reklama

Kompletní info: Marosana end of the season 2012

Autor: MRSN, vydáno: 5.9.2012

ikonaOd MRSN došlo kompletní info o vrcholné akci letošní sezóny, termín a místo jsme již prozradili dříve, 5.- 6. října 2012 a bikepark Halda Žacléř. Vše ostatní se dozvíte v následujícím člán­ku

END OF SEASON
Podzim v Krkonoších patří tradičně českým bikerům, kteří se v horách loučí s letní sezonou. Již po čtrnácté v řadě pro ně přední český biker Michal Maroši připravil velkolepý svátek plný společného ježdění, závodů a kulturního vyžití. Kultovní festival Marosana: End of Season každoročně přitahuje tisíce fanoušků horské cyklistiky, kteří na akci přijedou ať již jako soutěžící nebo jako diváci. Všichni si tu přijdou na své. Letošní novinkou je umístění akce do zbrusu nového areálu v Žacléři, který vznikl na základě projektu Michala Marošiho a Honzy Slavíčka. Nové prostředí znamená i příchod nových disciplín. Zázemí města také lépe vyhoví rostoucímu množství účastníků i jejich požadavkům. Vedle živé hudební produkce a filmovým projekcím všechny návštěvníky čekají soutěže v disciplínách Enduro XC, v Dual Slalomu a Pumptracku. Každý den je zakončen nabitým kulturním programem. Vítěz každé disciplíny kromě spousty věcných darů obdrží jedinečnou, ručně vyrobenou trofej! Video z minulého ročníku: vimeo.com/30410916





DUAL SLALOM
Proč nezavzpomínat na časy před vznikem disciplíny 4Cross, která na světové úrovni již několik let patří Čechům? Paralelní slalom, který je v Americe stále velmi populární a který nechybí na předních akcích jako Sea Otter v Kalifornii nebo na Crankworx v Kanadě, se díky Michalu Marošimu vrací zpátky do Čech. Mimochodem byl to právě on, kdo v téhle disciplíně vybojoval zlato na mistrovství Evropy v roce 1998! Dva závodníci, dvě identické dráhy vedle sebe. Kdo bude lepší?





XC / ENDURO
Stále oblíbenější disciplína kombinující to nejlepší z cross country a freeridu je vlastně návratem ke kořenům horské cyklistiky. Enduro XC prověří nejen vaší fyzičku, ale technickou připravenost. Jisté je, že v téhle soutěži se pobaví všichni a přitom si ještě sáhnou na dno!





PUMP TRACK
V téhle disciplíně musíte mít v rukách i nohách přesnost švýcarských hodinek. Boulovatý okruh musíte zdolat bez jediného šlápnutí. Kdo umí lépe pracovat s těžištěm, ten bude v cíli jako první! Tato disciplína byla českým fanouškům horské cyklistiky představena v červenci letošního roku během velkolepého závodu Red Bull Pumpriders v Praze na Štvanici, kam se na soutěžící z Česka i zahraničí přišlo podívat 3500 diváků!







STREET JAM
A jako bonus pro diváky se v industriální zóně chystá exhibice nejlepších českých MTB freestylerů. V prostředí, jaké jsme u nás ještě neviděli, na překážkách, které jsou výzvou i pro ty nejlepší jezdce na tradičním Bike Hall Contestu v Trutnově! Industriální architektura bývalého dolu v Žacléři nabízí jedinečné kulisy, které budou ozdobou každoročního filmového dokumentu, který mapuje festival od začátku až do konce.





DALŠÍ AKCE
Ještě se nestalo, aby na Marosaně aneb na zakončení sezóny v podání Michala Marošiho, chyběla doprovovodný kulturní program. V minulosti na Marosaně vystupovaly kapely jako Status Praesents, Shatter, Queens of Everything, Discoballs a desítky dalších. Velkokapacitní kinosál v Žacléři umožňuje rozšířit doprovodný program i na promítání filmů s tematikou extrémních sportů.





BIKE PARK
Bikepark vzniká na haldě bývalého hlubinného dolu Jan Šverma v Žacléři za podpory firmy GEMEC – UNION, a.s. Projekt bude sloužit nejen k vyplnění přání neustále rostoucího množství vyznavačů tzv. gravity disciplín horské cyklistiky, ale také k revitalizaci krajiny dotčené industrializací. Nový areál by měl poskytnout zázemí k rozvíjení schopností cyklistů všech věkových skupin ze všech druhů technických disciplín. Vedle toho může do města přitáhnout pořádání dalších cyklistických závodů a akcí.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MP 5.9.2012 v 9:08

    Když vidím ten krásnej kinosál, už teď mi je ho líto :D

  • anonymní uživatel Játro 5.9.2012 v 9:13

    Márošák teda moc nevrací dual do čech. Dual se oživil na ČFL před 4 roky a např v Boleslavi se jezdí každý rok a letos i v Rakovníku. Dále se jel dualový závod loni v Liberci a opět se jede i někde u Prahy.

  • anonymní uživatel Vrbitch 5.9.2012 v 12:34

    Jipijajej! Uvidíme se v Žacléři!

  • anonymní uživatel vyschlej Bé 5.9.2012 v 17:38

    jak bude dlouhej ten xc enduro závod ??? já jesi mám přezout ..to je lákavé .. MP naprostej souhlas ..:D

  • anonymní uživatel lupa 5.9.2012 v 18:27

    respekt to bude organizační mazec, držím palce ať vše šlape.....

  • anonymní uživatel Chor (mdmaman (a) seznam.cz) 5.9.2012 v 19:32

    marosana ztratila svůj význam ve smyslu toho závodu fordown.....a to je shit ...proto tam vela lidí od nás kvůli tomu nepojede......

  • anonymní uživatel ROMAN 5.9.2012 v 21:25

    Chor:SOUHLASIM !!!!!

  • anonymní uživatel CERW 5.9.2012 v 22:50

    2CHOR: Uvědomuješ si, že původní MRSN nebyla 4down?

  • anonymní uživatel machosta (machosta (a) volny.cz) 5.9.2012 v 23:49

    to neni kinosál ten je tam větší a neremcejte stejně dorazíte

  • anonymní uživatel mrsn 6.9.2012 v 8:27

    Zavod pro xc-enduro bude cca do 15km. ted to ladime kudy kam a pak se to bude merit.
    Dual nebude mit uplne standartni hodnoty. je to obrak jak hovado i na dh masinu. je to nahrada za 4down na kterej tam neni dostatecnej kopec, ale bude to v podobnem stylu.
    tak se teste niggazzz...

  • anonymní uživatel petiny 6.9.2012 v 14:47

    btw, kde je nějaký videjko z dubnový akce v Roxy?

  • anonymní uživatel Richie (jo ten) 6.9.2012 v 16:46

    Souhlas s MP. Chor má z části taky pravdu, pač lidi co tam jezdili po minlých pár let si zvykli pořádně provětrat své DH mašiny. Já každopádně pojedu, říct že je to shit bez toho abych to zažil je kacířství! :D

  • anonymní uživatel mrsn 6.9.2012 v 21:30

    video z Roxy se bude promitat na miste jako soucast film vecirku.
    shit to rozhodne nebude a o to se osobne postaram!

  • anonymní uživatel milhaus 7.9.2012 v 11:16

    a bude do přes celej víkend? kuli ubytování...

  • anonymní uživatel kdokoliv 7.9.2012 v 18:56

    co remcáte..buďte rádi že se něco děje!

  • anonymní uživatel panter 9.9.2012 v 21:59

    predpokladam ze to endurko nebude nejaka prasarna a ze to bez problemu zvladne i lehci endurko a nemusim jen na FR biku :-)

  • anonymní uživatel karlos 12.9.2012 v 11:51

    Velká škoda 4downu, tak to bohužel letos vynechám.... Doufám že dual se taky sjezdově osvědčí abych se měl příští rok na co těšit ;-)

  • anonymní uživatel Dandos 12.9.2012 v 14:59

    Pro všechny škarohlídy, marosana se vrací ke kořenům, na začátku to taky nebyl 4down, navíc změna je život a tahle změna bude rozhodně stát za to! Kdo tady remcá aniž by se zůčastnil, nebo to aspoň viděl na vlastní oči, pouští do éteru akotát bezduchý keci. Vždyť přece nejde jen o závod samotnej, jde o to se vidět s klukama, pokecat, ožrat si držku a pořádně a ve stylu ukončit tuhle sezónu. A co si vlastně třepím hubu, pořádnýmu bikerovi stačí říct MRSN a to mluví za vše - hell jak sviňa bez ohledu na místo, disciplíny nebo počasí....

  • anonymní uživatel Pavel 13.9.2012 v 16:06

    Jdu schanet ubytko :-) nepindejte a trochu motorkros nee !!!!!!

  • anonymní uživatel zub (zubiker (a) atlas.cz) 26.9.2012 v 11:27

    ja bych jel, ale jenom kdyby ten dual byl spis vic jako fourdown. ale zase radeji min nez dh. ikdyz takovy dh bych jel rad, ale vic me bavi ten dual, protoze mam rad korenovity pasaze. a hlavne ja na to nemam to kolo. ja mam ty zdvyhy asi o 1,5cm vetsi nez by meli byt, tak se rozmejslim jestli nepojedu radeji jenom to xc. ale zase kamos slavi narozeniny, tak ze bych sel tam? nebudete tam nekdo?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí