Report: ÚL-LET 2011

Autor: Lukáš Louda, kategorie: Report, vydáno: 30.6.2011

O tomto víkendu se v Ústí nad Labem v areálu letního kina odjel ojedinělý závod ÚL-Let. Jednalo se o sjezd jíž dříve zmiňovaného letního kina. Samotné místo konání závodu napovídalo, že se bude jednat o závod velice nevšední. Takže komu se nechtělo na ČP DH do Karlovic mohl si spravit chuť zde. I když počasí říkalo, že nás moc nepotěší, tak nakonec vše vyšlo na jedničku a první bod v podobě počasí se mohl odškrtnout a my mohli být rádi, že se opět rosničky seknuly.

Nejdříve bych chtěl popsat trať. V této namotané podobě v letním kině dorostla do délky cca 450m. Začínalo se kousek nad vrchní příjezdovou cestou a jako první byla na jezdce připravena odkloněná levá zatáčka asfalt váže tráva:), potom následovala šlapavá rovinka s horizontem a malý dřevěný odpal. Z ní se najíždělo do pravoúhlé zatáčky a po ní už čekal velký step-up nebo pro někoho lavice… z některých pokusů opravdu mrazilo v zádech.





Následoval nálet perfektní pravotočivou klopenkou, z ní točíme vlevo o 90 stupňů kolem koše do prvních schodů.
Různá esíčka na kostkách a byl tu drop do schodů. Zde opravdu dostávalo kolo záhul. Mohla se i zvolit méně kolorasící verze okolo po schodech.
Následovalá série různě zatočených schodů a gap do cíle, který nebyl ani tak vysoký, jako poměrně dlouhý.

Na závod se tu sešlo necelých 50 závodníků. I pohled do startovní listiny ukázal komu se do Karlovic nechtělo. Je jedno zda se jednalo o Kubajsze Fišera, Richarda Jozu nebo Štěpáná Červeného, který se zde účastnil jen jako divák.

Závod samotný začínal s menším časovým posunem, takže bylo více času na tréning. Později už vše probíhalo jak mělo.





Jeli se dvě závodní jízdy u kterých se počítal ten lepší čas a nejrychlejších 16 postupovalo do finále. Zde už si to potom rozdali o ceny. Celý den to spíkroval sám velký děčínský boss Big Buba. Mlelo mu to fakt na jedničku a byla zde vidět výhoda toho, že spoustu jezdců zná osobně, takže dokázal diváky pobavit i v minutových intervalech mezi jezdci.

Už v tréninkách nebyla nouze o pády. Nejvíc asi byl přelet lavice na placku na hlavu. Z toho zatrnulo snad všem. V závodě se už situace uklidnila a pádů již nebylo tolik.





Po kvaldě se vyhrlásil postup do finále. Sem se mimo jiné probojoval například Lukáš a Michal Měchurovi, kteří byli asi nejlepšími a nejrychlejšími učastníky závodu. V jízdách to bylo i dost na oko znát, kdo že to tu přijel vyhrát:). Dále postupovali Kubajsz Fišer, Richard Joza, Zdeněk Našinec, Petr Podzimek, Kuba Čech a další. V kvaldě dle předpokladů zalítnuli nejrychleji Měchurovi následovány děčínským Kubajszem Fišerem.

Ženy se sešly pouze tři a nejrychlejší z nich byla Simona Jirková v čase 54.53. Druhé Martině Slukové ulítnula téměř o 10s. Na stupních vítězů Simonu a Martinu doplnila třetí Barbora Fryčová. Všechny zúčastněné ženy byly místní, tedy z Ústí nad Labem.





Ve finále mužské kategorie nepřekvapili bratři Měchurové a vyhrál v kvalifikaci druhý Michal, kdy s časem 41.70 si oproti kvaldě zlepšil čas o skoro 4s a Lukášovi uletěl o skoro 3s. Lukáš měl čas 44.44. na třetím místě skončil s časem 46.51 Richard Joza. Kubajsz Fišer se ve finále propadl na 4. místo.

Kompletní výsledky z kvalifikace naleznete zde a finále potom here.





Na první ročník se závody myslím vydařily na výbornou v rámci možností. Nějáké výhrady k trati bych měl, ale na druhou stranu byla pro všechny stejná. Kluci se snažili aby vše šlapalo jak má. Občerstvení bylo bohaté, záchody jen za 3Kč, holky hrozně převoněný, to byl teda hnus. Škoda jen, že na těch závodech ve městě, ač lidí tam je mnohem více než v lese, není taková atmosféra. Lidi koukají, ale asi se stydí zafandit nebo nevím. A on to pak Buba sám neukřičí:). Každopádně ve finále byla pro TOP16 atmosféra jak se patří díky vyřazeným závodníkům.

S velkým dík pořadatelům za super a netradiční závod a těším se na další ročník.

Lukas

 

Diskuze

  • anonymní uživatel kuba (ufo-ride.cz) 30.6.2011 v 16:40

    pěknej report, děkujem

  • anonymní uživatel Sedli 30.6.2011 v 18:55

    ¨Vydařená akce!

  • anonymní uživatel Strana 30.6.2011 v 20:59

    Diky Vam!!!

  • anonymní uživatel tomas 30.6.2011 v 22:47

    fakt vyvedena akcicka, tesim se na dalsi takovej ULET :-D

  • anonymní uživatel docis 1.7.2011 v 8:06

    škoda, že to nemělo větší promo... vůbec sem o takový akci netušil!

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 1.7.2011 v 19:28

    Opravdu zvláštní jsem z Krupky ,ale o akci vím až z tohoto reportu :-(

  • anonymní uživatel Strana 2.7.2011 v 8:48

    tak to me mrzi panove, plakatu bylo 600, letaku taky, internet byl, v novinach tez. Priste budeme mit vetsi budget na reklamu a snad se to dostane do vsech koutu nasi bikove zeme...

  • anonymní uživatel Mára 2.7.2011 v 8:49

    pozvánka byla jak zde na dk, tak byli vylepený plakáty po Ústí, tak na našich stránkách, tak hodně na Ústeckých webovkách, holt na první akci to nemohlo mít promo v rádiu a TV no :o)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí