Video + rozhovor: Vouilloz Ride Session

Autor: Keli, GenepiFilm, kategorie: Video, vydáno: 27.3.2012

ikonaDesetinásobný světový šampion Nico Vouilloz pořádá ve Francii dva tréninkové enduro kempy, během těchto dvou dní zájemce protáhne po těch nejlepších trailech v okolí Sospelu.

Další informace naleznete na 1001sentiers.fr









Zde je video upoutávka.



V archivu nám zůstal rozhovor s Nicem po loňském ročníku Megavalanche, tak teď je vhodná příležitost jej pustit do světa.



Mohl by jsi stručně popsat svoji závodní jízdu?
Mohlo by to být lepší! Měl jsem dobrý start, ale poměrně brzy jsem měl pád a propadl se 7. nebo 8. pozici. Pak jsem se snažil co nejvíc, abych se vrátil na původní pozici a výsledkem byly 2 další pády. Ale docela se mi dařilo na sněhu, kde jsem jel na 6. nebo 7. pozici, to nebylo špatné, ale moji největší konkurenti Rémy (Absalon pozn. red.) a René (Wildhaber pozn. red.) byli v čele závodu… Ve šlapavé části závodu jsem dřel na maximum, ale po mém velkém pádu ze začátku kvalifikace, jsem nebyl na 100% svých možností. Rémy, René a Jerome (Clementz pozn. red.) mi poodjeli… Přijel jsem k cíli v Oz v závěsu za Reném, ale bylo nemožné, ho porazil v posledním sprintu závodu!

Která část závodu ti utkvěla v paměti?
Samozřejmě, start na ledovci je úžasný, dále drsné stoupání nad Alpe d'Huez a následný trail v trávě a v neposlední řadě lesy ve poslední části závodu.

Popiš nám svůj bike.
160 mm vpředu, 160mm vzadu s na karbonovém Spicy, DH pneumatiky měkká směs přední, zadní naopak v tvrdé směsi, obě dvě bezdušové. Samozřejmě z řídítek ovládanou sedlovku a 38 zubový převodník.





Tvoje kolo vypadá jako běžná sériovka, máš nějaké speciální úpravy – vlastní vyladěné tlumiče nebo tak něco?
Vše je sériové i vidlice RockShox Lyrik RC2, jen tlumič Fox RP2 mě u Foxu naladili přímo podle mých požadavků

Jaké jsou tvoje doporučení pro ty, kteří by chtěli zkusit Mega příští rok?
Zdvih 160 mm je minimum, protože horní část vyžaduje dostatek zdvihu. Kolo musí být lehké, protože je nutno i pořádně šlapat. Volba pneumatik je taktéž důležitá a snadno chytnete defekt.

Jaké jsou tvoje cíle pro tuto sezonu?
Mega Alpe d'Huez a Crankworx enduro byly moje hlavní cíle… Dojel jsem čtvrtý resp. druhý… Doufám, že se se mě podaří dobrý výsledek na Mega Reunion!

Diskuze

  • anonymní uživatel ZR 27.3.2012 v 10:44

    nekdo by mel trochu opravit pravopis...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí