Světová DH špička míří na Špičák

Autor: Radek Vaniš, vydáno: 26.7.2012

ikonaNejdůležitější závod letošního roku na sjezdové scéně se blíží. 11. a 12. srpna bude Bikepark Špičák hostit již desátý ročník Evropského poháru ve sjezdu iXS European Downhill Cup.

Evropský pohár se na Špičák vrací již po třetí. Závod je pro české jezdce významný i tím, že si zde mohou vybojovat nominaci na mistrovství světa, které se jede na začátku září v Leogangu. Je to jediný závod ve sjezdu u nás zařazený mezinárodní cyklistickou federací UCI do kategorie C1. Oproti předchozím ročníkům iXS EDC byly ze startovní listiny vypuštěny hobby kategorie. To zvyšuje prestiž a kvalitu závodu.

Na startovní listině pátého závodu evropské série jsou již jména jako Brook MacDONALD, Damien SPAGNOLO a Markus PEKOLL. Je to zároveň aktuální vedoucí trojice Evropského poháru v mužské kategorii. Brook MacDonald je aktuálně na páté příčce ve světovém poháru, Damien Spagnolo je pouze dvě místa za ním. Jedná se tady skutečně o světovou špičku. Do boje o příčky nejvyšší se pustí i české hvězdy. Palce budeme držet loni skvělému Matěji Charvátovi, který skončil třetí. Domácí známá jména bude zastupovat Adam Vágner, Petr Třešňák, Kamil Tatarkovič a další čtyřicítka českých borců.
V ženské kategorii budeme moci vidět i Emmeline RAGOT, která je nyní druhá v žebříčku Evropského i světového poháru.



Zleva: Adam Vágner, Markus Pekoll, Matěj Charvát



Bikepark Špičák kromě freeridových tratí nabízí i náročnou a technickou sjezdovou trať Struggle. Právě na této 1750 metrů dlouhé trati poměří závodníci svoji techniku a síly. Od vrcholu Špičáku, kde je start, překonají jezdci cestou do cíle celkem 320 výškových metrů. Čekají je kamenné a kořenovité úseky, skoky, dropy a atraktivní přemostění turistické cesty. Na trati nyní probíhá intenzivní údržba a přípravy na závod.





Po celý závodní víkend budou v provozu pro veřejnost ostatní tratě bikeparku. Diváci i bikerská veřejnost může využít bez omezení lanovku na vrchol.

Přijeďte 11. a 12.srpna podpořit naše jezdce a vytvořit jim domácí prostředí na Špičák.

Diskuze

  • anonymní uživatel vyschlej Bé 28.7.2012 v 0:46

    rozhodně matěj ten den zapotí moje ruce ..dávej

  • anonymní uživatel vyschlej Bé 28.7.2012 v 0:53

    aq ještě sem zapoměl že hrubě dobře zvolená hudba ufouni fšude hh :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí