reklama

Report: Horsefeathers MTB Slopestyle 2012

Autor: Petr Palík, kategorie: Report, vydáno: 19.9.2012

ikonaV sobotu 8. září se konal v Horsefeathers bikeparku na Fajtově kopci třetí ročník slopestyle závodu na horských kolech Horsefeathers MTB Slopestyle 2012. Závod byl vypsán pro kategorii Hobby a Profi, kde hobíci brali věcné ceny v hodnotě 30.000,– Kč a profíci se podělili o 20.000,– Kč v hotovosti.
Počasí bylo super, ideální podmínky jak pro ježdění, tak i pro diváky, kterých se tu sešlo nespočet. Bohužel v tréninku upadl jeden z profíků, třebíčský rider Martin Voříšek, a závod se tak musel jet bez něj.





Závod odstartoval ve dvě hodiny jízdami v první sekci, kde měl každý jezdec dvě jízdy. Start rozjížděli jako první hobíci a mezi nimi např. Tomáš Urbánek z Velké Bíteše. Jízdy se mu dařily, všechno odjížděl na jistotu a až na dvě malý zaváhání mu to pořád stačilo na první flek. Druhé místo v hobíkách si vyjel třebíčský rider Jiří Bublan, který naskákal čistě celou slopestyle sekci a nebál se použít i svůj osobní trik TIREGRAB. Třetí místo v hobby kategorii si vyjel opět třebíčský jezdec mladičký Honza Hůlka, který na to, že dvě sekce kvůli obtížnosti vynechal na závěrečné dirtové sekci zandal krutě a vyskákal si ve svých 13-ti letech bronz. O páté a čtvrté místo pak zabojoval Honza Janík aka Džeňa a Pavel Strnad aka Strník, který si projetím celého slopestylu na pohodu udržel čtvrtý flek.





V kategorii Profi jsme se museli obejít bez Martina Voříška, dvojnásobného vítěze tohoto závodu a o to více jezdci mezi sebou bojovali o příčky nejvyšší, kde se bralo dost tučné prize money pro všechny. Na startu se objevila jména jako Láďa Klauz z Rakovníka, Jan Netro Netrval z Klatov nebo Marek Lebek z Polska. Láďa Klauz, který rozjížděl profíky jezdil hodně na jistotu a moc nehrotil. Ale i tak mu triky jako X-UP z dropu, can can z Monster lávky, či 360 a tailwhip na dirtech stačily na třetí flek. Druhý flek si vyjel polský rider Marek Lebek, který v prostřední sekci slopestylu nenechal nic náhodě a na bednách dával triky jako barspin nahoru, xup dolů, tailwhip nahoru a backflipy na dirtech, takže druhé místo zaslouženě. První flek si přímo vyfajtoval Jan Netro Netrval, který si triky 360 z dropu, x-up z dropu, a 360 double tailwhip na dirtech bez kompromisů zasloužil příčku nejvyšší a tučné peníze.





Na závěr ještě jednou díky sponzorům a pořadatelům za skvělý sobotní den a Vysočina tímto bikově neusíná k zimnímu spánku, ale můžete se ještě těšit na 22. září, kdy v Třebíči vypukne Cyklopeklo #7!

Za rok na Fajťáku zase ahoj.



 


Text: Petr Palík
Foto: Milan Diška – http://uloz.to/…pe-style-zip
Video: Fullface productions

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Maty 19.9.2012 v 15:03

    Hodně pěkné video :)

  • anonymní uživatel mokanek (mokanek (a) seznam.cz) 19.9.2012 v 16:11

    pěkné

  • anonymní uživatel M (M) 19.9.2012 v 17:37

    Hezky pěkně, jen škoda že ve videu není jedinej ostrej záběr, chyba komprese či co??

  • anonymní uživatel RB 19.9.2012 v 20:22

    Respekt

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 19.9.2012 v 20:40

    nějak nechápu, jak přesně se mohl Voříšek nejdříve jmenovat Tomáš a pak Martin :-D

  • anonymní uživatel Tomas 19.9.2012 v 21:36

    Kenzl je samozřejmě Martin, překlep pořadatelů, omluva.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí