Report: 5. Zau[:ber:]g Downhill Semmering

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 30.5.2011

Do Semmeringu jsme vyrazili v pátek večer s pocitem, že poměrně přívětivá předpověd počasí na víkend asi zcela nevyjde. Obloha barvící se černou barvou, nepříjemný vichr tvoří na Novomlýnských nádržích vlny takové velikosti, za jakou by se nemuseli stydět ani u moře. Po překročení rakouskočeských hranic se spouští liják a s různou intenzitou vytrvává až do sobotního dopoledne.

Sjezdová trať na v bikeparku Zau[:ber:]g Semmering nepatří mezi extrémně těžké, nenajdeme na ní příliš prudké úseky, ale má vše co má sjezdová trať mít – rychlé, technické i šlapavé pasáže, ale i skoky zde najdeme. To vše na necelých dvou a půl kilometrech a 350 metrech převýšení. Velkou část povrchu trati tvoří kameny a kořeny, tudíž volba plášťů byla různorodá, část jezdců vsadila na jistotu a volila do sobotního tréninku a seeding runu mokré pláště, zbytek pak věřil plášťům suchým. Během sobotního odpoledne a noci trať vyschla, takže do nedělní části závodu měli již téměř všichni přezuto na suché.





Co se týče závodního zázemí, v Rakousku si jedou trochu jiný level, jako příklad bych uvedl sprchy s teplou vodou zdarma v mobilním boxu. Pověstná preciznost německý mluvících zemí byla vidět na startu i podél trati, před každou jízdou kontrolovali u každého jezdce koncovky řidítek, startovní čísla (ano, čísla, jedno klasicky na řidítkách a druhé na zádech) a chrániče, každý pískač byl vybaven vysílačkou a měl u sebe roli mlíka.
To co je u nás možné, že pokud máte na licenci kategorii Elite tak v klidu můžete do hobby, zde neplatí. Kdo je Elite, jede elitu a konec.
A jako absolutní vrchol bych viděl úpravu trati po odjetí seeding runu, jelikož trať byla v mnoha místech dost poničená, rozbité klopenky a vytahané kameny, tak tato úprava přišla velmi vhod.





Systém závodu byl jiný, v sobotu odpoledne závod v podstatě začíná měřeným tréninkem, seeding runem, kde si jezdec vyjede pořadí ve kterém bude startovat v nedělním závodě jak v semi, tak i ve finále.

5. Zau[:ber:]g Downhill Semmering byl vypsán jako mezinárodní mistrovství Rakouska a Maďarska a opravdu se jednalo o závod mezinárodní – na start se postavilo 308 závodníků ze 14 států. Mimo absolutní hobbíky jsme na trati mohli vidět i pravidelné účastníku světového poháru, například zde byl kompletní tým MS Evil.





Tento tým také v něděli za krásného sluného počasí absolutně dominoval, v prvních šesti elitní kategorii bylo všech pět závodníků MS Evil Racing, asi největší hvězda startovního pole Rakušan Markus Pekoll (MS EVIL RACING) unesl tlak na něj vyvíjený a zvítězil s téměř dvou a půl sekundovým náskokem před Borisem Tetzlaffem (Alpine Commencal), třetím nejrychlejším byl zloun Brook MacDonald (MS EVIL RACING). Z našich se nejlépe umístil Martin Mikulenka (SK Grafobal mondraker 661) na desátém místě.

V elitních ženách potvrdila svoji extratřídu Petra Bernhard (Alpine Commencal), když své týmové kolegyni na druhém místě Helene Valerie Fruhwirth nadělila 22 sekund. Na třetím místě dojíždí naše Jana Bártová (SK Grafobal Mondraker 661).





V mužské fun-class kategorii (hobby) drží plný plyn hodně jezdců, zlato putuje k motokrosaři Michi Stauferovi, na dalších místech dojíždí reprezentanti m&m bikeshop Erich Wieland a Sebastian Moser. Z našich nejlépe Lukáš Šárek na 50. fleku.
V ženské hobby kategorii s absolutním přehledem a časovým rozdílem několika tříd vyhrává Carina Zöchbauer (RTM Morewood) před Lucií Zaklasnikovou (DOLEKOP.COM DOWNHILL TEAM) a Claudií Stark (Team Stark Racing).





V juniorech jsou k vidění opět výborné časy Slawomir Kukasik zajíždí čas, který by ho zařadil na šesté místo v elitě! V masters po pádu v seeding runu a třetím místě v semi se Petr Tlustoš (Dolekop.com Downhill Team) zlepšuje a ukazuje že handmade kolo Krutor umí být proklatě rychlé a druhému Peteru Deppnerovi (SU MTB Team) naděluje tři vteřiny.

Kompletní výsledky naleznete zde.





Poli radí: čím víc čísel máš, tím jsi větší závodník.





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel DD 30.5.2011 v 11:21

    jaja, osteraich bier ist gut...rika Gertruda

  • anonymní uživatel Otta 30.5.2011 v 11:43

    pěkně ste to tam ovládli

  • anonymní uživatel Jarda 30.5.2011 v 12:44

    Pěkný závod. A chtěl bych poděkovat pánovi z d:key stánku za ubytování.

  • anonymní uživatel O.o 30.5.2011 v 15:03

    Tschechisch Bier ist besser .. :D

  • anonymní uživatel filip novák (savon8 (a) seznam.cz) 30.5.2011 v 18:38

    jeto super

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 30.5.2011 v 18:43

    O.o - tak to je jista vec :-D

  • anonymní uživatel m 30.5.2011 v 19:35

    na tom ctm mons na poslednom obrazku co ma za krytky na xt brzdach? na nadrzke

  • anonymní uživatel p3tiny 30.5.2011 v 19:48

    galerka u mě na flickru, touhle dobou snad už up and running. Ty piva mě dobře sundaly, ale stálo to za každý euro, akce strop :)

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 31.5.2011 v 23:48

    gallery on the www.punkbike.org/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí