Bikepark Peklák otevřen

Autor: Keli, vydáno: 7.9.2012

ikonaBikepark Peklák u České Třebové byl po drobných porodních bolestech v nedávné době otevřen pro veřejnost, východočeši, ale nejen oni tak získali další možnost vyřádit se na kole.



Samotný park, jeho vznik a budoucnost nám představí Adam Vodouch

S myšlenkou bikeparku přišli provozovatelé vleku, které zaujala trať, kterou měli postavenou kluci poblíž sjezdovky. Okoukli jí a zkusili natáhnout modrou a černou trať na pravé straně parku jejichž podobu až na pár vylepšení můžeme vidět dnes. Hnací motor jsme byli tak nějak všichni, navzájem jsme se podporovali a všichni jsme se těšili na to jak si tam zajezdíme, dřeli jsme jak koně prakticky každý volný den co jsme měli. 





Samotná realizace probíhala tak že každý sehnal nějaký materiál prkna na lávky, kameny, hřebíky a poté jsme se scházeli nejčastěji o víkendech a makali, prosekávali, stavěli a upravovali . Komplikace nastali až v tu chvíli, kdy jsme měli všechno připravené na slavnostní otevření Parku. Tři dny před otevíračkou přišla zpráva od lesu ČR, že musíme zastavit veškerou činnost v prostorách parku. Každopádně po této zprávě jsme zrušili závody, ale afterparty jsme si užili. Chtěl bych vypíchnout výkon Pana Maliny, který pil opravdu na žal a když se ho někdo zeptáte na to co vyváděl rád vám to všem řekne. 





Do budoucna chceme dodělat druhou červenou, která nese název Malinovka podle jejího hlavního stavitele již zmíněného Romana Maliny, budete se moct těšit na dvojáky, klopenky a pekelné koryto na konci trati . Dále chceme doladit již postavené tratě, poté co se trošku vyjezdí a díky tomu se ukážou problematické pasáže, které poté upravíme. Také chystáme závody, na které se můžete těšit 13. října. Doufáme, že dorazíte v hojném počtu a že bude super počasí. Informace budou samozřejmě ještě upřesněny.





Nejvíc podpořila park třebovská firma Eko bi, která má park na starosti , Město Česká Třebová a její starosta, který se za nás postavil, Dům sportu Stratílek Litomyšl, Tattoo Shorty Litomyšl, Bold, Beebob boardshop a Meatfly. Těmto partnerům by jsme chtěli moc poděkovat, protože bez nich by jsme nebyli tam, kde jsme. Velký dík patří také lidem co se podíleli na stavbě.

Veškeré informace o bikeparku Peklák naleznete na ebových stránkách Peklak.cz.





Foto: Dava Kakud

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí