Report: AGang King of the Wind Peak 2011

Autor: Spaceman & spol., kategorie: Report, vydáno: 14.6.2011

V libereckém sportovním areálu Vesec, který pamatuje mega-akce, jako bylo Mistrovství světa v klasickém lyžování 2009, se 11.6.2011 konala jedna z dalších a to AGang King of the Wind Peak 2011. Název již čtvrtého slopestylového závodu ve zdějším areálu už sám o sobě napovídá, kdo bývá největším soupeřem bikerů pod veseckým vrchem Špičák. Letošní rok byl ale plný překvapení.







Původně byl závod orientován jen na slopestyle na trati čítající 3 metrový drop, oblíbený Step-Up baráček, 2 dirty, 1 transfer a závěrečný 5ti metrový gap. Partička pořadatelů z Freeride Teamu Ještěd se ale rozhodla závod trochu okořenit o nefalšovaný dual slalom na technické trati, která zde vyrostla už vloni na podzim. Králem větrné hůrky se tak mohl stát jen ten nejvšestranější rider. Součet bodů získaný v obou disciplínách se totiž sčítal a rider s nejvíce body se stal králem.






Po zveřejnění všech podmínek závodu, včetně informace o možnosti vyhrát kolo AGang Rocknrolla 2.0, model 2011 a další ceny od značek AGang a Etnies v hodnotě 50.000,– Kč a k tomu ještě 3000,– Kč za Best Trick se ale představa, že půjde o lokální závod dost změnila. Nejen, že se o video upoutávku přihlásila TV Nova Sport, ale začali se hlásit i rideři zvučných jmen.






Sobotní ráno, při pohledu na areál zaplněný účastníky 24 hodin MTB a sousední obrandovaný slopestyle areál, naznačovalo, že se tady budou dít velké věci. Kolem poledne už jste tu mohli potkat trénujícího Tomáše „Leadra“ Zejdu, Honzu Tótha, Láďu Klause, Toma Lysého, Petra Drábka nebo jihočeského zabijáka Honzu „Netra“ Netrvala.






Celkem se tu sjelo 8 profíků a skoro 20 amatérů, kteří si to chtěli rozdat o trůn a žezlo. A tak i organizátoři přitlačili a vyhlásili samostatné kategorie AM a PRO a přidali na cenách pro hlavní závod.






Závod začal dual slalomem a bylo vidět, že se nikdo nechce nechat zahanbit, i přesto, že si někteří z riderů vyzkoušeli tuhle disciplínu poprvé. Souboj amatérů zralý někdy na video-rozhodčího vyhrál Honza Kobr před Josefem Brychem a Danem Liškou a tihle bikeři si tak připsali nejvíc bodů do celkového hodnocení. Profíkům nakonec kraloval s nasazením všech sil Klauzík před neskutečně jezdícím Netrem a Teo Kováčem.






Pak už jen všichni čekali, až začne před slopestylem foukat, jak se na vesecký kopec sluší a patří. Místo toho přišla krátká sprcha, která usadila prach a pak snad úplné a na tomhle místě nevídané bezvětří. Slopestyle odstartovali opět amatéři. Mezi nimi si nakonec našlapanými jízdami čítající backflipy, barspiny a 360tky, kompletní kolo AGang Rocknrolla vyskákal Petr Havlík. Jen o pár bodů za ním skončil mladý turnovský biker Dan Liška a odvezl si tak kolo AGang EXE, na třetím místě pak rám EXE Star získal Pepa Brych.






Profíci si mezi sebou nic nedarovali a pořadí se měnilo každou ze tří závodních jízd. Největší pekla nakonec předvedl a 5000,– Korun cash bral Netro. Těsně za ním skončil Leader a díky několika 360 Xup z prvního dropu nebo hodně protažený superman tailwhipu na posledním gapu si odvezl 3.000,– Kč. O třetí flek se pak našlapanými a vyváženými jízdami popral mladý Teo Kováč a bral 1.000,– Kč.






Nakonec ještě proběhl best trick contest o dalších celkově 3000,– korun, kde si nejvíc odvezl z profíků Leader a za amatéry Dan Liška.






Co říci na závěr? Letošní ročník veseckého contestu měl být v tomhle stylu posledním, ale velmi povedený závod nasadil pořadatelům z Freeride Teamu Ještěd opět brouka do hlavy… Takže možná příští rok na viděnou pod větrnou hůrkou!






PS: Díky všem jezdcům za účast a sponzorům za podporu!




Text: Spaceman a Honza Tandler
Foto: Petr Hudousek




Diskuze

  • anonymní uživatel WDT 14.6.2011 v 21:42

    Nic proti, ale Netro není z jižních Čech, ale z Klatov a to je dle mého ze západních....!!!!

  • anonymní uživatel ... 16.6.2011 v 21:37

    amatéry vyhrál Petr Havlík,dementi

  • anonymní uživatel ty si dement (ach jo) 17.6.2011 v 8:18

    ty si dement... V textu a i ve vysledkovy listine je napsano, ze vyhral Petr Havlik. Nauc se cist a bud hodnej!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí