reklama

Report: Bikerally Lípa 2012

Autor: Haff, Pepa Ňaňko, kategorie: Report, vydáno: 21.5.2012

ikonaLípa nad Dřevnicí, obec několika bikerallyových legend, hostila o uplynulém víkendu pokračování Wood bike series 2012. Soupeření jezdců probíhalo v již známé lokalitě z minulých ročníků…podpo­rovanou místním TJ Sokolem Lípa.

I přes velké peripetie s povolením uspořádání závodu v této lokalitě se realizace závodu povedla dotáhnout na jedničku do konce. Místní banda bikerů a nadšenců pod vedením Jiřího Haferníka, který je současně šéfkuchařem celého letošního seriálu, přichystala tradičně dvě tratě plus dual slalomek jako bonus na závěr. Podtrženo ukázkovým počasím, které hraje velkou roli při takovýchto akcích.





Jely se celkem 4 rychlostní zkoušky na dvou tratích, takže klasika bikerally. Místní tratě jsou charakteristické a u jezdců známé tím, že je třeba z kopce trošku dupnout do pedálů. To ale nic neměnilo na atraktivitě závodu. Členitost terénu nechyběla. Přejezdy mezi lesy po louce, zrádný padák do lesa, velmi divácky oblíbený ‘‘trojhrb‘‘ nebo hliněný polet z lesa, kde se ukázalo, kdo jak umí ‘‘potáhnout‘‘. Zrádností dne byla zřejmě série klopených zatáček následující za přeletem ‘‘trojhrbu‘‘. Tady někteří borci mohli soutěžit v prostupnosti neupraveným porostem vně klopenky… Vše bez nutnosti větších zásahů přítomných záchranářů.





Závod se nesl v duchu neúprosné, vyrovnané bitvy o každou desetinku mezi leaderem seriálu Martinem Kolajíkem (Speedbike team Fryšták) a Martinem Hoferkem (KrabCycles Specialized), který se stal nakonec absolutním vítězem. O pouhou desetinu sekundy. Juniorskou kategorii ovládl Lukáš Kruťa (Červenka Subform), Master nad 35 let vedoucí muž této kategorie Libor Baďura (SBT Fryšták). V nejmladších Střelcích do 15 let si upevnil své vedoucí postavení Dany Kroupa (SBT Fryšták). Nejrychlejší holkou byla Míša Matějová z DH Brutal teamu.
Jak už bylo zmíněno, nechyběl ani tradiční dual, tedy vyřazovací závod dvou jezdců startujících zároveň bok po boku, aneb nejslabší máte padáka…

Kratičká trať lemující centrum závodu po louce, rivalita veliká, loket na loket, neznám bratra, zápasy až po zem – ukončené přátelským gestem v cíli. A opět – divák se baví.





I přes svázané ruce pořadatele, což šlo vidět např. v omezeném pohybu po travnatých plochách a větší vzdálenost tratí od centra, se závod určitě vydařil. A za to jim je třeba poděkovat. Samozřejmě jezdcům za skvělé sportovní výkony, zábavu a ukázku tohoto krásného sportu veřejnosti. Divákům za hec a dodání energie – prostě musíš, zvolil jsi si bike tak makej!! :) Na viděnou za dva týdny ve Slopném na Slopne style 2012.





Absolutní pořadí Bikerally Lípa:
1. Martin Hoferek KrabCycles Specialized 3:43,9
2. Martin Kolajík Speedbike team Fryšták + 0,1
3. Lukáš Nášel Speedbike team Fryšták + 4,8
4. Michal Červenka Červenka Subform team + 6,5
5. Peter Krejči (SK) Life4Ride DH team + 7,2



foto: Pepa Ňaňko

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí