Report: Bikepark Špičák opening

Autor: Lukáš Louda, kategorie: Report, vydáno: 26.6.2012

ikonaPředminulý víkendu proběhl na šumavském Špičáku v Kona bikeparku oficiální opening. Luckass Louda byl na místě a podělil se s námi o svoje zkušenosti s nově poladěným parkem.



Předminulý víkendu proběhl na šumavském Špičáku v Kona bikeparku oficiální opening. Už první dobrý tah byl, že lanovka jezdila v pátek celý den, takže i my jsme si vzali na pátek dovolenou a lítali celý den. Lidí tu v pátek bylo tak akorát a počasí přálo. V sobotu návštěvnost skoro 500 lidí byla opravdu pecka. Fronta se utvořila, ale i tak to poměrně vše ubíhalo a lidé aspoň ve frontě probírali problematiku politické scény… Neděle potom byla opět frontově přívětivá na totální vyčerpání a 300km domů potom ubíhalo samo. To bylo stručně a teď už se vrhneme na to, co je na Špičáku nového.





Na Špičák se vždy rád vracím, protože tu je vidět velký progres ve vývoji a péči o zákazníky (jezdce). Máte tu na výběr kam se ubytujete. Ať už ve stanu nebo přímo v areálu v penzionu. Čisté a plně vybavené sociálky. Prostě na Špičáku člověku nic nechybí.





Dle názvů tu jsou ofiko opět 3 tratě, avšak tento rok už se spoustou odboček a vylepšení. Přiznám se, že dle názvů, ač tam je spousta značek, si nikdy nepamatuji která je která. Takže začal bych sjezdovou alias Struggle začíná vpravo při pohledu z kopce. Přiznám se, že já více preferuji freeridové tratě, ale sjezdaři si jí chválili a mně se spodní úsek taky moc líbil.





Zbylé dvě tratě začínají vlevo a až za první klopenku společně. První dropík je letos lehce zvýšen a hlavně rozšířen. Dá se vyslat opravdu daleko. Začněme teda za klopenkou doleva. Začátek je až po skalku téměř stejný. Samozřejmě řádně vyšejpováno a upraveno, takže ještě na vás nečekaly vybržděné rolety… moc dobrá práce. U skalky je první nový úsek. Rozumná volba, protože ne každá holka nebo začáteční skalku sjede hned. Takže se vydá doleva do lesa kde je v hrabance a mezi stromy moc příjemně namotaná trať zpestřená pár kameny. Napojuje se v další zatáčce před dropem a dřevěným velbloudem.





Další novinky přicházejí za klopenkama a transférem s wallridem. Jsou tu postavené nové skoky na konci rovinky. Při openingu byly ještě měkké, ale až vytvrdnou bude to super. V této fázi trati se můžete vypravit také vlevo za cedulku ONLY EXPERT a mohu říct, že kamenité pasáže nejsou úplně zadarmo. Ale budeme pokračovat dále po freeridové trati. Po klasické palbě v korytu tu je nový skok na louce. Velmi příjemné zpestření. Dále si v této pasáži nevybavuji novinky. Je tu toho opravdu tolik, že se se přiznám, že se mi to i plete.





Každopádně za přespotočákem a za kořeny je nový dřevěný lávkový had a ten mě bavil snad úplně nejvíce. Je suprově postaven a opravdu už to je takové odreagování po celé trati. Levá pravá levá a lavice prostě strašně zábavné. Tuto trať jsme lítali asi nejvíce, je prostě zábavná. Když se v horní části dáte vpravo za klopenkou, čeká na vás taky super trail se spoustou klopenek doplněný o pár nových transférů…





Z každé trati se dá ještě tak minimálně třikrát odbočit na jinou trať, takže mohu říct, že vám dá opravdu chvilku práci než to projedete všechno. Jinak na openingu bylo o kulturu taky řádně postaráno a koncerty v sobotu večer byly také hojné navštíveny.





Za sebe mohu Špičák doporučit všemi deseti. Super tratě, perfektní zázemí, příznivé ceny, příjemný personál, spousta míst na kempování, restaurace s meníčkama přímo u lanovky, servis kol… je toho kvanta. Pokud uvažujete zda jet na Špičák, tak neváhejte. Těším se až se sem letos opět podívám. Je to bikepark kde si zajezdí jak profíci, tak i začátečníci.







Video z produkce 3 Guys Production napoví více jak to na Špičáku při otevíračce vypadalo

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Petr (peta.suchy (a) gmail.com) 26.6.2012 v 8:40

    Ahoj, preferoval bych tvar "3 Guys Production". Na youtube to sice je jako 3GuysProducti0n, ale to jenom proto, že to musí bejt v celku a 3GuysProduction už bylo zabraný, takže sem musel to óčko vyměnit za nulu.
    Děkuju :)

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 26.6.2012 v 8:46

    Opraveno. Díky za upozornění.

  • anonymní uživatel neřeknu 26.6.2012 v 8:57

    fotky ujdou, ale text je děsnej paskvil, četl to po sobě? K čemu je "report" od člověka, co si nic nepamatuje?? No už se tam těšim

  • anonymní uživatel Luck-ass 26.6.2012 v 9:44

    V dobe kdy sem to psal zrivna nefungovaly stranky spicaku, takze sem si nemohl potvrdit nazvy takze mi prijde lepsi no napsat po svem nez tu zvatlat anglicke nazvy. Myslim ze clovek i se strednim iq pochopi kterej trail je kterej

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 26.6.2012 v 13:20

    když tam dojedeš,tak ti to bude ouplně jedno,pádž budeš jezdit tak,až se ti z toho krom šišky budou plést i názvy.Je tam toho mnoho super...Tak za měsíc po roce na test yadhell

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí