MojeKolo

Test: oblečení Platzangst

Autor: Čert, MuchaPhoto, kategorie: Test, vydáno: 24.5.2013

ikonaCo na sebe? To je palčivá otázka všech riderů ve všech obdobích. Pro představu, a případnou inspiraci, vám díky firmě Platzangst můžu předvést, co se teď nosí na západě! Tato německá firma prostřednictvím českého dovozce společnosti OMEXYM CZ spol. s r.o. poslala do naší redakční pošty balík s 4 kousky oblečení, veskrze jarně letního zaměření. A jak si vedly v maximálně důkladném testování ve všech povětrnostních podmínkách? Berlín – vítr! Londýn – déšť! New York – slunce! Drei wett… Platzangst, oblečení stále drží!





Bunda Trail tech Evo
Prvním produktem byla pod-zimně-jarní bunda Trailtech Evo. V testu jsme ji měli v parádní modrofialové fancy barvě a bohužel velikosti M, takže mi až tak převratně nesedla, nicméně po nádechu a bez snídaně jsem do ní naskočil vstříc trailům. Z technického hlediska je Trailtech Evo klasická „pětková bunda“, tzn. vodní sloupec je 5 000mm a paropropustnost je 5000g/m3. Nejsou to nijak převratná čísla, naštěstí bunda nabízí maximální množství větracích „děr“, dvě po každé straně na boku a na vnitřní straně rukávu. Právě ony boční větrací otvory jsou opatřeny spojovacím „lankem“, které umožňuje otevřít oba větrací zipy zaráz. V první chvíli jsem měl strach, že mi budou zipy zavazet a lankem někde chytnu a vystoupím z kola poněkud v rychlosti, naštěstí bylo v Německu myšleno i na to, že stromy mají větve, a regulátor ventilace nijak výrazně nevlaje za jezdcem.

Co se týče jízdy, je vidět, že bunda je svým střihem uzpůsobena právě na tohle. Pěkně mi seděla, i když jsem měl o číslo menší velikost než bych asi mít měl, nikde nic nevadilo a nezavazelo, kapuce nevadí ani při použití s integrální přilbou. Co je ale naprosto nezbytné, je při teplotě nad 10 stupňů otevření všech „oken“. Udávané paropropustnosti bych moc nevěřil, bunda byla při aktivním šlapání poměrně výrazná mobilní sauna. Nicméně ji doporučuji a chci mít doma, když přijdou první podzimní deště a teplota spadne k pěti stupňům. Nepustí k vám ani vítr ani vodu a díky větrání udělá jízdu velmi příjemnou. O něco míň příjemná je cenovka, která se u tohoto modelu ustálila na 159 eurech. Za hustopekelnou barvu a německou značku se holt platit musí.





Bunda Airy Jacket
Druhým svrškem v bedně byla větrovka Airy Jacket. Její využití je o poznání širší než výše popisované bundy, protože kdo aspoň trochu jezdí, ví, že počasí se může změnit z hodiny na hodinu nejenom na horách, ale i u nás, a mít v batohu skladnou a lehkou bundu se vyplatí nejenom jednou. Airy je lehoučká větrovka s parádnám designem, větracími otvory na bocích a kapucí. Kapuce sice vypadá sakra dobře a odlišuje ji od ostatních větrovek, které ji postrádají, nicméně při první jízdě zjistíte proč. Kapuce, která nejde nijak stáhnout nebo schovat se při protivětru nebo jízdě nad 30km/h nafoukne, a ačkoli mě vyloženě neškrtila, mít za hlavou meterologický balón zas tak super pocit není. Pro příště by to chtělo tohle místo trochu inovovat. Jinak nemám Airy co vytknout. Je klasická větrovka, ale v neotřelém designu, bunda do batohu, která ochrání když se letní počasí trochu zhorší. Oceníte ji ale i když, jako já, do práce cestujete na kole ráno a vracíte se odpoledne, kdy se teploty liší klidně i o deset stupňů. Ráno stačí přehodit větrovku a už si jedeš. A ruce nezebou! A holky budou čumět!





Kraťasy Snakebite
Toliko k vrškům, teď jsou na řadě spodky, lépe řečeno spodky oblečení, kraťasy a kalhoty. První je na řadě model Snakebite. Ty jsou, dle výrobce, klasické freeridové kraťasy, materiál je samozřejmě cordura, ale ne tak tvrdá jako klasické DH bombproof shorts, zařadil bych ji někam mezi Maňana Air shorts a Endura Humvee, nejsou ani tvrdé ani měkké, samozřejmě životnost bude nižší, nicméně slušná a kraťasy jsou opravdu lehoučké. Pružnost klasicky zajišťují strečové panely, ty jsou menší než u jiných kraťasů, ale tahání jsem nepocítil. Příjemnými prvky je větrání přední části nohavic, mraky kapes a stahovací pásy v bocích, tzn. velikost si lze upravit opravdu přesně a zapochodu. Testovacímu jezdci se tyto stahovací pásy velmi osvědčily, když jel na oběd k prarodičům (jak všichni ví, tam se „ne, už nemůžu“ neříká) a obvod jeho pasu se při návratu lišil řádově v desítkách centimetrů. Co mě nadchlo už méně je použití zvláštní tvrdé a ostré síťované tkaniny v bederní oblasti kraťasů, ta je sice polstrovaná, ale síťka řeže do zad jak uplé trenýrky v rozkroku. Pokud ale jako já převážně nosíte dres, či funkční trička pod ním zastrčené v kalhotách, je po problému. Druhým mínusem bylo neúplně dobře přišitý gumový konec stahovacích pásů, který mi při prvním dotažení zůstal v ruce, na funkci redaktora ani kraťasů to vliv nemá, ale zamrzí to. Jinak nemám kraťasům co vytknout, líbí se, hodí se ke kde čemu a sedí veskrze dobře. Cenovka je bez deseticentíku rovná „Stoojrovka“.





Kalhoto-kraťasy Bulldog
Poslední kusem oblečení byly v podstatě kusy tři. Kalhoty Bulldog působí jako Snakebite s odepínacími nohavicemi, pouze s o něco tužšího materiálu, který by měl vydržet zase o kus víc než lehčí kraťasy, s trochu jinak řešenými kapsami a dvěma „nádechy ventilace“ na přední straně stehen navíc. Stahování v pase, strečové panely, příjemný střih, řezající síťka do zad přetrvává. Co se týče nohavic,jejich uchycení je řešeno klasickým zipem kolem dokola, prvek který je ale odlišuje od ostatních dlouhých kalhot, se kterými mám zkušenosti, je zip na spodní části, který umožňuje rozepnout nohavice v nejužší spodní části. Mimo to, že můžete z fleku maximálně stylově trsat na „Stay in the light“ od Bee gees, nepotřebujete si při odepínání nohavic sundávat ani boty, ani kolenní chrániče. Za tohle Platzangstu maximální thumb up (palec hore, lajk pozn. red.). Za připínací nohavice si oproti kraťasům připlatíte o 50e víc, cena je tedy 149,90 euro.





Všechny tyto produkty najdete na eshopu českého dovozce www.omoshop.cz





Foto: Jakub Mušálek – Mucha Photo

Diskuze

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 24.5.2013 v 5:32

    Sice pěkné ale.... Měl jsem kraťasokalhoty na bika, šití stálo za prd, nitě odešly během sezony a půl, podšívka v zápětí, docela hanba.

  • anonymní uživatel staroch 24.5.2013 v 9:33

    ty evropsky ceny me fascinujou, meli by si dovozci uvedomit, ze cech nebere to samy co nemec nebo francouz a tudiz cenova politika by mela bejt trosku jinde,skoro 4000 litry za neco co sesije nejakej vietnamec za 2 dolary je trosku moc

  • anonymní uživatel MP 24.5.2013 v 9:35

    staroch: tak si to nekupuj...

  • anonymní uživatel Jary24 24.5.2013 v 9:44

    Nic proti ale za €159 se koupi bunda s lepsima vlastnostma jan 5000/5000. Ja mam za 2000kc a mam 10000/10000 od ceskyho vyrobce!!

  • anonymní uživatel maximus 24.5.2013 v 10:16

    Vozím a mám rád, i když mám taky výhrady k šití. A ceny jsou opravdu vysoké, ale většinou kupuju po sezóně, kdy mají shopy slevy a pak se dají sehnat i za 50% PC.

  • anonymní uživatel staroch 24.5.2013 v 12:14

    MP: to je ale dobra rada, na to bych ja a urcite nikdo jinej neprisel, dekuju ....hodne dobra rada :D

  • anonymní uživatel HiPP 24.5.2013 v 12:57

    tie bundy nie su nicim vynimocne ,ide do shopu ako mamut ,alebo podobne a nakupis za tu cenu bundu naslapanu jak sa patri nie 5000/5000 ,to je ozaj mobilna sauna a ked to ponosi clovek parkrat v dazdi je to premocene.

  • anonymní uživatel RB 24.5.2013 v 13:16

    Mám od directalpine kalhoty devile co mají 30 000/30 000 a stáli mě 2.5tis bunda ze stejného matroše se dá sehnat za 5tis. V tom se dá jezdit i když je 15 stupňů a člověk není zpocený a přitom nepustí ani kapku. Po ježdění je vezmu sprchou 2x s nima zaklepu a můžu si obléknou čisté suché kalhoty.

  • anonymní uživatel he he 24.5.2013 v 13:47

    na tej modrej by mi vadili tie spojene zipsy lebo jak sa poznam tak by som zavadil asi vsade :) a tie ceny... no vozit to na bike by mi bolo luto...

  • anonymní uživatel hoffman 24.5.2013 v 13:49

    jak ľúto, prekvapí ťa dážď a doceníš aj predražené

  • anonymní uživatel franta 24.5.2013 v 13:49

    borci vsak vam to nikdo nenuti, je to jenom objektivni test

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 24.5.2013 v 14:34

    franta: No tak to rozhodně spíš subjektivní a né test nýbrž reklamní něco:-)

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 24.5.2013 v 14:36

    Jo a ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, tydle gatě se mi pořád chytaly za sedlo.

  • anonymní uživatel .... 24.5.2013 v 15:01

    škaredy a drahy

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 24.5.2013 v 15:25

    Gaz - ukaz mi objektivni test na obleceni, to snad neexistuje, kazdy clovek je jiny, kazdemu vyhovuje neco jineho.
    Rad bych od tebe slysel co z clanku je "reklamni neco" ?
    K chytani kalhot za sedlo, to snad asi ani nema vyznam komentovat.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 24.5.2013 v 18:25

    staroch: a jakou cenovou politiku by jsi doporučil? To by mě vskutku zajímalo :)

  • anonymní uživatel hoffman 24.5.2013 v 18:38

    naše ženy by to mali šiť, za mzdy vietnamcov, veru kedys pivo stálo korunu

  • anonymní uživatel Jary24 24.5.2013 v 19:23

    KUbajsz: cenova politika by mela byt takova ze cena odpovida tomu co dostanu. Tahle nepusti vodu ven, dovnitr ano a vetrani to nespasi. To pak radsi sahnu po bunde z mnohem lepsiho materialu za stejny penize - tim padem je jejich cenova politika spatna.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 24.5.2013 v 21:34

    Jary: tak díky bohu, že máš na výběr. Nicméně to není odpověd na mojí otázku. A špatná vs. dobrá politika mi nestačí. Zajímalo by mě, jak by to staroch řešil, když má pevně danou nákupní cenu, ke který musí přičíst přímý náklady a pak vytvořit marže....

  • anonymní uživatel panter 24.5.2013 v 23:30

    4 KUbajsz: ja myslim ze by uplne stacilo kdyby cena zbozi a to nemyslim jen veci kolem kola ale vseobecne vsechno byli primo umerny nasemu platu, kterej je v nemecku odhaduju 5x vyssi? a ceny jsou tam uplne stejny jako u nas a ruku na srdce kolik z vas si vydela za mesic vic jak 20 tacu? ja treba ne

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 24.5.2013 v 23:32

    děkuju za názory, oprvadu si myslím že oblečení moc otestovat nejde už proto...no že je to oblečení. Explicitně sem napsal že oblečení představuji, nic dalšího a tím být nemělo:) 2jary: a prošla tvá bunda od českého výrobce laboratorním testem před tvýma očima a dosáhla vlastností 10k mm a 10 g/m3? Není desítková bunda jako desítková bunda, je to strašné ale je to tak. Jde pořád o byznys, a taková něměcká pětka je mnohdy lepší než česká dvacítka. Jestli je lepší než švédksá trojka to je na zvážení. Ale určitě je lepší než čtyři z tanku a pes.

  • anonymní uživatel Jary24 25.5.2013 v 9:44

    Čert: ale na to same se mohu zeptat ohledne te nemecke bundy, jestli prosla lab testem. Nerikam ze ma je dokonala, ale za polovicni penize je bunda ve ktery se mi nestalo ze byla jako "mobilni sauna". Narazim hlavne na to ze se moc casto rika: co je cesky je spatny, co je nemecky je dokonaly.
    Kubajsz: je jasny ze prodejce s cenou neudela nic. Spis jsem mel na mysli primo vyrobce...
    Panter: i kdyz vydelas 40 tak se budes divat na to co je vyhodnejsi koupit ;-)

  • anonymní uživatel bok 25.5.2013 v 10:49

    S těma sloupcema je to bohužel pravda, každej to testuje jinak a stejně tak něco funguje sezónu a něco je téměř věčný. Jestli cena odpovídá kvalitě nakonec zjistíš jen po zkušenosti. Nicméně tvrzení, že je pak takovejch hadrů na kolo škoda, naprosto nechápu. Neni škoda bajku jak trpí na kopci? Doma v obýváku by mu taky bylo líp a pak ušetříte i hadry.

    Když vyděláš xxxx tak na to nemáš....bla bla bla, tohle je přesně důvod proč na to nevyděláš, když sám neutrácíš asi nemůžeš čekat, že budeš z druhý strany dostávat víc prachů, takhle to nefunguje. Dneska bohužel lidi šetřej jak pominutý, neutrácej a tim pádem ani nemůžou víc dostat.
    Nakonec je dobře, že si holt někdo drží vysokou cenu.

  • anonymní uživatel goofy 25.5.2013 v 10:52

    Bundy jsou vysmech... :-) Za 4 se da sehnat uz dobre sesity GTX, sam mam za 4500 Proshell od Tilaku. Ale kazdemu co jeho jest. Kdyz chce nekdo saunu, tak proc ne ;-)

  • anonymní uživatel goofy 25.5.2013 v 10:57

    Jinak jeste k bundam, v soucastne dobe lepsi vyrobci zacinaji merit paropropustnost metodou Ret, ktera je mnohem vic vypovidajici... ;-)

  • anonymní uživatel Sarin 25.5.2013 v 11:03

    Hosi jako ze psat o necem co je 5000/5000 a je to jako na sport je blbost. Jezdim sympatex (HUMI) supr cena domaci vyroba neni o cem.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 25.5.2013 v 12:59

    Keli: Jaký je dle tebe prvoplánový smysl toho textu, kde v prvním odstavci je odkaz na dovozce a pod fotkama odkaz na prodejce, nebuď najivní.
    Že je to subjektivní né objektivní dílko jsem uvedl v reakci na frantu který psal že jde o objektivní test, nevím cos nepochopil, v zásadě se přeci shodujeme;-)
    Kalhoty se chytaly za sedlo, protože v nejexponovanějším místě v rozkroku byl nesmyslný pružný panel, který vytvářel fald za který se chytala špička sedla a který navíc prd vydržel. Všichni ostatní výrobci ho maj z masivnějšího streče a posunutý pod rozparek kde problém nepůsobí, prostě to měli hoši od platzangst blbě vymyšlené, což dokazuje i to že na pozdějších modelech tento nesmysl už nedělali. Ve Špindlu v půjčovně biků jsem se na toto téma bavil s borcem co tam ty hadry prodává a ten mi potvrdil že nejsem jediný co tento problém zaznamenal. Chtěl jsem jen poukázat na skutečnosti kolem těchto hader, myslím že jsem je dlouhodobě jezdil jako jeden z mála lidí co tu diskutují. Třeba to někomu pomohlo v rozhodování. Stojí to ranec a tak je škoda se zklamat třeba tou slabou výdrží šití. Nevím jak nové modely já měl ten první.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 26.5.2013 v 8:16

    Keli: Tak co uz chapes jak to funguje?:-) Viz reklamni baner na uvodni strance:-)

  • anonymní uživatel staroch 26.5.2013 v 14:02

    bok: ty vole nejsi ty kalousek ten ma taky tyhle ekonomicky vize z detskyho domova :D musim se smat , nevim kolik vyděláš ty a kolik mesicne z5 posles do obehu ale me se mesicne otoci 25 tacu jen z vyplaty , fakt jsi smesnej, predokladam ze jsi 18ti letej chytrolin s autem od rodicu ( predpokldam ze to samy je kubajsz,ale o něco starsi :) )co dostal na kolo , nejlepe ti ještě ve 20ti poridej byt ne :D mam strasne rad tyhle ekonomicky doborniky, mimochodem tyhle cesky chudáky obchodniky který si stezujou ze je to hrozny jak nikdo nekupuje, ale pak z nich vyleze ze marze je 150% a nerikejte mi ze ne, když okolo sebe mam tunu lidi co se po skole pustili do obchodu a vidim jak se snazej rejzovat jak sileny,ano verim ze je par vyrobcu co ma tak vsoky naklady ze rposte nemůže snížit cenu, ale tech je bohužel minimum

  • anonymní uživatel maxumus 26.5.2013 v 15:05

    Tak predpokladas dost spatne.

  • anonymní uživatel Mára 27.5.2013 v 14:43

    Né KELI, tohle vážně není reklama. Jen je tu odkaz na prodejce/dovozce a na titulní stránce banner s reklamou... Kdyby jsi radši napsal, že ti to vydělává na benzín na závody, tak to beru, ale bulíkovat nám něco, co očividně není pravda...

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 27.5.2013 v 15:29

    Gaz: v kazdem testu je uvedene kdo ho zapujcil a kde se da zbozi zakoupit, pokud toto citis jako reklamu, pak ano.

    Mara + Gaz: reklama byla nasmlouvana driv nez vysel test. A za tim, ze je test vyvazeny si stojim, presto ze jsem jej nepsal ja.

    Mara: ne, nevydelava me to na benzin, jezdim na naftu.

  • anonymní uživatel Mára 27.5.2013 v 15:40

    2 KELI: Ale tak to bývá, že se většinou nasmlouvá reklama a vzápětí se píše PR článek, pardon, recenze... A stou naftou, nevím jestli je chytrý stírat potencionálního zákazníka, byť ti jeho příspěvek přijde sebeblbější...

  • anonymní uživatel Jary24 27.5.2013 v 16:07

    Myslim ze kdyby to byla reklama tak by tam nepsal veci jako mobilni sauna a kritiku materialu u kratasu...
    Kdyz se pise recenze/test tak je celkem vhodny napsat vyrobce :-) a podekovani shopu ktery veci zapujcil je minimalne slusnost.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 27.5.2013 v 16:08

    Mara: Jak jsem psal, z meho pohledu je to vyvazene a rozhodne to neni PR clanek. Ze to nekteri ctenari vidi jinak, s tim nemuzu nic delat, maji na to pravo. Svuj nazor mohou svobodne vyjadrit zde v komentarich.

    K nafte, je to reakce na tvoje osoceni "bulíkovat nám něco, co očividně není pravda...". Ja osobne strikne odlisuji reklamu a test/recenzi, nejsme casopis V...

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 27.5.2013 v 16:17

    Keli: Promiň, ale snažíš se marně, kdo není najivka ví oč tu běží. Podobný server jsem pár let spoluvytvářel a dodnes se z klukama co to stále dělaj často stýkám, takže mi jsou principy fungování těchto PR akcí naprosto jasné. Ale tak to prostě chodí a kdybys to tu na začátku hloupě nerozmazával, nemusel bys absolvovat tuhle předem prohranou debatu. Původně jsem tu chtěl jen upozornit na kvalitu, která je neadekvátní ceně těchto hader a ušetřit tak někoho zklamání. Pokud chce někdo jednonásobek ceny, měl by poskytnout vyšší standard výrobku.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 27.5.2013 v 16:32

    Jary24: To se tak dělá dycky, že se výrobku něco málo vytkne, což přidá na důvěryhodnosti "testu". Kdybys o zapůjčeném zboží napsal že je na prd, tak ti příště ten shop už nezapůjčí nic a brzo by ti nic nezapůjčil ani nikdo jiný a nikdo by si u tebe už reklamu nekoupil, jenže ty chceš z něčeho žít a tak zpíváš píseň toho, koho chléb jíš, kapiš to? Dokud není médium nezávislé na penězích inzerentů nebo těch co chtějí reklamu,nedá se o objektivním testu mluvit

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 27.5.2013 v 16:41

    Tady to je samej ekonom, markeťák atd ... dobře vy

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 27.5.2013 v 16:50

    Kubajsz, tak nam to, prosim, vysvetli.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 27.5.2013 v 17:13

    Proč bych něco vysvětloval. Nejsem žádnej vystudovanej markeťák nebo ekonom. Od toho tu jsou jiní borci :)

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 27.5.2013 v 17:22

    Tak se nezapojuj :-)

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 27.5.2013 v 19:41

    To si tak člověk vaří knedlík a vyleze mu z toho nok. A tak co sem teda napsal? Je to slušnej článek o tom jak sem viděl dvoje kraťasy a dvě bundy já, nebo prachsprostou reklamu díky který teď můžu celej měsíc jezdit s pedálem na zemi, týrat planetu zemi maximální uhlíkovou stopou a strašit babičky na přechodu? Já vám ani nevim. Cenu sem se rozhodl nekomentovat. Proč? Protože co tím změním když se nad tím pohorším? Ad moje "vychvalování"? - to co sem napsal je můj názor na toto oblečení, za sedlo sem se nechytal, švy mi nepopraskaly.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 27.5.2013 v 21:00

    Nejdřív se podepiš a pak mi diktuj, co mám dělat :)

  • anonymní uživatel Switch @ love2ridebike.com (filip.strapina (a) love2ridebike.com) 27.5.2013 v 21:27

    Čertovi recenze mě baví, o tom žádná... ale nejvíc ze všeho mě baví ty komentáře. Díky kluci, tohle mi fakt udělalo zábavnej večer. Kdo ví, tak ví, kdo neví, tak něco smělí. Hrozně se mi líbí jak tady polovina lidí dává solidní argumenty a ta druhá polovina je vyvrací i když jsou pravdivý a jen chce dělat rozbroje =D This Make My Day.. Maybee All Week =D

  • anonymní uživatel Yeaaaaaaaaaaaah 27.5.2013 v 21:36

    Kubajsz, nezapojuj se! Pavel Novak

  • anonymní uživatel DD 27.5.2013 v 21:47

    Bo ziiii

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 27.5.2013 v 21:51

    Switch to vystihl. Chybí mi tu sklepmistři a betonáři, což ... a bude to dokonalý.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 10:55

    A co na to Jan Tleskač:-)?

  • anonymní uživatel Jary24 28.5.2013 v 16:41

    Ja se v reklamne nevyznam. Ale me osobne clanek prijde jako ciste informativni s osobnim pohledem.
    A reci typu muj kamarad dela tohle tak ja o tom vim vse si strc vis kam. Az to budes delat sam tak o tom muzes poucovat ostatni.

  • anonymní uživatel OMO (petr.polivka (a) omexym.cz) 28.5.2013 v 16:49

    Nevím sice co na to JT, ale… jedu si takhle do práce na kole a potkám Blua. A on, že prý jestli už jsem četl tu diskuzi na DK? Tak jsem tady, čtu a nedalo mi to.

    1. Gazi, proč jsi mi ty po půl sezoně rozpadlé Klipspringery neposlal na reklamaci. Mohli jsme být dál. Ony vlastně nikdy žádné na reklamaci nepřišly( PR). Já je mám taky a furt drží mrchy a to jsem v nich i dvě zimy lyžoval. Chytání za sedlo? Dám příklad. Jedu si nějakej maratonek na biku a zabloudím společně s dalšími 10% závodníků. Co to znamená? No že jsem nejspíš společně s nimi divnej já, ale taky že značení trati nebylo v daném místě zcela 100% . Ve Špindlu jsme se tom bavili spolu a říkal jsem Ti, že si někteří testeři PZG stěžovali na tento problém, takže na kalhotech RAM i Buldog udělali změny. Já říkám, že nízko spuštěné mají být kahoty v jiné situaci než na biku, ale ne každý se toho drží. No a taky 1x1=1 – jestli mi teda rozumíš Ivánku.

    2. Tím jsme u cen – Euro ceny jsou dané a nedá se s tím nic dělat než násobit kurzem. Kolik berem, to nikoho kromě nás samotných ( a našich partnerek) na světě nezajímá. Kdybych mohl, prodával bych je za 800, aby jste si mohli koupi každý rok troje, ale fakt to nejde.

    3. PR ??? Bikerská gravity komunita je tak malá , že ze sebe nikdo z veřejně známých lidí nebude dělat kokota psaním neopodstatněných pochvalných nesmyslů. Každý terénní test je více či méně subjektivní protože objektivní testy je možné dělat jen za standardizovaných podmínek, a to ježdění na biku opravdu není. Mění se teplota, vlhkost, stav ridera, atd. Stačí si pod perfektní GTX bundu vzít pro dané podmínky nevhodné spodní tričko, nebo vypít večer víc piv a zpotíte se, i když je udávaná laboratorní prodyšnost neuvěřitelná. Testování oblečení v terénních podmínkách je o konkrétní zkušenosti v konkrétní době za konkrétních podmínek a od toho odvinutý kvalifikovaný odhad testera. Proto tyto články nejsou testy v pravém slova smyslu, ale spíše uživatelskou recenzí a tak je třeba k nim přistupovat. A když mi tam napíšou, že něco utrhli, přestože jsem říkal, že by to tam být nemuselo, tak to svědčí o tom, že kluci z DK nenechají jen tak zviklat ve svých názorech. A že je recenze a bannery ve stejný čas? Tak to je snad normální – teď je zboží, teď začíná sezona. A že jim zaplatím – no protože kdybych si ji napsal sám, tak by jste jí nejen nevěřili, ale navíc ji k Vám do compů neumím dostat a DK ano.

    4. For Čert – nová Airy 2013 už má kapucu stahovací :) a je úplně boží a každý ji za ty peníze musí mít, ale nebude, protože jich máme málo . A to je PR :)

    5. Mějte se a jezděte. pp

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 17:32

    Jaryn24: Web, jak jsem psal, jsem nějakou dobu spoluvytvářel, mé zkušenosti nejsou z doslechu anóbrž z praxe, takže abys nebyl mimo mísu, bude to chtít více klidu a lépe číst na co reaguješ. Řeči o strkání si něčeho někam si nech třeba pro svou squaf:-DD

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 18:26

    OMO: Psal jsem sice, že jsem ty gatě zrušil za sezonu a půl, né za půl sezony, ale to není až tak důležité. Gatě jsem ti neposlal nevím proč, asi proto, abych nemusel jezdit v teplákách a po sezoně už bylo zřejmě i po záruce, nevím, ale to opět není důležité, to že mi někdo vyreklamuje zboží, jeho kvalitu nezmění. Může se mi líbit přístup prodejce, ale zboží zůstane stejné. Co se týče toho PR, tak jsem asi paranoik, ale pokud vyjde rádoby test a na druhý den baner přes celou stranu tak v tom vidím jistou spojitost, nebo neuvěřitelnou náhodu. Mě to vůbec nevadí jeďte si reklamu jakou chcete, o tom web a kšeft je a tak to prostě chodí, jak jsem už psal. Já jsem jen oponoval frantovi, který označil článek za objektivní test a trochu se to tu i za velkého přispění jiných rozjelo.
    Omlouvám se tobě i ostatním dotčeným, že jsem si dovolil negativní připomínku ke zde představenému zboží, chtěl jsem být objektivní, proto zároveň připomínám, že jsem uvedl že šlo o první typ a u pozdějších se s tím problémem něco udělalo. Chtěl jsem vnést do toho "testu" víc objektivity a postřeh dlouhodobějšího uživatele. Ještě bych rád podotkl že i přímo v této diskuzi se objevil někdo další kdo měl k šití kalhot výhrady. Žeby už 2x1 Petře? ;-) Oslovení Ivánek jsem jaksi nepochopil, ale jmenuje se tak můj otec, kterého si vážím, a tak mi to ani nijak nevadí.

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 28.5.2013 v 19:41

    2 Gaz:Tvé opakované nepodložený ohánění se mou objektivitou mi úplně příjemné není, nechtěl sem se tím nijak zalamovat ale myslím že ačkoli máš asi představu jak funguje web a business, o tom jak funguje Dk ti to ale moc neřekne. Já coby nadšenec a student (nejsem člověk který se živí tím že má web) sem zrecenzoval oblečení které mi bylo zapůjčeno(!). Nedostal sem za text který sme napsal ani korunu a moje svědomí je naprosto čisté, co by se týkalo upřímnosti textu. Netvrdím že tvoje zkušenosti s Platzangst musí být stejné, věřím že se občas něco nepovede, byl bych ale rád abys svou nespokojenost s touto značkou dával najevo jinak, než obviňováním mě z neobjektivnosti. Pokud jsi tyto konkrétní modely jezdil s jiným výsledkem, rád si přečtu jak bude vypadat tvůj názor, do té doby ale netvrď že ten můj je špatný, je to názor, ne příkaz ;)

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 19:55

    Čert: Ajaj, to je nedorozumění, nechtěl jsem napadat tvou objektivitu, myslel jsem to tak, že aby byla recenze objektivnější napsal jsem tu svou zkušenost, tak jako ty svou, prostě dva příběhy. Že je každý jiný neznamená, že je jeden z nich sci-fi. Nemyslel a ani nemyslím si, že sis něco cucal z prstu. Jediné co se tě v tomdle směru mohlo snad dotknout je že jsem psal že se v testu dycky uvede nějaký zápor, aby to nevypadalo že se jen chválí, ale to neznamená že tam ten zápor opravdu není. Jestli to vyznělo, nebo si to pochopil jako útok na tvou objektivitu tak znova opakuji že tak to myšleno nebylo.

  • anonymní uživatel stp 28.5.2013 v 20:09

    gaz: tak jak to teda je? Já o těch kraťasech uvažuji a jestli jsem to dobře pochopil, tvoje negativní zkušenost byla závada v záruční době, kterou jsi neřešil, nebo to bylo jinak?

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 20:14

    stp: Jak jsem psal, ty gatě co jsem měl se už nedělají a na nových modelech se zdá se mnohé změnilo, musí ti poradit někdo, kdo jezdí delší dobu ty novější typy.

  • anonymní uživatel stp 28.5.2013 v 20:21

    gaz: aha, tak to jsem špatně pochopil, já myslel, že když reaguješ na tu recenzi, tak, že máš taky nějaké zkušenosti se zbožím výše popsaným a ne jen se značkou před lety. Já zatím slyším od všech jen spokojenost. Nicméně díky za odpověď

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 20:38

    Stp: :-) Zduraznoval jsem na nekolika mistech ze popisuji zkusenost se starym modelem.

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 28.5.2013 v 20:50

    2Gaz: Tak v tom případě byly některé tvé komentáře poněkud skrytějšího významu, napsat "No tak to rozhodně spíš subjektivní a né test nýbrž reklamní něco" a potom "Jo a ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, tydle gatě se mi pořád chytaly za sedlo." mi přijde spíš jako pokus v určitém ohledu pouze poškodit jak značku tak věrohodnost mého textu, o tom že "tyhle kalhoty" nejsou ani jedny z testovaných se explicitně zmiňuješ až mnohem později. Navíc dle mého názoru, nadávat na to že se kdysy dávno trhaly kalhoty je jako říct že octavie jsou nahouby protože MBčko mělo chladič vzadu a proto se auto přehřívalo :)

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 21:05

    Cert: Tak ta tva recenze je skutecne subjektivni ve smyslu ze se jedna o nazor pouze jednoho cloveka a ktera je zalozena na jeho subjektivnich pocitech coz se nevylucuje s tim ze si se k nemu snazil pristupovat objektivne ve smyslu nezaujatosti. Zbytek toho cos napsal se da chapat ruzne v tom bude asi problem.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 28.5.2013 v 21:20

    stp: Moc dobře ty! Zasloužíš si pívo :))

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 21:36

    Kubajzs: Ale no tak, za tak pruhlednou klicku navic opomijejici fakt ze jsem skutecne popsal ze slo o starsi model bys odmenoval? Nespravedlnost!!!

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 28.5.2013 v 21:54

    Napsal to prostě pěkně no ... U mě má prostě zlatýho orosenýho bludištáka

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 28.5.2013 v 22:16

    Zhroutil se mi svět. Uz nikdy to nebude jako driv:-)

  • anonymní uživatel stofan 29.5.2013 v 9:37

    boa, to je telenovela :D mam gate od tejto znacky, zatial spokojnost. a cena nebola nijak premrstena, samozrejme som ich kupoval vo vypredaji..., co sa tyka zachytavania gati o sedlo, u tych mojich tejto znacky to problem nieje, ale koli tomuto problemu som kupval bike gate, lebo tie co som jazdil, proste klasa kratasi v ktorich som sa citil fakt pohodlne mali tento nedostatok a parrazi som sa koli tomu skoro vyrakvil, nieje to zanedbatelny probem, alebo problem ridera... hosiiii nehadajte sa furt, potom to vyznieva ze bikery su hovada, "peace and ride"

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí