Sam Hill představuje signature sadu

Autor: Čert, vydáno: 12.4.2013

ikonaV dnešní době byznysu a konzumní společnosti je Sam Hill už nejenom jméno, ale také značka, která prodává. A ví to moc dobře i Nukeproof, kteří mají aktuálně Australana s hustým obočím ve své stáji. Světlo světa tedy spatřila produktová pojmenované Nukeproof Sam Hill Signature Series.

Sam si jeho prostřednictvím vyladil kokpit a … sezení? … a nabízí ho i běžnému plebsu plebiscitu, aby ochutnal jak se na lopatu sedá, respektive jak se drží a nesedí ve svěťáku.





Nejvýraznějším prvkem je jistě sedlo, které, podobně jako předchozí Samovo sedlo od SDG, vychází ze závodních MX sedel a nabízí strukturovaný povrch, který zvyšuje trakci a umožňuje dobré ovládání kola, právě prostřednictvím sedla, i v případě že se situace stane poněkud mokrá a bahnitá. Váha sedla je 234g a to nejenom díky poměrně nízkému profilu a minimálnímu polstrování které má poskytnou co nejvíc manévrovacího prostoru off the seat, ale také díky použití lehkých titanových ližin s chrom-nitridovým povrchem, stejně jako na nejvyšších modelech sedel od Nukeproof.





K sedlu neodmyslitelně patří sedlovka, na té toho moc vymyslet nejde, pěkným prvkem je ale provedení těla sedlovky i spodní část zámku z jednoho kusu hliníku. Nabízet se bude v dvou nejrozšířenějších rozměrech 30,9 a 31,6 mm a v délce 400 mm.





Druhou částí výbavy je kompletní kokpit, který se skládá z řidítek, direct mount představce a gripů. Gripy disponují měkkou směsí Kraton gumy a „half-waffle“ designem, známým rovněž z motokrosu, který by měl poskytovat co nejlepší „chňap“ nezávisle na povětrnostních podmínkách. Samozřejmostí je gravírování na lock-onech a na záslepce, stejně jako klasická délka 135mm.





Představec je klasický 4 šroubový direct k Boxxerovi (a v podstatě snad už skoro ke všem dvoukorunkovým vidlicím které v dnešní době direct mount podporují). Jeho délka je průměrných 45 mm.





Poslední specialitou jsou řídítka, které jsou zajímavé hlavně svou délkou, která je „pouze“ 760mm, což je délka která s v dnešní době používá spíš u enduro kol. Nicméně také zřejmě díky této délce je možné dosáhnout velmi konkurenceschopné váhy 298g. Řídítka jsou vyrobeny z hliníku 7075 a budou nabízeny v 20 nebo 38 mm zvýšení, s 9 stupni prohnutí k jezdci a 6 nahoru.





A pokud Sama žerete a nestačí vám držet co on a třít si sedací partie o stejné sedlo jako on, můžete ho mít i na triku!





A co vy? Chcete Samovy klacky? A není 760 málo? A na čem bude stát, když nemá signature pedály? Že by se platformy omrzely a bude teď při závodech sedět? Ostatně byl to Sam Hill, kdo často udával, co je styl. Ale byl to Sam, kdo udával, co je styl?

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Topka (topinka (a) jtprojekt.com) 12.4.2013 v 7:50

    pěkný, jen plebiscit je referendum, myslel jsi asi plebs...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 12.4.2013 v 8:36

    Za Čerta opraveno

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.4.2013 v 9:24

    setko chcem a ocino mi to kupi. Secko hned nahodim na bajk dajak, mozno aj niektore momenty prezeniem nieco podcenim ze znalci by povedali ze jazda je samovrazda. ked bude chladno tak to triko dam hoc aj na perovu bundu. tu nosim bo je perova jak moj skakaci bicykel co ma peri jak hojdacka frajerske. Pojdem sa vozit po meste aby seci videli moj soc status pansky. A v lete pojdem do mal brda de bude moj bike a ja s trikom jak na vystavke pri restike jak pijem kolu a mozno aj dam dajaku jazdu ale ta neviem naco.

  • anonymní uživatel dunkel (dunkell (a) seznam.cz) 12.4.2013 v 10:31

    a pak si skoč ještě k mekáči

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 12.4.2013 v 10:42

    jsem zvědav na rozluštění,jak to bude s těmi pedály.Teoreticky by nemusel mít ani kliky,jen stupačky.Takže ani řetěz,kazetu...,atd.Gramy dolů,pome!!Jen na tom startu asi ztratí...kruciš,jak ztohoven

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.4.2013 v 11:13

    4 dunkel - mekac v amerike zeru iba socky.

  • anonymní uživatel sam (peto(dude)) 12.4.2013 v 11:15

    Byl jsem sam a udaval jsem styl

  • anonymní uživatel MP 12.4.2013 v 11:48

    typická debata ko*kotů na DK.. bavím se..

  • anonymní uživatel dunkel (dunkell (a) seznam.cz) 12.4.2013 v 14:43

    ano ted sme kompletní

  • anonymní uživatel potůček 12.4.2013 v 15:16

    760 mi přijde dost málo, ale já mám třeba na Funnech Fatboy napsáno 750 ale maj 785. Na těch 750 se musej/mohou seříznout podle risek.

  • anonymní uživatel wladena 12.4.2013 v 17:30

    Koho zajimaji tvoje fatboye ala nasada na smetak? hill jezdi sedmšede nukprůf, takze je to ideal pro kazdeho...prubnul bych ten zitz, jinak mi na tom nic, krom Brežněvova obočí, sexy neprijde

  • anonymní uživatel mp 12.4.2013 v 23:43

    Myslim ze Hill vozi riditka 740mm.

  • anonymní uživatel rideidentit (3ck (a) centrum.sk) 13.4.2013 v 8:15

    Sedlo je fakt v poho,tie ostatne p......y su len znacka;-(

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí