MojeKolo

První letošní Maxi pro Dana Athertona

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 30.6.2012

ikonaTradičně, jako každý rok, začíná seriál Maxiavalanche v Andoře, na tamní trati se jelo již po jedenácté. Dan Atherton již od tréninků ukazoval, že je největším favoritem a to se i potvrdilo. Ve Vallnordu se mu daří, v roce 2008 zde vyhrál světový pohár ve fourcrosse.

Letošní ročník zaznamenal nejvyšší účast v jedenáctileté historii Maxiavalanche závodu ve Vallnordu, počet účastníků atakoval hranici 700 jezdců.





Sobota, tak jak je již tradicí na Maxi patřila tréninku a kvalifikaci. Na tento den nebude v dobrém vzpomínat další z favoritů, Franck Parolin (Giant-Vertical Bike), který po pádu putoval do nemocnice a strávil tam na pozorování i noc. Franck je ale tvrdý chlapík a do nedělních dvou závodních jízd nastoupil a nakonec to dalo celkové 11. místo.





Jak již bylo zmíněno, v neděli se jeli dvě závodní jízdy, ze startu na vrcholu Pic del Cubil v nadmořské výšce 2350 metrů Pic del Cubil do cíle v obci La Massana to v hlavní kategorii zvládl nejrychleji v obou jízdách Dan Atherton (GT Factory Racing ), v dopolední jízdě s náskokem 10 sekund před Francouzem Damienem Otonem (Transbiking Engine Lab) a v odpolední jízdě dokonce s náskokem 28 sekund na Simona Andreho (Brassac VTT BMC).

V ženách absolutně dominovala Anne-Caroline Chausson (Ibis), která nedala soupeřkám žádnou šanci. Svými časy by se zařadila do Top 20 v elitní mužské kategorii.





Z dalšího kola Maxiavalanche bude na d:key rozsáhlejší reportáž, protože do Cervinie vyráží i relativně početná česká banda.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí