Report: Bikeandwater 2012

Autor: Gotia, kategorie: Report, vydáno: 29.6.2012

ikonaLetošní, už 7.ročník extrémního závodu ve skocích na kolech a scooterech do vody BIKEANDWATER 2012, byl bez větší nadsázky nejvydařenějším ročníkem v historii. Ačkoliv to není pravidlem, přálo nám letos počasí a díky zapůjčenému kickeru a větší rozjezdové rampě jsme posunuli závody doslova o několik metrů výše nad vodní hladinu. Všechna tyto vylepšení nalákali mnoho kvalitních jezdců i více jak 600 diváků. Atmosféra v zatopeném lomu pod Lipinou ve Šternberku byla v sobotu 23.6.2012 nakloněna extrémní podívané.

Do závodu se přihlásilo celkem 18 jezdců, 14 bikerů a 4 borci na scooterech. Bikeři se utkali v prvním kole na 4 skoky o finálovou osmičku, kluci jedoucí na scooterech pak předvedli exhibiční skoky. Nejvíc asi diktoval pravidelný účastník Břeťa Krhút, který i přes zraněné koleno lítal na koloběžce nejdál a nejvýš. Exhibici jeli ještě Vít Kokošinský a David Turek.





Mezi bikery si o pozici favorita řekl Kuba Kalina svými kousky jako doublebackflip, backflip-superman, pozadu nezůstával ani Michal Plačko (největší frontflip, doublebackflip) nebo několika násobný vítěz Petr Zatloukal (flair). Dalšími finalisty se stali Pavel Spurný, Libor Prokop, Honza Šindrbal, Pavel Valuš a osmičku uzavřel Štěpán Lukeš. Nemálo diktovali i jezdci na dalších místech, zmínit musíme backflip na originální skládačce (včetně košíku na nákup na nosiči). Tento legendární bike se na závodech BnW objevil úplně poprvé.





Pauzu mezi základním a finálovým kolem vyplnila bike trialová exhibice v podání Betabike.cz teamu a jejich hostů. Kluci předvedli triky na připravených překážkách a sklidili od diváků zasloužené ovace. Pak se již šlo na velké finále. Osmička raiders byla nažhavená na finálový jam, na teplotu varu nahecoval spíkr JD ve spolupráci s dj Kapsou i přihlížející diváky. Kluci absolvovali celkem 5 skoků, počítali se nejlepší 3. Padaly triky jako double backflip, 1080, 720 tailwhip, backflip-superman, frontflip a mnoho dalších. Diváci řvali a bikeři dávali výš a dál.





Nejvíc diktoval** Kuba K.K. Kalina** a zaslouženě vyhrál BIKEANDWATER 2012. Na druhém místě skončil Michal Plačko a třetí pozici obsadil Petr Prca Zatloukal. Finálová osmička převzala při slavnostním vyhlášení ceny od partnerů závodů a BnW 2012 se chýlil ke konci.





V zatopeném lomu bylo mimo závodů připraveno mnoho dalších aktivit. Pro děti jsme přichystali kreativní výtvarný koutek, odrostlejší jedinci si mohli vyzkoušet airbrush nebo malování pomocí sprejů pod vedením lektorů z DOSSART teamu. Nechyběla trampolína a po celý den bylo zajištěno občerstvení. Celé závody jsme zakončili na open air afterparty. BIKEANDWATER tak spojuje už 7 let extrémní závody a kvalitní hudební produkci v jednom dni. Děkujeme všem partnerům akce za podporu a těšíme se na viděnou v roce 2013 na dalším ročníku.



 
 

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí