Prototyp Fox Float s expanzkou?

Autor: Čert, vydáno: 10.1.2013

ikonaSvětlo světa spatřily fotografie nového protypu tlumiče od Fox Racing Shox. Na svém Santa Cruzu Nomad jej, při Vital MTB MX day, poprvé ukázal Mark Fitzsimmons, Race Program Manager Fox Racing Shox.

Už od pohledu vypadá více jako Float s expanzkou než jako DHX, podle Marka byl tento tlumič testován již v minulém roce některými enduro závodníky a testování bude pokračovat i v příštím roce. Měl by to být ideálí enduro tlumič který by si měl při závodním použití udržet déle „chladnější“ a zároveň snést i podstatně tvrdší rány, než aktuální Float bez expanzky.





Zajímavostí je i to že na prototypu nejsou na první pohled patrná žádná barevná „kroutítka“. Je to z toho důvodu, že každý tlumič se před každým jednotlivým testem nastaví „napevno“ už v dílně. Fox totiž testuje tím způsobem, že testrider absolvuje testovací jízdy při všech variantách nastavení komprese i odskoku které tlumič nabízí (jakkoli to zní děsivě). Tímto testem by se měla, mimo jiné, zajistit spolehlivost tlumiče, i když se dostane do rukou ne úplně schopného uživatele, který až kroucením kolečky a metodou pokus omyl (spíš hlavně ten omyl) zjišťuje, k čemu vlastně slouží.





Jestli a kdy přijde na trh je ve hvězdách, přece jenom je to prototyp, nicméně na první pohled působí jako vážný konkurent Monarchu Plus od Rock Shoxu (lehký „xc“ tlumič s expanzkou) a věřím, že Fox si tuto mezeru v portfoliu nenechá líbit dlouho.

Diskuze

  • anonymní uživatel hoffman 10.1.2013 v 8:52

    vážný konkurent Monarchu Plus? .. voči aktuálnym Foatom má Monarch ešte značné rezervy

  • anonymní uživatel Kome 10.1.2013 v 11:03

    Fox se u float dost zameril na fuknci blokovani chodu :D, myslim ze uz je na case ,udelat poradny dhx air tlumic

  • anonymní uživatel Flora 11.1.2013 v 0:28

    zajímavostí je taky to že kolo váží 12 kilo a vidlice Talas má novej vnitřek :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí