Knolly bikes v ČR

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 11.4.2013

ikonaJe to jako skutečná pohádka. Knolly bikes pochází z Mekky mountain bikingu, kanadského Vancouveru, a specializuje se na odpružené rámy nejvyšší kvality za pomocí nejmodernějších technologii a materiálů. Zakladatel Knolly bikes Noel Buckley, nadšený vyznavač freeridingu a zkušený strojař, měl sen vyrobit pro sebe a své přátele takový rám, který by byl odlišný od všeho, co se v té době pohybovalo po legendárních lesích North Shore a splňovalo jejich vysoké nároky na funkci a odolnost. Proto se v roce 2002 vrhl do svého prvního konceptu odpruženého rámu. Po více než roce designování a testů vzešel první prototyp modelu V-Tech, který o rok později přešel plně do sériové výroby. Již první modely Knolly bikes byly vybaveny jejich patentovaným systémem zadní stavby FourBy4, který firma používá a vylepšuje dodnes. Tento systém vychází ze zavěšení náprav závodních vozů a spojuje v sobě rezistenci prohupování zadní stavby během šlapání a její čistý chod pod brzděním. Firma Knolly bikes již od samého začátku svého fungování razí pravidlo produkce a ruční výroby rámů lidmi, kteří na nich sami jezdí, aby mohli své poznatky co nejlépe aplikovat do výroby. To vše se odehrává za pomocí špičkových technologii z těch nejlepších materiálů. Za zmínku stojí například masové použití CNC technologie opracování, použití špičkových INA ložisek, pro maximalizování jejích životností, které doplňují čepy, které jsou speciálně vyráběny z vysokopevnostních materiálů.





KNOLLY během let vystřídala několik modelů a v současnosti nabízí již třetí evoluci svého systému FourBy4 ve dvou verzích a to celkem u tří modelů. Prvním z nich je model ENDORPHIN, který je určen pro kategorii All mountain, tedy pro lidi kteří si chtějí na kole užít dlouhé výlety s prudkými výjezdy, ale i dlouhé sjezdy v náročném terénu. Tomu všemu odpovídá stoupavá geometrie, zadní stavba vybavená odlehčenou verzí systému FourBy4 se 140mm zdvihu a pevnou 12mm osou, která zajišťuje její dostatečnou tuhost. U tohoto modelu bylo použito menšího průměru trubek s následným zeslabením pro dosažení nízké váhy, ale se zachováním dostatečné pevnosti.





Dalším v pořadí je model CHILCOTIN, který je na první pohled stejný jako model ENDORPHIN, ale při bližším pohledu najdeme mnoho rozdílů. Masivnější konstrukce rámu, zdvih zvýšený na 160 mm a delší geometrie dává jasně najevo, že se s ním nemusíte bát ani toho nejtěžšího terénu. Pro větší univerzálnost, je rám vybaven možností volby ze dvou nastavení hlavového úhlu a výšky středu, díky čemuž se neztratí ani ve výjezdech. To vše z něj děla nekompromisní ENDURO stroj.





Třetím v pořadí a vrcholem nabídky Knolly bikes je sjezdový speciál PODIUM. Tento model je vybaven upraveným systémem zavěšení FourBy4, který byl oproti předešlým modelům zesílen a charakteristika jeho chodu byla změněna vzhledem k extrémnímu zatížení a odlišným požadavkům na průběh chodu zadní stavby. Zadní stavba disponuje 215 mm zdvihu a její tuhost zajišťuje pevná osa o rozměru 157×12 mm. Pro zvýšení tuhosti samotného rámu je stejně jako předešlý model vybaven hlavovou trubkou o průměru 1.5" a v jeho případě ještě doplněn středovým složením o rozměru 83mm.

Produkty značky Knolly bikes sklidily ocenění v řadě světových cyklistických magazínu a jejich tovární jezdci s nimi sbírají úspěchy na mnohých sjezdových i freeridových podnicích, za zmínku stojí například loňské špičkové umístění na nejtěžším freeridovém závodě planety Red Bull Rampage, kde doslova zazářil James Doerfling na jeho Knolly Podium v nepřehlédnutelné výrazné zelené barvě.





Kdo by měl tedy přemýšlet nad koupí kola značky Knolly Bikes? Rozhodně člověk, který nechce zapadnout mezi běžnou produkci, žádá od svého stroje nekompromisní funkci a chce se na něj za všech okolností spolehnout. Špičkové zpracování špičkových materiálů a jistota, že právě jeho stroj stojí na základě, který vzešel z pečlivé ruční práce člověka, který sám podobný stroj vlastní, dá lehce zapomenout na vyšší pořizovací cenu.





Obchodní sdělení

Diskuze

  • anonymní uživatel maximus 11.4.2013 v 8:44

    no, mám sice knolly rád, ale při té ceně rámu bych si raději deset připlatil a koupil si karbon lapierre spicy, jakkoli chápu, že ceny jsou srovnatelný i se zahraničím, né-li drobet nižší. Asi bych nešel do Al rámu přes 35tis.

  • anonymní uživatel bok 11.4.2013 v 9:16

    škoda že už nedělaj delirium, no pěkný stroje to sou

  • anonymní uživatel Mára 11.4.2013 v 10:38

    Pro tyhle stroje mám velkou slabost už dlouhé roky. Ale na co jsem nepřišel do teďka, je, proč je to tak složitě přepákované? V podstatě další přepákování na již přepákovaném FSR ála Bighit?

  • anonymní uživatel bok 11.4.2013 v 10:57

    já myslim, že tim ovlivňujou progresivitu/linearitu chodu při zachování skoro stejný konstrukce zadní stavby

    ty fr a dh modely jsou uchycení níž, trail a AM naopak vejš

  • anonymní uživatel kuba (vostisko (a) gmail.com) 11.4.2013 v 12:02

    zaprvé to ovlivňuje chod a hlavně je to berlička, aby se Spešlu nemuselo platit za FSR :) proto si tolik výrobců patentuje vlastní systémy

  • anonymní uživatel bok 11.4.2013 v 13:44

    aha, vidíš to mi nedošlo :)

  • anonymní uživatel Mára 11.4.2013 v 13:53

    Aha, to zní rozumně, viz asi třeba i Ellsworth atd...

  • anonymní uživatel Jx (ne (a) ne.ne) 11.4.2013 v 14:43

    jo jo proto jsou i levny virtualy s ruznym prepakovani a tlumakem zkrz ram, jen aby to vypadalo jinak a nemuseli platit vpp :)

  • anonymní uživatel macho 11.4.2013 v 18:11

    jo, jo jednou až přeteče prasátko, tak mi Chilcotin bude říkat pane...

  • anonymní uživatel Jirka 11.4.2013 v 20:27

    Je hezké, že se tyhle stroje vrací do ČR, v minulosti jsem je obdivoval v Engramu. Momentálně na to finančně nemám, takže i dál zůstává jen u snu, ale co mi jednoznačně chybí, pokud se má jednat o obchodní sdělení je, kdo tedy tyhle kola dováží a kde jsou k dostání?

  • anonymní uživatel Dan (d.reif82 (a) gmail.com) 11.4.2013 v 22:23

    Sice obdivuju Doerflinga, kterej na tom jezdi, ale pri tom mnozstvi cepu a na moje gusto dost slozite konstrukci zadni stavby, bych to nenazval endorphin a chilcotin, ale spis cocotin :-D. Jsou i lepsi reseni pro prubeznou sedlovku...

  • anonymní uživatel honzakrepelka 12.4.2013 v 0:55

    www.maxbike.cz ? tipuju podle odkazu v článku

  • anonymní uživatel hoffman 12.4.2013 v 5:27

    maximus: tie ceny rámov sú pomerne normálne, stále je dosť drahších výrobcov v hliníku, argumenty pre karbon v týchto disciplínach by som nevidel tak jednoznačne, u Lapierre už vonkoncom.

  • anonymní uživatel maximus 12.4.2013 v 8:33

    jasně že jsou pořád i drahý hliníkáče, ale to mi právě pak líp vychází líp ten karbon, za ty peníze. Kdybych je tedy chtěl obětovat. Jinak ten Pierrek je prostě nádhernej a nebál bych se toho. Dřív bych byl asi taky nedůvěřivý, ale technologie už je určitě vpředu a budou přibývat a zlevňovat. www.pinkbike.com/...

  • anonymní uživatel machoo 12.4.2013 v 20:17

    tak do carbonu bych nesel z principu.. Aćkoli enduro kolo je na slapani, musi vydrzet i poctivej zahul, proto bych carbonu neveril ani omylem..

  • anonymní uživatel BuLl3t (versus32 (a) seznam.cz) 15.4.2013 v 8:23

    kdepak James Doerfling a Garett Buehler to je pro mě dvojka neuveřitelná která stěma Knolly kolama dokážou neuvěřitelný věci...moji 2 nej jezdci,na jejich jízdu se můžu dívat pořád dokola a pořád mě to fascinuje...

  • anonymní uživatel BuLl3t (versus32 (a) seznam.cz) 15.4.2013 v 20:24

    tyhle stroje se daj sehnat na strankach maxbike...ale co je to americky kolo ktery slusne fakci co jsem se dival na ruzny prezntace co mi od nich prisly kdyz jsem se jich na to ptal....a pride mi ze je to jeste lepsi chod nez u Big Hita.

  • anonymní uživatel David (devrilll (a) seznam.cz) 26.11.2013 v 0:11

    Na tomto kole sem měl možnost se projet na nové DH trati na bíle měli to tam na půjčení za občanku a druhý doklad:) na lepším kole sem vživotě nejel a beztak i nepojedu:D neuvěřitelné kolo

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí