Film Signatures - první informace

Autor: Fullface Productions, vydáno: 25.1.2013

ikonaPo více jak čtyřletém odklonu od bikové tématiky přichází duo Martin Vrbický a Štěpán Romanov, pro někoho možná známější jako Fullface Productions, s novým video-projektem. S projektem, kterým hodlá překonat veškerou dosavadní práci.

Přinášíme vám první informace o připravovaném filmu Signatures!





„Signatures je film, který připravujeme de facto už třetím rokem, kdy se tahle myšlenka zrodila. Chtěli jsme udělat další bikovej film, protože to je to, co nás doopravdy baví. A vzhledem k tomu, že v posledních letech je více jak dvě třetiny našich diváků ze zahraničí, rozhodli jsme se i my překonat hranice a udělat krok směrem ven. Nejen že se tak ve filmu objeví celá řada zvučných jmen evropské i světové MTB scény, ale i lokace, na kterých se natáčí, jsou roztroušeny po celém světě.“



Michal Maroši, Bali, foto: Jan Kasl



Film Signatures si klade za cíl překonat česko-slovenské hranice a oslovit tak celosvětovou bikovou komunitu. „V dnešní době stále více se prosazujících uměleckých a rádoby filosofických tendencí u sportovních filmů jsme se rozhodli pro cestu, která bude pro někoho možná vypadat jako krok zpátky – rozhodli jsme se totiž udělat čistokrevný bikový film!“ Ve filmu Signatures se tak nedočkáme nekonečného filosofování o smyslu mountainbikingu, o jeho vztahu k přírodě, či o osudovosti životního stylu spojeného s tímto sportem. Náplní filmu Signatures bude zkrátka mountainbiking a hlavním lákadlem budou samotné jezdecké výkony tak, jak tomu bývalo dříve. „To, že se chceme určitým způsobem vracet ke kořenům MTB filmů rozhodně neznamená, že hodláme nějak zaostávat po technické stránce. Jeřáby, vrtulníky i ultra slow motiony ve filmu určitě uvidíte!“




Filip Polc, Praha, foto: Jan Kasl



Film bude rozdělen podle jednotlivých lokací do několika kapitol. „U našeho předchozího filmu Spectrum jsme se rozhodli nedělit film na party jednotlivých jezdců, jak bylo tehdy zvykem, ale udělali jsme kapitoly podle lokací, respektive disciplín. A osvědčilo se to…“ Stejně jako Spectrum bude i film Signatures obsahovat celou škálu MTB disciplín. Od streetu a trialu přes dirt a závodní disciplíny jako DH a 4X až po čím dál populárnější Enduro.




Tomáš Slavík, Bali, foto: Jan Kasl



Natáčení začalo již v létě 2012, kdy v historických centrech Bratislavy a Prahy vznikl urban DH segment slovenské star Filipa Polce a v rakouském Leogangu profil veterána Guidda Tschugga. Poté se kluci ve složení Michal Maroši, Tomáš Slavík a Tomáš Zejda vydali na exotické Bali, kde testovali jezditelnost místních hinduistických chrámů a třítisícových so­pek.




Guido Tschugg, Leogang, foto: Jan Kasl



„Plánujeme, že video bude mít celkem 9 částí, takže přes léto budeme mít plné ruce práce. Začínáme znovu točit v dubnu, kdy by měl vzniknout hvězdně obsazený dirtový part, a pak makáme až do října. Přes zimu se bude stříhat a v březnu 2014 vypukne premiérová tour.“




Tomáš Zejda, Bali, foto: Jan Kasl



Pokud chcete vidět víc, mrkněte na www.redbull.cz, kde najdete fotogalerii z exotického Bali od Honzy Kasla (www.jankaslphoto.com).

Diskuze

  • anonymní uživatel čibrut (cibrutuv (a) seznam.cz) 25.1.2013 v 6:57

    Tak na tohle se těším MNOHO, protože mj. Pan Vrbitch je Pan Filmař :) Jeho videa/filmy výrazně vždycky převyšovaly kvalitou i obsahem veškerou česko-moravsko-slezsko-slovenskou ;) produkci. FFP držim palce, ať jde práce od ruky!

  • anonymní uživatel m 25.1.2013 v 16:04

    drzim palce a dufam ze soundtrack bude rovnako podareny ako v spektre a nie hrnce/plechy ako je dnes moderne

  • anonymní uživatel MadMossFilms 26.1.2013 v 12:46

    Vypadá to dobře, držíme palce ať se dílo podaří dotáhnout do zdárného konce a těšíme se na další projekt od českých tvůrců!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí