Report: Emseko Bikerally Trnava

Autor: Tomáš Černý, kategorie: Report, vydáno: 16.9.2011

Do rekreačního střediska v obci Trnava se o víkendu vypravila početná část bikerské populace z širokého okolí i ze Slovenska. Nikoliv za rekreací, ale za dalším bojem o body v seriálu Z-studio Wood Bike Series 2011 ve sjezdu horských kol.

Trnavský závod byl závodem předposledním, tedy už šestým v pořadí a vyřádilo se zde celkem 114 závodníků. Tratě a vůbec celou organizaci měla na starosti banda z Fryštáckého SpeedBike teamu v čele s hlavními bosy Pepou Nášelem a Zdeňkem Bělákem st.

Tratě zůstaly téměř zachovány bez nějakých zásadních úprav. Celkem se na dvou tratích jelo pět rychlostních zkoušek, časy se sčítaly, jak už u bikerally bývá zvykem.

Kromě umění zkrotit kolo v terénu prověřily tratě také fyzickou odolnost bikerů, a na to zdravé dno si mnozí sáhli u posledních RZ v cílové dupací rovince. Počasí nám přálo, za závodníky se jen zaprášilo na tvrdém, rychlém podkladu vyježděných tratí. Zajímavým nápadem bylo umístění digitálního měřiče rychlosti, který v cílovém prostoru zobrazoval rychlost právě projíždějícího jezdce. Top Speed 46 km/h zaznamenali Michal Červenka a Zdeněk Bělák. Vývoz byl zajištěn pomocí vleku, který zpříjemnil transport na startovní čáru.





Bonusem byl závod dvojic, tedy závod v Dual Slalomu, který se jel na třetí trati připravené vyloženě na louce, což znamenalo zajímavou podívanou pro přihlížející při sledování bojů loket na loket a držení biku neustále na hraně při řezání zatáček.

Nejrychlejšího celkového času dosáhl Petr Mach z týmu SK Grafobal Mondraker 661, což mu přineslo zároveň i prvenství v kategorii juniorů. V kategorii nejmladších Střelců zajeli nejlépe Vojtěch Šimek z SBT Fryšták, následován Tomášem Navrátilem z Heartattack Racing a na třetím fleku se umístnil Adam Jurák.

Kategorii pevných rámu ovládl její letošní leader Martin Kolajík z pořádajícího SBT Fryšták, když za celkovým vítězem závodu Petrem Machem zaostal o pouhou desetinu sekundy. V kategorii Mužů zvítězil Michal Červenka (Subform MeatFly), nejrychlejší holkou byla Aneta Sadílková (ValMezBike racing). Gentlemen nad 35 let vyhrál Libor Baďura (SBT Fryšták).





Pořadatelé ze SpeedBike teamu Fryšták odvedli kvalitní práci jak v přípravě, tak i v organizaci a my jsme si tak mohli vychutnat další kvalitní závod. Dalším kolem této bikové série bude závod v Otrokovicích. Bude to poslední závod, kde můžete získat bodíky do celkového hodnocení.

Hlasy nejrychlejších:

Petr Mach, 1. místo absolutně, 1. junior:
Určitě jsem měl velkou dávku štěstí, ale jsem rád, že to vyšlo. Tratě se mi líbily, jelo to, byly z kopce, takže jsem si to užíval a myslím, že příští rok přijedu zase. Organizace funguje výborně, jen škoda těch několika penalizací za předčasné starty.

Richie Smolinský, 2.místo kat. Muži:
Paráda, super závod, tratě perfektní, ty mně bavily. Technické zatáčky, i pěkné na brzdy.



Výsledky:

S15
1. Šimek Vojtěch / SBT Fryšták  
2. Navrátil Tomáš / Heartattack Racing  
3. Jurák Adam / -  

Junior
1. Mach Petr / SK Grafobal Mondraker 661  
2. Čala Tomáš / Červenka Subform Team  
3. Mikel Daniel / DH Slovan Luhačovice  

Muži
1. Červenka Michal / Červenka Subform MeatFly  
2. Smolinský Richard / DH Brutal Team  
3. Musil Tomáš / Cyklo­servis Zlín  

Ženy
1. Sadílková Aneta / ValMezBike racing  
2. Trlidová Michaela / ASP-Bikeshop  

Hard Tail
1. Kolajík Martin / SBT Fryšták  
2. Králik Jozef / Life 4 Ride  
3. Nášel Lukáš / SBT Fryšták

Gentlemen 35
1. Baďura Libor / SBT Fryšták  
2. Mácha Leo / DH Brutal Team  
3. Slovák Tomáš 



Online průběžné výsledky zde.
Foto video, výsledky, mapa a vše o závodě zde.

Foto: Abstinent Production
Zákulisní informace naleznete na www.BikeGeneration.cz

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí