MojeKolo

Report: FUNSTORM Bike Camp 2011

Autor: Kaštan, kategorie: Report, vydáno: 13.8.2011

V půlce července se konal bike kemp na libereckém Ještědu, který jsme společně s Funstorm teamem připravili pro všechny, kteří si chtějí pořádně zajezdit a něco se přiučit od kluků z bike teamu. Původně měl přijet i Kamil Tatarkovič, ale ten se nám bohužel omluvil v důsledku zranění. Jeho místo zastoupil Kubajsz Fišer, který si s úkolem fotografa, kameramana a kouče v jednom poradil vcelku obstojně – očividně zkušenosti z Marosana kempů. Dále Ondra Štěpánek a Honza Šavr. Jelikož na Ještědu není 4X dráha ani dirt jump, pojali jsme kemp jako freeridosjezdovej.

Nakonec dorazilo sedm kemperů včetně jedné slečny, ve věku od 17 do 30 let, ostatní přihlášení se omluvili kvůli zranění, či jiným povinnostem. Původní kapacita 20 lidí se tak sice nenaplnila, ale o to více jsme se mohli riderům věnovat. Každý instruktor měl na starosti 2–3 lidi a ty jsme si průběžně střídali. Všichni tak slyšeli od každého instruktora různé připomínky k jejich jízdě, ale většina „chyb“ stejně spočívala v chybném postavení na kole, což většina lidí po třech dnech ježdění vychytala, a tak jsme se po většinu času věnovali pilování průjezdu zatáček. Asi nejzábavnější trať „La Špageta“ je natažená pod lanovkou a je to jedna klopená zatáčka za druhou. Ta nás bavila nejvíc, takže jsme na ní strávili většinu času.





Po večerech jsme trávili čas na terásce u vychlazeného piva, nebo na hřišti, k dispozici jsme měli i pingpongový stůl a trampolínu. Později byl na řadě foto a videocoaching, při kterém jsme kempery upozorňovali na pořízených záběrech z foťáku a GoPro kamery na drobné chyby v jízdě.

Celkově po těch 3 dnech jsme byli všichni dost unavení a vyježdění dosyta, a tak už zbývalo jen předat dáreček od Funstormu Lukášovi Zábranskýmu za největší crash víkendu a rozprchli jsme se dom.





Závěrem bych chtěl poděkovat všem partnerům kempu – firmě FUNSTORM, která přišla s nápadem uspořádat tento bikový kemp a pomohla mi ho zrealizovat, Dolekop.com, klukům z 2426i, bike sportu KUR-sport za půjčené díly, a hlavně skiareálu Ještěd, který nám vyšel vstříc.

Text: Jan „Kaštan“ Šavr



Diskuze

  • anonymní uživatel maro16 13.8.2011 v 14:23

    pekne videjko, ale ty whipy by to chtelo vracet ;)

  • anonymní uživatel Císi 13.8.2011 v 23:21

    maro16: tjn, občas jsem docela ty kola litoval :-)

  • anonymní uživatel luky vanič-poslední škarmanskej mohykán 14.8.2011 v 18:04

    souhlasim s váma hoši...

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 14.8.2011 v 21:55

    nesmysl :) Pořádně to podržet!

  • anonymní uživatel Přééma (pozer group) 16.8.2011 v 21:33

    paradní videjko pekne whipijada jezdci na tech kolech und lokalite alles gute))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí