Pozvánka: Spoke Downtown Rakovník 2013

Autor: Cerw, vydáno: 9.7.2013

ikonaPozdě, ale přece přinášíme info o blížícím se rakovnickém Downtownu. V sobotu 20.7.2013 se uskuteční již 5. ročník Rakovnického sjezdu městem. Po několika letech se podařilo dostat Downtown do sobotního programu, což jistě mnoho lidí ocení. Závod je tradiční součástí bikového festivalu Rakovnické cyklování. V rámci festivalu se jede mnoho závodů a výletů. Z technických disciplín to jsou již zmíněný Downtown, Dual slalom, Dirt a Pumptrack. Stejně jako každý rok, i letos chystáme na trati Downtownu drobné i větší změny. Kdo chce zjistit, co se mění a co jsme Vám připravili, ten ať neváhá přijet závodit nebo se jen podívat a zafandit.

Registrovat se můžete online na stránkách www.sport-reg.cz. Online registrace bude ukončena v neděli 14.7.2013 a je možnost zaplatit přes internet nebo na místě. Registrovat se je samozřejmě možno i na místě. Cena při platbě po internetu je 150,– a na místě 200,–. Aby se předešlo opakování loňských komplikací prosíme vás, pokud budete platit přes internet, pošlete platbu nejpozději v úterý 16.7.





Program:
Registrace začíná v 8:30 a trvá hodinu. Ve stejnou dobu se bude ještě dodělávat trať, a proto trénink začne přibližně kolem 9 hodiny. Celá trať bude otevřena v 10 hodin a to z důvodu probíhajících trhů ve spodní části trati. Nicméně horních 90% tratě bude sjízdných již před 10 hodinou. Trénink bude probíhat cca do 12 hodin a ve 13:00 odstartuje první kolo, které potrvá přibližně hodinu. Jelikož Downtown není jediný závod ten den, tak se musíme časově uskromnit a druhé kolo závodu začne v 15:00. Po druhém kole bude drobná pauza a v 16:30 proběhne vyhlášení výsledků.

Takže v souhrnu to bude asi takhle:
8:30 – 9:30 Registrace
9:00 – 12:00 Trénink
13:00 – 14:00 1. Kolo
15:00 – 16:00 2. Kolo
16:30 Vyhlášení





Na páteční odpoledne 19.7.2013 pro vás máme již podruhé přichystaný závod v Dual slalomu. Stejně jako v loňském roce se bude konat v lesoparku Jamka v Rakovníku. Trať bude proti loňsku pozměněna, takže okusíte zase něco jiného. Dual bude v klasickém old school stylu, takže pouze využití toho, co nám příroda v Rakovníku nadělila. Každopádně bude Dual opět příjemným zpestřením pátečního odpoledne a skvělým rozehřátím před celovíkendovou­ akcí.

Registrace na dual bude probíhat pouze na místě a startovné bude 50,–.
Program Dualu bude trochu volnější. Treninky budou probíhad cca od 14:00 do 16:30, registrace bude o půl hodiny kratší. Následovat bude od 17:15 kvalifikace, která rozřadí jezdce do klasického pavouka. Po vyvěšení pavouka se rozjede závod, který se pojede klasickým stylem na dvě vítězné jízdy. Rychlejší z kvalifikace si volí dráhu do prvního kola a stejně tak si volí dráhu v případě třetí rozhodující jízdy. Z časových důvodů bude z kvalifikace postupovat 32 jezdců a závodit se bude v jediné otevřené kategorii.

Takže zase souhrn:
14:00 – 16:00 Registrace
14:00 – 16:30 Trénink
17:15 – ??? Kvalifikace
??? – ??? Závod





Tak a několik doplňkových informací závěrem.
PÁRTY bude! A to stejně jako každý rok na Tyršově koupališti. K tanci a poslechu zahraje několik místních kapel. Na stránkách koupaliště si můžete rezervovat místo v chatkách nebo prostor pro stan nebo karavan. Stránky tu.
Parkování bude možno ve dvoře městské radnice nebo na parkovišti nad Vysokou bránou hned u trati. Podrobnosti najdete na mapě.



Na závěr videa z loňského roku

V případě dotazů ohledně dualu a downtownu mě neváhejte kontaktovat na mailu stepan.cerveny@gmail.com

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí