Představejeme: Fox Rampage Carbon Pro

Autor: Čert, vydáno: 12.1.2013

ikonaPřed pár dny uspořádalo vedení Foxu „tiskovou konferenci“ za přítomnosti hrstky novinářů a hrstičky Fox riderů (mezi nimiž byly např. Steve Smith, Kirt Voreis či Cameron i Tyler McCaulovi) na které byla představena jejich nová nejvyšší MTB přilba, Rampage Carbon Pro.

Na první pohled je jasné že nová Rampage vychází tvarově z MX přileb, nicméně větší množství i rozměry ventilačních otvorů (na které je navíc napojený specificky tvarovaný kšilt který by ještě vylepšit proudění vzduchu) a větší vzdálenost „bradové“ části (umožňující lepší dýchání) by měla zajistit to, že v ní při šlapání neumřete ani teplem ani udušením. Teď už ale k technickým specifikům.





První, na co u Foxu mysleli bylo aby vám helma správně padla, proto se bude Rampage Pro vyrábět ve dvou rozměrech karbonové „skořápky“ a třech variantami vycpávek, aby pokryla rozmezí velikostí „S – XL“ Navíc bude Fox produkovat několik „tvářových“ vycpávek o různých tloušťkách, takže by mělo jít vyladit si velikost helmy opravdu přesně.
Dalším prvkem je odvětrání, které by mělo zajistit nejenom 17 velkých větracích otvorů a specifický kšilt zmíněný výše, ale taky tvarování vnitřní EPS pěny a vycpávek umožňující lepší proudění vzduchu uvnitř helmy.
Posledním rysem, na kterém si Fox u této helmy zakládá je velikost obličejové části, o rozměrech okna jak po silvestrovské oslavě, která by neměla omezovat periferní vidění, a nebo použití brýlí jakýchkoliv rozměrů.





Udávaná váha je 1145 gramů, což není na celokarbonovou DH helmu zrovna málo, nicméně na macatou MX karbonovu helmu je to váha dost slušná. A přesně takhle se zatím Fox Rampage Pro Carbon tváří, jestli jsou to jenom mimikry a bude ji možné rozlousknout při prvním pádu, podobně jako jednu z jejich konkurentek, která se tvářila neméně „motokrosově“ a jejíž název se skládá z čtvrtého písmena abecedy a jedné číslovky, ukáže až čas.

Nabízena bude ve 4 barevných variantách, bohužel na tiskové konferenci byly vystaveny pouze 3 z nich, čtvrtou variantou by měla být černá s bílými prvky v lesklém provedení.

Co už tolik nepotěší je cena, zatím vyčíslená na $425 USD. Naštěstí se šušká i o levnější laminátové verzi přilby, jejíž preview, se podle pánu od lišky, dočkáme již brzy.



Zdroj: Pinkbike.com

Diskuze

  • anonymní uživatel Kome 12.1.2013 v 8:20

    Ten Tayloruv transfer je libovka. Helma jako kazda jina.

  • anonymní uživatel Buba (ouvin (a) bigbuba.cz) 12.1.2013 v 10:24

    Přilba je naprosto božíííííííííííííí!

  • anonymní uživatel maro16 12.1.2013 v 17:04

    si radsi koupim D3

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 12.1.2013 v 20:13

    na laminátovou verzi se těším.Je třeba obměnit ochranu škopku a karbon je cenově jinde,ale mega krásná

  • anonymní uživatel pras (xxx) 13.1.2013 v 10:15

    Tak trochu krabice od bot, hrany mám rád, ale tohle už se začíná podobat této hrůze www.chainreactioncycles.com/...

  • anonymní uživatel Troniq 13.1.2013 v 15:48

    to je teď jako trend jet co nejvíc hrany? :-))) zlatej POCík...:-)

  • anonymní uživatel HiPP 14.1.2013 v 10:12

    cim viac hran typ horsie rozlozenie vahy pri pade,tak neviem ci je to vsetko len o designe ,alebo to ma aj nejak sluzit,pevne verim ,ze testy robili nakolko mam tiez rampage helmu :)

  • anonymní uživatel 123 15.1.2013 v 17:52

    treba me se libi hranate helmy vypadato lip nez giro remedy nebo jak se jmenuje to giro je naprosty odporny kulaty hnus

  • anonymní uživatel hoffman 16.1.2013 v 14:45

    hrana jak fox, oblina jak urge

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí