Představení: batoh Osprey Zealot

Autor: Keli, vydáno: 27.4.2012

ikonaAmerická firma Osprey, pocházející z amerického Santa Cruz, se již se brzy po svém vzniku v roce 1974 stala respektovaným světovým výrobcem propracovaných batohů, od běžných turistických přes cestovní zavazadla ve svém vývoji dospěla i k čistě bikovým batohům, jejich kompletní nabídku naleznete na webu ospreybatohy.cz. Jedním z nich je letošní novinka batoh Osprey Zealot, který při enduro závodech vozí i Tracy Moseley.




Osprey Zealot je batoh určený pro fanatiky gravity disciplín (zealot = fanatik) – potřebujete dojet bez chráničů kolen a holení na trail – není problém, chce dát integrálku na batoh – opět není problém. Navíc jeho úzký profil a velké množství nastavení zajistí výborné udržení pozice batohu na zádech – batoh sedí jako přišitý. V dnešní době je důležitý i vzhled, Zealot na přední straně mimo reflexních prvků má i pěkně graficky provedený náčrt rozloženého celoodpružené­ho rámu.



 

U Osprey se snažili co nejvíce odvětrat záda – použitý systém odvětrání zad AirScape, tvořený šesticí zad dotýkajících se pěnových polštářů, zdá se že bude fungovat na slušné úrovni. Na jednom z ramenních popruhů je kapsa spíše na „empétrojku“ než na telefon – lze vložit pouze telefon malých rozměrů. Na druhém popruhu je pak kapsička např. pro tyčinku.



Chrániče, integrálka ani vzdušná XC helma není problém na batoh připevnit, se vším se počítá.



Vyjímatelný organizér na nářadí je umístěn naspodu batohu, poutko zipu je zajištěno karabinou proti otevření. Osobně bych více ocenil v těchto místech pláštěnku na batoh, ale u Osprey jezdí pouze v pěkném počasí.



Otevírání batohu – odklopením zadní stěny, není třeba sundávat žádné připevněné věci – chrániče nebo helmy. Nafocený model Zealot 10 ve velikost S/M nabízí 9 litrů úložného prostoru, dvě DH duše, větrovka a je téměř plno. Kapsa na vodní vak s dvěma možnosti vývodu – buď na pravém nebo levém popruhu



Detail tvoří celek: kapsa na brýle a klíče, s praktickou karabinou a pružnou kapsou – klíče nevypadnou a hlavně necinkají. Dole: píšťalka v přezce hrudního pásu.



Představený batoh Osprey Zealot je k dispozici ve dvou variantách, menší 10l varianta je k mání za 2199,– Kč, větší 16l varianta pak za 2499,– Kč – zakoupit můžete například v našem e-shopu. Vyrábí se ve dvou barevných variantách, nafocené modré Octane Blue (na českém trhu je v této barvě dostupný pouze Zealot 10) a černé Pitch Black.

Diskuze

  • anonymní uživatel Koli 27.4.2012 v 8:18

    Pěkný, ale škoda prachů.. :))

  • anonymní uživatel pitos (pitos78 (a) seznam.cz) 27.4.2012 v 8:43

    Tak nevím ale batoh pro vyznavače gravity disciplín a nemá samostatné uchycení holeních chráničů. A cpát je při přesunech do kapsy na uchycení integrály spolu s přilbou?...divné řešení.

  • anonymní uživatel dcbomber 27.4.2012 v 9:01

    ja mam nomada a nemenil bych za jakoukoli novinku.

  • anonymní uživatel Switch @ Love2RideBike.com (redakce (a) love2ridebike.com) 27.4.2012 v 9:15

    Jojo, tohle je hodne pohodovej batoh. skvele se s nim jezdi i v bikeparku, kdy vevnitr mate lehke naradi, duse a takove ty osobni veci

  • anonymní uživatel Staroch (stary.t (a) centrum.cz) 27.4.2012 v 9:32

    Dakine Apex the best :D

  • anonymní uživatel pipe 27.4.2012 v 10:10

    Nic moc..mam dakine nomada a ten ma hodne moznosti :))

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 27.4.2012 v 11:54

    pitos: chrániče lze umístit i na bok, dole zastrčíš do kapsy a nahoře stáhneš páskem...

  • anonymní uživatel Sarin 27.4.2012 v 14:54

    Uplna nadhera za 100 euriky ako zadarenko :).

  • anonymní uživatel stinky 27.4.2012 v 19:25

    kopie od Evoc freeride trail..... ten je top!

  • anonymní uživatel pitos (pitos78 (a) seznam.cz) 27.4.2012 v 22:59

    Keli: tak to potom ano, to jsem přehlídl(i když zase příjdeš o kapsy).Ty chrániče v té kapse na přilbu jsou ale děs:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí