Report: Hamr bikerally Zlín - WBS 2012

Autor: Haff, Jiří Laštůvka, kategorie: Report, vydáno: 30.4.2012

ikonaO uplynulém víkendu se to ve Zlínském „Lesňáku“ hemžilo bikerama. Jel se tu totiž v pořadí druhý závod Hamr bikerally Zlín sjezdového seriálu Wood bike series 2012. Po tříleté pauze se vrátila bikerally do tohoto atraktivního místa, kde díky blízkosti valašské metropole nebyla nouze o početné a spokojené diváky…

Rosničkáři slibovali nádherné počasí a taky jim to vyšlo. To bylo jedním z předpokladů vydařeného závodu. Možná až nezvyklé horko na tohle období, ale na druhou stranu lepší, než škádlit kamarádku wapku… Teplota se šplhala ke třicítce a vyprovokovala tak k závodění na 135 nažhavených rajdrů z různých krajů, včetně Slovenska.
Pečliví bikeři si nenechali ujít tradiční sobotní neoficiální trénink a seznámili se tak s tratěmi, či připravili svoje zázemí na nedělní závod. Pohodová atmosféra se pak přesunula do večera, který se nesl ve znamení venkovního promítání autentických záběrů z dob bikerallyové historie v kruhu přátel stejně postižených…





Den D. – neděle v 11.00 hodin startuje na trať předjezdec a potvrzuje připravenost tratě s názvem „Šumava“. Trať poměrně dlouhá a technická, četnost stromů, nespočet kořenů a esíček, které lákaly k efektním rozevlátým průjezdům „štorcem“ klasického bikerallyového stylu! Tahle trať se jela dvakrát a prověřila hned v úvodu fyzickou zdatnost jezdců.





RZ3 byla kratší, rychlejší a bylo třeba trošku více dupat. Po startovní rovince následoval klopený nálet v plné palbě do „kaňonu“. Atraktivní byl také prudký sešup k centru a nálet k pasáži k rybníkům. Na poslední měřený úsek byla cílová pasáž odkloněna ke všemi pády skloňovanému legendárnímu vracáku, na kterém si místní hodně zakládají a na který se všichni rajdři vždy velice těší…
Byly k vidění různé techniky zalomení, obtočení, sesednutí „na Štybara“, pirueta po směru hodinek apod. Velice atraktivní divácká podívaná. Jeden z nejlepších a nejrychlejších průjezdů touto vracečkou předvedl vítěz nejmladší kategorie Střelců do 15 let Dany Kroupa (Speedbike team Fryšták). Za svůj průjezd sklidil bouřlivý potlesk od přítomných diváků, kterými byl tento atraktivní úsek doslova obsypán. O svůj náskok a celkové prvenství přišel jen o zatáčku výše famózní Martin Kolajík ze stejné formace. Podklouznutí předního kola a následná ztráta cca 4 sek znamenala propad na konečné čtvrté místo. Z celkového prvenství se tak mohl radovat zkušený olomoucký Pavel Čep (BRT Olomouc), před Tomášem Huňou (Sportovní klub Grafobal) a Danielem Krybusem (rovněž SK Grafobal), který současně opanoval kategorii Juniorů. Pro úplnost dodejme, že nejrychlejším krotitelem pevných rámů byl Lukáš Nášel (Speedbike Fryšták), nejúspěšnější holkou Aneta Sadílková (Valmezbike racing). V kategorii Masters nad 35 let strhnul vítězství na posledním úseku na svou stranu Libor Baďura (Speedbike Fryšták).

Radost z adrenalinového pohybu tentokráte nezkazily žádné vážné úrazy, i když ke klasickým výpadkům u pár rajdrů došlo. Organizace klapala na jedničku, což je také jednou z priorit tohoto seriálu. Marian Piňos jakožto ředitel závodu a nováček v organizaci WBS může být spokojen.
Díky Jiřímu Haferníkovi a týmu pořadatelů. Jezdcům za podívanou a divákům za super atmosféru. Další boje o body se budou odehrávat za krátký čas 19. května v Lípě nad Dřevnicí.





Kompletní výsledky na www.bikegeneration.cz

Woodbike series



Foto: Jiří Laštůvka

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí