdící v bodovaných kolech.






Na bmx kolech nejvíce zatápěl Dan Jurečka z Brna, který se zúčastnil i loni a možná i předloni a jeho styl hodně udivoval diváky při jeho 360 nosedive, turndown bacfklip, superman backflip, kdo mu dobře sekundoval, byl Jarda Lázňovský z Náměště, který neměl ani v úmyslu přihlásit se do závodu a nakonec k jeho překvapení tomu bylo 2. místo. Jarda na prostřední lajně dokázal odjíždět čisté triky jako například tailwhip, barspin, x-up a to vše brakeless a při rozjezdu se pouštěl na dirty s tailwhipem v rádiusu. Třetí místo pro Třebíč vybojoval Milan „Majló“ Šimeček a to díky jízdám s dobře odjetým no foot can can, x-up, barspin a tailwhip. Na bednu v bmx chtěl také vystoupat třebíčský rider Patrik PicPik Sedláček, ale bohužel zásoba triků mu to neumožnila, i když si získal velký ohlas diváků při kombinaci skoků z velké lajny do malé, kde to potom odnesl jeho rám a prasklina velká jak celá afrika.

Kategorii kol bmx ještě doplnili dva nejmladší jezdci závodu a to Ondřej Plott a Filip Rymeš z Třebíče. Ondra již během ježdění na bikeparku zaznamenal obrovský pokrok, kdy po plynulém projíždění pump tracku je již schopen přeskočit bikrosovým způsobem nemalý fun box. Pumpovat a pumpovat a úspěchy příjdou na řadu svou. Za účast v závodě si tak kluci odnesli věcné ceny a celý se jim rozdal i Dan Jurečka a bylo hezké vidět, jakou mají radost, když ten nejlepší se pro ně obětuje. Dane děkujem!






Horská kola byla zastoupena téměř ve stejném počtu, co bmx s tím rozdílem, že byla hodně našláplá, co se týče kvality jezdců, ale bylo vidět, že rivalita mezi jezdci je více než přátelská, a tak si ježdění užíval naprosto každý.

Bohuslav Švéda z Brna přijel na novém rámu a ukazoval opět o něco více než loni, za což ho diváci vždy řádně odměnili potleskem. Do závodu na divokou kartu byl přihlášen i místní šejpa a jeden z největších stavitelů bikeparku ve Velkém Meziříčí David Palán, který jel vše na pohodu a my víme, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Do bojů o bednu se nám zapojil i další třebíčský rider Dominik Šustr, který má park dobře najetý, ale bohužel v sobotním závodu platilo nejvíce, kdo jezdí největší lajnu, má šanci na bednu. Nejvíce bodovaní v mtb kategorii tak byli Tom Lysý, který bral třetí flek za čisté jízdy bez pádu v kombinaci s triky 360, x-up a také svedl s Martinem Voříškem hezký battle v bacflipech. Tom byl také nejvzdálenějším jezdcem závodu. Druhý flek si pojišťval Martin Kenzel Voříšek s jeho novými řidítky (1 místo Slopestyle MTB Velké Meziříčí), které mu dodávali hodně jistoty. Rád bych zmínil tu šírku, protože ty řidítka byly opravdu k… široký a očividně z nich měl radost. Jeho jízdy byly velice vyrovnané s vysoce náročnými triky jako barspin, 360 x-up, 360 tailwhip, tailwhip, backflip nebo x-up bacfklip. Martinovi se také povedlo odjet jeho premiéru triku barspin to barspin, čímž si zabil dvojku na bednu – krásné druhé místo, které si zasluhoval i ovacemi diváků, kteří jeho jízdy podporovaly.






Ten, kdo opět dokázal nechat historii nezměněnou, byl Tomáš „Leader“ Zejda, který tuto sezonu vyhrál snad vše, čeho se zúčastnil. Z posledních závodů můžeme zmínit třeba 1. místo na veletrhu Bike Brno a 1. místo ČR v dirtu. Na jeho jízdách bylo vidět, že umí, a tak ho triky barspin, 360 barspin, 360 table top, no foot can can tailwhip, wallride alias Alcantara, barspin z wallu a tailwhip prostě všude, kde to šlo vynesli na prní místo v závodě.






Výsledky kategorie BMX:

1. místo Daniel Jurečka – Brno
2. místo Jarda Lázňovský – Náměšť nad Oslavou
3. místo Milan Šimeček – Třebíč

Výsledky kategorie MTB:

1. místo Tomáš Zejda – Třebíč
2. místo Martin Voříšek – Třebíč
3. místo Tomáš Lysý – Prostějov

Nejmladší riders:
Filip Rymeš a Ondřej Plott z Třebíče






Po závodě byla pro všechny připravena řádná after party, která se konala na Trumpetě a odtroubeno bylo více než dost. Všichni se bavili jak jen mohli a třásli vlasy hlava nehlava.

Na party zahráli DJ ILL RICK a DJ Nimand a část skupiny Sulin (Ondřej Chládek – kytara, Luboš Dener – bicí), kteří se nechali vymrštit do úžasných jamů s tvrdými riffy na kytaru a ještě tvrdšími scratchy na desku s ještě tvrdšími údery na bicí. Párty nám skončila brzo před ránem a oči se rozlepovali těsně onen den v podvečer.

Děkujeme touto cestou všem, kteří podnik podpořili, děkujeme městu Třebíči za finanční příspěvek z grantového systému, děkujeme divákům, kteří přišli v hojném počtu a dokázali jezdce podpořit, děkujeme sponzorům, kteří darovali ceny a děkujeme Vám všem, kdož jste se závodu účastnili a těšíme se opět příští rok na shledanou!

Letošní Cyklopeklo, to byly závody také, aké mají být – zábavné, soutěžívé a ukončené rachotem. Děkujeme městu Třebíč za podporu a těšíme za rok opět na spolupráci.

Kolům hurá a dirtům Viva!

Treabeach Crew

Diskuze

  • anonymní uživatel zvěd 25.10.2010 v 15:47

    Ahoj milý dolekope,

    chtěl bych se tě zeptat, kdy tu budou fotky ze sportlifu.

    Díky

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 25.10.2010 v 16:19

    Ahoj milý zvěde,

    ze Sportlifu (resp. z Meatfly Freestyle Meetingu) máme výbornou a hodně obsáhlou galerii od Flata a už velice brzo se jí tady dočkáš...

    Nemáš zač...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí