Report: Hcore3 bikepark contest3

Autor: Tomka, kategorie: Report, vydáno: 9.8.2011

Městečko Zubří u Rožnova pod Radhoštěm, které je mediálně známe spíše pro svou výšivkou, házenou a gumárenský areál zažilo první srpnovou sobotu pořádný sportovně-kulturní šok a to událost pořádanou v místním bikeparku – hcore3 contest3, který již začíná přerůstat v čistokrevný adrenalinový festival.

Stejně jako ročník minulý byl park poznamenaný neutuchajícím čtrnáctidenním deštěm, který naštěstí pár dní před závodem ustal a s vypětím všech sil místní party se jej podařilo navrátit zpět do výborné kondice. Od brzkých ranních hodin začal areál ožívat a plnit se jezdci, kteří byli hnáni touhou jak zajezdit si v pohodové atmosféře, tak zasoutěžit o hodnotné ceny našich partnerů mezi kterými tentokrát jasně dominoval mex925.cz se svým luxusním stříbrem v celkové hodnotě převyšující 35000,– kč. To že každý by rád blyštivou stříbrnou retázku kolem krku se podepsalo hlavně na úrovni triků, kdy už v tréninku bylo jasné že „nedáš flip – nemáš nic“ a také na mezinárodní účasti jezdců, které vévodila lotyšská výprava s-pot.eu teamu pro kterou bylo zubří zakončením měsíčního roadtripu napříč Evropou.





Ve tři hodiny odpoledne odstartovala kvalifikace bmx, která byla pro jezdce spíše exhibiční jizdou jelikož bylo jasné, že postupují všichni i tak padaly tailwhipy, backflipy jakoby se nechumelenilo. Kvalifikace MTB kol byla jiná pohádka, matematika je neúprosná a do finále může postoupit jen deset z dvaceti startujících. Laťka byla dána hodně vysoko a každý z jedců předvedl svoje maximum. Filip „Žena“ Kamidra ji otevřel ve velkém stylu třemi backflipy za sebou, aby nenechal nikoho na pochybách, že do finále patří stejně tak jako Tom Lysý z Prostějova který má v poslední době vynikající formu.





Finálové jízdy byly jak jinak než ve znamení hardcore, to co se v Zubří dělo nemá obdoby. Ve finále bmx bylo k vidění spousta šíleností Tom Pavela z Valašského Meziříčí vyšplahal na northshore lávku, která byla tou dobou bez rozjezdu a dropoval do prvního dirtu, Libor Prokop nasadil backflip tiregrab a 720, bohužel ne úplně čistě, to samé platilo u Ondry Kubíčka s jeho bakflipy a double whipy. Porota byla nekompromisní a jakákoliv chybička znamenala ztrátu drahocenných bodů. Proto zvítězily čisté a technicky náročné jízdy dvou riders z lotyšska Jānis Melis na třetím místě následován Kristapsem Reimanisem na druhém vsadili na kombinace a průtahy, což se porotě očividně zamlouvalo. První místo zabil Pavel Glogar, který ve svých jízdách odjel 720 společně s 360-tailwhipy a nenašel na zuberském bojišti konkurenci. Mtb přiostřilo ve stejném duchu. Filip Kamidra nasazuje vedle jeho oblíbeného flip 360-tailwhip, bohužel chybělo jen málo, aby jej odjel. Ondra Krčmář jel v Zubří své první dirtové závody a vůbec ne zle, sice na větších skocích moc netrikoval zato na posledním ukazoval zač je toho rusko, 360 barspin a 360 condor jsou toho důkazem. Ve finálové desítce zářil i Martin Sitáš ze Slovenska se svým ortodoxním motokrosovým stylem cancan-tailwhipy, protažené superman seatgraby, 360 nenechaly hlasivky nejednoho diváka nedotčené. Přední lotyšský downhiller a organizátor roadtripu Gusts Ošmucnieks, předváděl stylové jízdy plné flipů, 360 nosedivů, super canů a flip nohand u kterého chybělo jen málo. Pověstnou bramboru si odnesl Martin Fiala, který se v Zubří ukázal asi týden po tom co mu sundali sádru z ruky, jeho vysoké 360 a backflipy nestačily na Pavla Havrana, který tahá kolo dvakrát tak vysoko jako všichni ostatní a když do toho naláduje supermana, 360 nebo tailwhip není co řešit. Na druhém místě se umístil Tom Kuna a jeho flip tiregrab, flip, nothing a 360. První příčku obsadil Tom Lysý z Prostějova, který nasadil 360barspin přes první dirt, superman seatgrab, tailwhip a získal svými vyrovnanými jízdami nejvyšší bodový zisk.





Po finále mtb následovala pitbike exhibice mex925 teamu, ve které se předvedl David Bian společně s Martinem „Pole-masterem“ Mašťákem. Rachot 50`s motoru a kicker posuntý na vzdálenost sedmi metrů vyhecovali nejen diváky ale i Kubu Hradila, kterého potkaly menší technické problémy proto se nezúčastnil finále, avšak chuť si spravil kosmickým 360 tabletopem přes první dirt ještě před motorkama! Pitbikeři to vyhecovali ohromným stylem holky skákaly do pole, kluci na bar, supermany, cancany, nacnacy, suicidy a na samý závěr Dave Bian flipuje z první. Masakr!





Na odlehčení proběhl před začátkem hudební produkce jam na nově zbudovaném pumptracku, že je o novinku zájem bylo jasné hned když se přihlásilo něco přes třicet startujících a dvě dívky. Nakonec byl s časem 19,9s nejrychlejší srdcař a stavitel Petr „Kanec“ Kantorek.





Velký dík patří všem kteří pomáhali s organizací, kapelám a naším sponzorům. Naviděnou za rok zase v Zubří na ještě větším, hcore3 contestu 4!!







 


Obsáhlá galerii je k vidění na www.hcore3.com nebo facebooku.

BMX
1. Pavel Glogar
2. Kristaps Reimans (LV)
3. Jānis Melis (LV)
4. Ondra Kubíček
5. Libor Prokop
6. Tomáš Pavela
7. Honza Kramoliš
8. Frank Pavel

MTB
1. Tomáš Lysý
2. Tomáš Kuna
3. Pavel Havran
4. Martin Fiala
5. Gusts Ošmucnieks (LV)
6. Martin Sitáš (SK)
7. Ondřej Krčmář
8. Petr Kubín
9. Filip Kamidra

PUMPTRACK
1. Kanec – 19,9s
2. Žena – 22,9s
3. Kramoliš – 23,3s

Text: Tom Kondělka
Foto: Petr Zuzaňák, Mara Kerbr, Michal Čelůstka

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel HonzaKrepelka 9.8.2011 v 12:09

    a písnička z videa prosím?:)

  • anonymní uživatel xof 9.8.2011 v 19:25

    pisnicka: Stratovarius - Hunting High and Low ...ale vazne by me nenapadlo, ze DK-kids by mohl zajimat klasicky Heavymetal:)

  • anonymní uživatel Palin (poleno666 (a) seznam.cz) 12.8.2011 v 10:26

    Super práce! Mám velikou radost, že se akce povedla, byla fakt hustá. Všichni zabili a kvalitní report! Tak to ať to lítá a skáče i nadále z vesela. A rád bych Vás pozval, ti kdož chcete soupeřit a bavit se na 20. srpna do bikeparku ve Velkém Meziříčí. www.facebook.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí