reklama

Report: Mistrovství Evropy kategorií masters

Autor: Milan Suchomel, kategorie: Report, vydáno: 27.6.2012

ikonaMistrovství Evropy kategorií masters ve sjezdu se konalo ve dnech od 21.6. do 23.6.2012. ve slovinské Krajnské Goře, na start se postavila šestice Čechů. Vedoucí reprezentace Milan Suchomel nám o akci poslal report.



Na místo dorazila i nepočetná skupina šesti českých závodníků. Všechny přivítala v pátek nad ránem klasická alpská průtrž mračen. Trať oproti loňskému roku a předchozím ME masters i elity doznala malé změny, kdy poslední kořenová pasáž byla prodloužená o dalších asi 25m kořenů a zakončená třemi ostrými zatáčkami.

Jinak se trať nezměnila a na každého čekala počáteční velice ostrá pasáž po jílu a kořenech, zakončená výskokem z lesa. Následovala na louce pasáž klopených zatáček, která jezdce přivedla do pekla sjezdu a to do velice strmé pasáže po snad stovkách vymletých kořenů zakončená ostrou pravou zatáčkou a výjezdem na dlouhou dřevěnou lávku s několika menšími skoky. Lávka zavedla jezdce do výše uvedené poslední kořenové středně prudké pasáže.




Alastair MacLENNAN vítěz kategorie 45–49 let spurtuje do cíle, přejez bobové dráhy

Závěrečná část tratě zavedla jezdce do poměrně zábavné pasáže v lese s několika přírodními zatáčkami a následným výjezdem na sjezdovku, kde se mohl každý předvést ve šlapaní na sjezdovém kole. Na sjezdovce nachystali pořadatelé paletový skok, který poměrně citelně oproti předchozím rokům zvedli a skákalo se na něm okolo 10 metrů. Po skoku následovalo několik nepříjemných rychlých zatáček po trávě, přejezd bobové dráhy a sprint do cíle.

Po pátečním ranním slejváku trať začala od 10 hodin postupně osychat a na kvalifikaci od 15.00 hodin byla již v téměř ideálním stavu, i když jílová pasáž v lese klouže i kdyby bylo týden 35° C.




Česká výprava v repre dresech



K velké změně oproti předchozím rokům došlo v tom, že všichni závodníci z ČR měli tu čest startovat v národních dresech.

Výsledky kvalifikace:

30–34 roků
16. Kotrba Michal (Mondraker 661 E 13 Katmar team)
20. Čižinský Hynek (MAD)
25. Šrail Filip (FUN B Tachov)

35–39 roků
9. Čižinský Milan (Bikeplac racing)
16. Kubec Jan (Krabcycles Specialized)

45–49 roků
5. Milan Suchomel (DH Brutal team Frýdek Místek)

V sobotním ranním tréninku si při druhé jízdě pochroumal ruku Hynek Čižinský, kdy ho při prvním výjezdu z lesa poslal zrádný kořen na strom a vzhledem k tomu, že ruka začala být nateklá, do finále nenastoupil.



V sobotu po 13.00 hodině nastalo finále s následnými výsledky :

30–34 roků
20. Kotrba Michal (Mondraker 661 E 13 Katmar team)
26. Šrail Filip (FUN B Tachov)

35–39 roků
13. Čizinský Milan (Bikeplac racing)
15. Kubec Jan (Krabcycles Specialized)

45–49 roků
6. Milan Suchomel (DH Brutal team Frýdek Místek)

V elitní veteránské kategorii zvítězil Jahnel Rüdiger z Rakouska před Michalem Sliwou z Polska a dalším Polákem Gregorzem Zielinskim. Takže je škoda, že do Slovinska nedorazil Vlasta Hynčica, který se na poslední chvíli omluvil.



Milana Čižinského (mimochodem jednoho z tvůrců prototypu e-biku Audi Woerthersee) jsme se zeptali na jeho jízdy: „po seeding runu jsem byl 9. se ztrátou 9s na 2.místo, ale v závodě jsem nedokázal dostatečně zrychlit. Trať byla rychlejší, byly tam čtyři techničtější části v lese a pak před cílem tři zábavné zatáčky v rychlosti na trávě. Ve finále jsem měl v hlavě především bráchovo zranění zápěstí z nedělního tréninku, když v první technice skákal kořeny a byl asi moc rychlej a trefil strom. Co má s rukou se zjistí až po návštěvě MUDr. Kebrleho“.




Vítězové všech kategorií pohromadě



Všechny kompletní výsledky můžete shlédnout na stránkách www.mtbkranjskagora.si. V roce 2014 se veteránské mistovství Evropy uskuteční opět zde v Krajnské Goře.





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Farmer 27.6.2012 v 9:25

    celou dobu cteni clanku jsem napjate cekal jestli se dozvim kde se to jelo... v posledni vete jsem se dockal :D

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 27.6.2012 v 10:37

    Farmer: je treba udrzet ctenare v napeti az do konce a zde se to Milanovi podarilo na vybornou :)

  • anonymní uživatel Milan (Suchomelmilan (a) centrum.cz) 28.6.2012 v 8:01

    Zdravím Keli a Farmer. Nejsem spisovatel ale hned v úvodním odstavci jsem napsal akci, datum, stát a místo. Filip to upravil a dal tam dovětek . Vedoucí reprezentace Milan Suchomel nám o akci poslal report. Takže to vyznělo, že jsem tam ten první odstavec nenapsal ja.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí