MojeKolo

Red Bull Pump Riders - poslední info

Autor: Navy, kategorie: Video, vydáno: 21.6.2012

ikonaPřísná biková řežba Red Bull Pump Riders je za dveřmi! Již potřetí jsme si vzali stranou hlavu celé akce a stavitele unikátní tratě Michala Marošiho, abychom se dozvěděli veškeré podrobnosti a detaily z příprav celé akce.

Michale, stavba závodní tratě se blíží svému konci. Jak v tuto chvíli trať hodnotíš? Už sis na ní zapumpoval?

MRSN: Hodnotím to velmi kladně. Momentálně doděláváme povrchovou úpravu a drenáže tak, aby trať fungovala i v tom nejhorším možném počasí. Buduje se mobilní rozjezdová rampa a ladí se věci kolem. Osobně jsem si zkusil jen poslední rovinku a můžu říct, že povrch je super rychlej a boule macatý. Je to naprosto unikátní záležitost, která nemá ve světě obdoby!





V minulém rozhovoru jsi sice zmiňoval, že registrace MTB riderů musela být ukončena a v BMX kategorii zbývalo jen několik málo volných míst. Asi hodně riderů bude i přes to zajímat, jestli ještě existuje nějaká možnost se závodu zúčastnit. Je to tedy ještě možné?

MRSN: Pokud někdo cítí, že něco zanedbal či nezaregistroval nával jezdců a má pocit, že má do závodu co přinést, může se pokusit poslat stručné bio na vuong.marcela@redbull.cz a uvidí se, co se dá ještě dělat.

Když už jsme u riderů, můžeš už prozradit jména těch největších stars?

MRSN: Z BMX to je určitě Corey Bohan, Michal Beran, Měchura bros a v neposlední řadě třeba Lukáš Tamme. Z MTB to jsou třeba Joost Wichman, německá legenda Quido Tschugg, naše nejlepší 4X dvojice Michal Prokop a Tomáš Slavík a prakticky celá naše špička. Třeba slovenskou dirtovou scénu bude reprezentovat Dudo Antalík a tu českou zase Tomáš Zejda. Očekává se i účast borců ze sousedního Polska, bratrů ze Slovenska a ani rideři z Rakouska či Německa by na startu neměli chybět.

No tak to je slušná banda! Když si budu chtít celý závod vychutnat od začátku až do konce jako divák, kdy mám na Štvanici dorazit, abych si zabral nějaké dobré místo na tribuně?

MRSN: Samotný závod začíná v sobotu v půl třetí odpoledne a tak bude vhodné dorazit někdy po obědě, lehce se porozhlédnout a obsadit dobré místo či se posilnit v některém z barů a vyladit hlasivky na závod. Kdo chce vidět totální masakr, nechť dorazí už na tréninky, během kterých se na trati prohání hned několik desítek jezdců najednou.





Štvanice není nafukovací a během akce na ní asi moc místa nebude. Bude možné se přímo na místo dostat autem a zaparkovat tam?

MRSN: Pro jezdce bude vyhrazen prostor pod mostem, aby to měli kousek do depa. Pro návštěvníky se bude řešit parkovací prostor podél vody až k tenisovým kurtům směr skatepark. Kapacita je ale jako všude omezená.

Všichni víme, že pro bikery bude platit jedno stejné pravidlo – žádný řetěz. Určitě ale nebude na škodu připomenout systém závodu od kvalifikace až po finále. Jak se tedy pojede?

MRSN: Chainless je jasná volba. Doporučuju sundat i převodník kvůli bezpečnosti. Přeci jen vidina ozubeného kola zakouslého někde v těle není moc příjemná. Tímto bych také rád poprosil všechny jezdce, aby se nad sundáním převodníku alespooň zamysleli.

Systém závodu je jinak celkem jednoduchý. Kvalifikace bude na jedno kolo na čas. BMX v lajně jedné a MTB v druhé, aby trať doznala stejné zátěže. Následně se z kvalifikace udělá pavouk pro 64 postupujicích z každé kategorie. Závod se jede na dvě jízdy na součet časů. Trať je paralelní do poslední zatáčky, ale do cíle se kvůli časomíře musí dojíždět podle dráhy na startovním roštu. Každopádně bude ještě před samotným závodem riders meeting s hlavním rozhodčím a vše se doladí.





Jak už bývá u akcí, pod kterými je napsáno „made by MRSN“, zvykem, bude na všechny čekat divoká afterparty. Kde proběhne ta po Red Bull Pump Riders a jaká zábava je na noc připravena?

MRSN: Hned po dojetí finále a vyhlášení výsledků nás čeká bike premiéra Red Bull Tourbusu (www.redbull.cz/tourbus). Red Bull Tourbus je vyfešákovaný autobus, který funguje jako mobilní stage. Na střeše týdle mašiny večer zahraje bikově prověřená banda Wifebeaters a ikona a známka punku Pipes and Pints. Komu ještě zbyde síla, může pokračovat na after party v Mystic skateparku.

Na divoký večírek je tedy zaděláno. Zaděláno je ale i na slušnou bikovou bitvu bez řetězů!

Sledujte www.redbull.cz/pumpriders

Těšte se! Evropská premiéra ultimátního závodu Red Bull Pump Riders odstartuje už tuto sobotu v Praze na Štvanici! A bude to Hell!

Kompletní časový harmonogram:

Pátek 22.6.
12.00–18.00 Volný trénink
18.00–19.00 Registrace (i ti, co jsou předregistrováni přes internet)

Sobota 23.6. – závod
8.00–10.00 Registrace (i ti, co jsou předregistrováni přes internet)
8.30–10.30 Volný trénink
10.30 Riders meeting (riders zóna, všichni jezdci)
11.00–13.30 Kvalifikace (jednokolová
13.30–14.00 Úprava trati
14.00–14.30 Volný trénink pro postupující
14.30–19.00 Race – pavouk (64 riderů v každé kategorií)
19.15 Vyhlášení výsledků
19.30–22.00 Afterparty – Red Bull Tourbus – živé koncerty
22.00-?? After-afterparty – přesun do Mystic skateparku

Diskuze

  • anonymní uživatel Pesta 21.6.2012 v 21:25

    Paráda :)

  • anonymní uživatel crash 22.6.2012 v 10:52

    bude pumptrack k dispozici i nějakou dobu po závodu? dík za info

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 22.6.2012 v 10:58

    Celej tenhle rok by měl normálně fungovat ...

  • anonymní uživatel Jerry 22.6.2012 v 11:14

    Huáá, super!

  • anonymní uživatel Kome 22.6.2012 v 11:44

    Tak to byla rychlovka.

  • anonymní uživatel lupa 24.6.2012 v 17:48

    sakra to se to seká jen mě? :(

  • anonymní uživatel Honza (honza.pittl (a) email.cz) 25.6.2012 v 11:06

    pumptrack na Štvanici zůstane. do týdne bude upraven pro veřejnost

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí