Info: Otevíračka Bike parku Peklák

Autor: Roman Malina, vydáno: 13.5.2013

ikona18. května se konečně rozjede sezóna v Bike parku Peklák v České Třebové! Kluci nespali a během patnácti brigád park vyladili do dokonalosti. Ostatně více nám o tom prozradí a na otvíračku pozve Roman Malina.



Zahájení přípravných prací
Je desátý březen tohoto roku a my se vydáváme do třebovského svahu na první letošní brigádu. Zimní sezóna je díky dobrým podmínkám stále ještě v plném proudu. Lyžaři si plnými doušky užívají sněhu a my už se vší vervou zahříváme hrábě a začínáme s čištěním prvních tratí. Území, které v bike parku pokrývají listnáče, je poměrně rozsáhlé, takže listí a všelijakého marasu se tu válí požehnaně. Lajny prošli na podzim zátěžovou zkouškou v podobě prvních závodů, což s sebou přineslo i několik defektů na značení tratí a síťových zábran. Vše je potřeba řádně opravit. Jeden z brigádníků Vojta Borovec nám nabídl výpomoc v podobě dodání čerstvých smrkových kulatin na stavbu konstrukcí překážek. S další brigádou se tedy přesouváme k nim do lesa, kde probíhá probírka. Materiálu na stavbu se nedělalo opravdu hafo a my mu tímto ještě jednou moc děkujeme!





Konec zimy v nedohlednu
Mezitím to zima ještě nevzdává a připravuje nám nečekanou nadílku, která se bohužel drží zuby nehty a ne a ne roztát. Původní vyhlídky na brzký rozjezd parku se nám pomalu rozplývají. Sníh nejen na sjezdovce ale i v lesích ztěžuje práci a my se musíme obejít bez některé techniky, která by nám mnoho práce usnadnila. I přes nepřízeň počasí to nevzdáváme a budujeme z toho, co je. Bráchové Nory a Mára Štanderovi nám sehnali hromadu palet, tak za pomoci materiálu, co zbyl z loňska, tvoříme novou klopenici na černé a fešnou lavici na modré lajně.





Jaro nastupuje na scénu
Máme půlku dubna a sníh v lese už skoro všude roztál. Konečně můžeme kopnout do země a tak zahajujeme tvorbu série klopenek na zatím nedokončené trati Malinovce. Zde nás čeká nejvíce práce. Pokračovat můžeme i v čištění. Brigády odsejpají jedna za druhou a nové překážky, klopenky a skoky rostou jak z vody. Ke konci dubna se zapojuje do dění posila z Moravské Třebové. Svah už je po většině území vyschlý a my máme k dispozici veškerou techniku a nové porce materiálu jako například hromadu prken, spousty krabic hřebíků, několik fůr štěrko-drti na zpevnění povrchu terénu atd…





Test day
V kalendáři naskočil osmý květen a celou naší partu čeká zasloužený testovací pojezd. Lanovka se rozjíždí a my se vrháme v sedlech svých bajků odzkoušet připravenost bike parku na sezónu. Otestovat je zapotřebí nejen novinky, ale musí se i zkontrolovat, zda si vše z loňské rozjezdové sezóny přes zimu dobře sedlo. Na scénu také přicházejí fotografové Josef „Pepé Su“ Šulc a David „DK“ Karvay, kteří zde za naší spolupráce pořizují unikátní snímky z většiny novinek našeho parku v akci. Počasí s atmosférou jsou na výbornou! Další, kteří využili příležitost, byli zástupci regionální televize Oik TV, kteří sem přijeli pořídit materiál na reportáž. Celý den probíhal v naprosté parádě a bez jakéhokoliv vážnějšího zranění. Pár drobných pádů u několika jezdců bylo, ale s tím se u tohoto sportu přece počítá. Nicméně hlavním cílem ježdění bylo odhalit nedostatky tratí, kterých se objevilo četné množství. A proto vše budeme v nadcházejících dnech ještě dolaďovat, aby byl park na sto procent připravený na opening!





Den D
18. května se konečně rozjede sezóna v Bike parku Peklák v České Třebové! Provozní doby, ceny jízdného, ceny půjčovny kol a zkrátka všechny potřebné informace včetně inovovaného podrobného plánku všech tratí naleznete na www.peklak.cz. Dům sportu Stratílek Litomyšl si pro Vás připravil doprovodný program openingu, ve kterém se můžete těšit na testovačku kol včetně značky AGang! Modely kol si budete moci zdarma vyzkoušet. K tomuto účelu bude připraveno 40 kusů a Vám budou stačit pouze dva doklady totožnosti, aby jste si na nich mohli zajezdit. O dobarvení atmosféry se postará příjemná zvuková kulisa. Takže pokud stále váháte co s příštím víkendem, naplánujte si návštěvu do nově vyladěného Bike parku Peklák!





Pár slov na závěr
Za letošní jaro v bike parku proběhlo celkem 15 brigád, na nichž se z Peklák crew party a ostatních brigádníků průběžně podílelo dohromady 22 dříčů. Všem klukům bych chtěl moc poděkovat za účast a tu společnou fušku! Fotografům děkuji za super fotky! Další velký dík si zaslouží správce areálu Zdenda Vávra, který nám ve všem a se vším moc pomáhá! Dále moc děkuji společnosti Eko Bi, která toto celé umožňuje a která nám poskytuje valnou většinu prostředků a materiálů! Děkuji všem, co nás podporují! Děkuji brigádníkům za výpomoc a speciální dík letí za klukama do Moravské Třebové.. Dekovačku zakončím jmenovitě a to že děkuju našim klukům z Peklák crew: Michal Mrkos, Nory a Mára Štanderovi, Ladis Dostál, Adam Vodehnal, Mates Mrštný, Jindřich Kovář, Tomáš Adamec, Jirka Klaban a nesmím zapomenout na Márva a našeho velectěného vychovatele Láďu! :-)

Mějte se a uvidíme se na svahu!
Za Peklák crew Maliňák

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Radim (hrouzek.radim (a) email.cz) 13.5.2013 v 19:46

    Už se teším určite dorazím!!!

  • anonymní uživatel loda (loda (a) stream.cz) 14.5.2013 v 1:05

    dobře oni - respekt 4 good job !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí