Report: Speed Trial Plaza

Autor: Vojta Pluhař, kategorie: Report, vydáno: 16.12.2010

Včera jsme nakousli bikování v nákupních centrech a dneska i zítra v teple obchodního domu ještě zůstaneme. V libercecké Plaze se totiž o víkendu odjel závod ve Speed Trialu. Ano, v té Plaze, v jaké se jel loni DownMall. Mezi davem nakupujících se tentokrát neproháněli sjezdaři a fourcrosaři, ale svůj závod zde měli trialisté. Přesněji tedy Speed Trialisté. I tuhle akci měl na starosti Vojta Pluhař, který o sobě začíná dávat vědět vždy, když začne padat první sníh a bikeři nemají kde jezdit…






Celá tahle sranda začala v sobotu 11. prosince krátce po poledni v bikerům dobře známé liberecké Plaze. Již od dopoledne se na místo začala sjíždět partička jezdců, která si to odpoledne rozdala na celkem náročný trati o prize-money a ceny od partnerů závodu.







Úderem 14tý hodiny jezdci dostali prostor si trať v klidu najet a natrénovat tu nejrychlejší variantu jejího průjezdu. Trénink trval necelou hodinku a pak už následovala všemi očekávaná kvalifikace.

V kvalifikaci se na trať spustil ještě každej rider sám, a to proto, aby se mu změřil čas. Na základě kvalifikačních časů se pak následně vyselektovala osmička nejlepších jezdců, kteří postupovali do hlavního závodu. V tom už se jezdilo po dvou pěkně loket na loket! Systém Speed Trialu je velice jednoduchý, nejhroší jezdec z finálové osmičky jel proti nejlepšímu, druhý nejhorší proti druhýmu nejlepšímu a tak dál. Z každé rozjížďky pak vždy postupuje ten rychlejší.






Pojďme ale k finálovým jízdám, při kterých už to v davu lidí stojících podél tratě slušně vřelo. Asi nejlepší a nejrychlejší jízdy celýho dne předváděl David Herka spolu s Vaškem Kolářem a Michalem Budským. Na stupních vítězů se nakonec rideři seřadili následovně: třetí místo po velký bitvě bral Marek Tryner, když překvapivě vyřadil Michala Budského (který během dne musel několikrát vyhledat péči přítomného zdravotníka). Ve finále se proti sobě postavili celkem podle očekávání favorité Vašek Kolář a David Herka. Vítězství pak zaslouženě bral David.






Po skončení Speed Trialu se odjel jestě contest ve freestyle trialu. V tomto contestu měl každý jezdec dvě minuty na to, aby na připravených překážkách předvedl své nejlepší triky. V této části závodu si mezi sebou vítěze zvolili sami rideři.

Rozhodovalo se mezi Vaškem Kolářem, který předváděl krásný 360 a variace pedalflipů všude a při všem, a mezi Davídkem Herkou. Ten nasadil obrovský skoky ve velkém stylu, do kterých stihnul pouštět ruce při condoru nebo otočit nejednu 360tku. Tyto triky Davidovi přinesly druhé vítězství v jeden den.






Po vyhlášení výsledků se část jezdců se přesunula na party do jednoho libereckého clubu, část zmizela domů, všichni ale spokojení ze skvěle stráveného dne a super závodu. Byla to rozhodně super možnost, jak si v tomhle, pro bikery nepříznivým, počasí zajezdit na kole pěkně v teple…







PS: Z téhle akce máme na zítřek připravené ještě video od Štěpániska…



Foto: Michal Šiška

Diskuze

  • anonymní uživatel Pitr (petrtom (a) centrum.cz) 16.12.2010 v 19:26

    Na video jsem zvedavej, fakt si nedokazu predstavit jak muze vypadat condor na trialovym kole a na tehle prekazkach..huu

  • anonymní uživatel Neddy 16.12.2010 v 20:18

    Sakra, škoda, že se tu neobjevil článek s pozvánkou... byl jsem kousek od toho a nechal si to ujít :( DownMall se stěhuje do Prahy, taky paráda... a to jsem se před 3 měsíci přestěhoval do Liberce a těšil se na to!

  • anonymní uživatel jose (stetir (a) centrum.sk) 20.12.2010 v 8:40

    Výborne borci

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí