4X: Datel vítězí ve Falmouthu

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 25.4.2013

ikonaTomáš Slavík dokázal zvítězit na jeho prvním fourcrossovém závodě této sezóny v Anglii, kde si poradil s britskou spičkou na závodě British 4X Series.

Nově vybudovaná trať ve Falmouthu je momentálně nejlepší tratí v anglii, která obsahuje všechny prvky, který by měla správná 4X trať obsahovat a už jen tento fakt dával znát, že se budou na trati rozpoutávat velké souboje.
Tomáš Slavík si ve všech jízdách poradil poměrně snadno s anglickou špičkou, ale finále se rozjel velký souboj s národním šampiónem Scottem Beaumontem o celkové vítězství. Slavík celou trať vedl a Beaumont na něj na kluzké trati nepříjemně dotíral. V cíli bylo pak pořadí Slavík, Beaumont, Lacey a Will Evans.




Pohled na noční Falmouth


Datel s největším soupeřem Scottem Beaumontem



„Již druhý rok po sobě jsem před prvním závodem světové série 4X Pro Tour odletěl do Anglie, abych si pořádně zazávodil před touto sérií. Letos to zrovna tak hezky vyšlo, že jsem se dostal na nově vybudovanou trať, která byla fakt dobrá, zábavná a byl to asi ten nejlepší trénink. Úroveň 4X závodů v Anglii je navíc hodně vysoká, což je pro mě další známka proč tam letět. Trať mi hodně seděla a tak jsem moc v jízdách neměl s nikým problémy. Až ve finále, kdy začalo pršet a trať se změnila v jedno velké kluziště. Byl to samo o sobě boj o přežití, jelikož ve spodní časti tratě se jelo hodně rychle a nebyla to vůbec sranda. Hodně na mě dotíral Beaumont, ale hlídal jsem si vnitřní stopy a nejrychlejší lajny, takže se musel spokojit s druhým místem,“ dodává Datel.




Datel ukázal, že je na novou sezónu výborně připraven


Tomáš Slavík jak je známe, v čele rozjížďky


Katy Curd a Manon Carpenter


Caty Kurd



V ženách byl obrovský rozdíl mezi dvojicí Katy Curd a Manon Carpenter a zbytkem ženského startovního pole, tyto dvě naskákaly jako jediné ženy Pro Line sekci se dvěma obřími dably. Ve finále odstartu vedla Katy Curd, ale Manon Carpenter ji před cílem podjela a do cíle přijela jako první.




Pódium muži


Pódium ženy



Už za dva týdny Tomáš Slavík nastupuje do prvního závodu světové série 4X Pro Tour, který se pojede v Polském Szczawno Zdroji. Pro více informací sledujte FB fanpage a Twitter.




Stravování je základ!



Foto: Charles Robertson

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel peto(dude) 25.4.2013 v 17:26

    ten slavik je zruda. Fandim mu.

  • anonymní uživatel Fantomas 25.4.2013 v 18:15

    Já už fandím Datlovi pár let a nikdy nepřestanu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí