Rozhovor: Bryson Martin o DVO

Autor: Jakub Fišer, kategorie: Rozhovor, vydáno: 15.8.2013

ikonaRichard Cunningham vyzpovídal zakladatele DVO Suspension Brysona Martina. V rozhovoru nám přiblíží filozofii DVO a mnoho dalšího o tomto, v mnohém revolučním, výrobci vidlic.
Převzato z Pinkbike.com, přeložil Jakub Fišer.

Bryson Martin dostal Marzocchi a většinu velkých světových výrobců, zabývající se odpružením pro MTB, do freeridového segmentu v dobách, kdy se tomuto segmentu v MTB průmyslu každý posmíval a viděl v této uzavřené skupině jezdců pouze potíže. Nyní jsme ve Whistleru, kde Crankworx slaví své desáté výročí, vysokozdvihové AM/Trail biky jsou naprosto běžným vybavením běžných cyklistů, obrazně řečeno velká kola se dostala z zapadlých vesniček do velkých sportovních středisek, kde se budují slopestyle parky, traily a DH tratě, které nabízí velký divácký potenciál. Pro Brysona musí být Crankworx 2013 něco jako vítězství a znovuzrození. Bryson a Marzocchi ukončili svoji spolupráci v květnu 2012, jen krátce po tom založil Bryson DVO suspension. Jeho plán byl vytvořit nejlepší a nejvychytanější odpružené vidlice a tlumiče pro horská kola a vytvořit nekompromisní produktovou řadu. Prvních 300 kusů sjezdových vidlic DVO Emerald vyrazí za svými prvními zákazníky do celého světa již v září letošního roku. Zeptali jsme se Brysona na jeho začátky, založení značky DVO, jaké jsou jeho cíle, výzvy atd.





Kdy můžeme očekávat, že se DVO Emerald bude prodávat?
10. září 2013, což je pevné datum. Nyní pojedeme do továrny, kde ručně složíme prvních 300 Emeraldů. Každá vidlice bude mít své unikátní „tagy“, kde budou naše podpisy. Cílem je dohlédnout na pracovníky a zaručit tak správný montážní proces. Od této chvíle pak budeme vyrábět 300 Emeraldů měsíčně.

Kdo pro vás vyrábí komponenty do vidlic?
SR Suntour na Tchaj-wanu. S majitelem se znám více než 25 let. Potřebovali jsme partnera, který by měl odborné znalosti v oboru a také vysokou kvalitu výrobky, abychom mohli vyrobit vidlici na profesionální úrovni. Se SR Suntour jsme úzce spolupracovali již během mého působení v Marzocchi, takže to pro nás nebyl krok do neznáma. Byli s námi od počátku, takže jsme mohli přizpůsobit některé výrobní procesy tak, aby vyhovovali oběma stranám. Viděl jsem mnoho firem, které poslali své vlastní návrhy prototypů do Tchaj-wanu a očekávali dokonalé výrobky. Ale to není ta správná cesta, jak to dělat. Netřeba dodávat, že jsme osobně strávili mnoho času na Tchaj-wanu při dolaďování detailů výroby.





Hrubé odhady ukazují, že AM/EN kola se u populárních cyklistických značek prodávají v poměru 50:1, v neprospěch DH modelů. Kdy můžeme očekávat AM/EN vidlici a tlumič od DVO?
Už jsme začali plně pracovat na vývoji takovéto vidlice a tlumiče, ale dostat se na trh mezi ty nejlepší, kam DVO chce patřit, musíme nejdříve přijít s DH vidlicí a tlumičem. Emerald obsahuje některé „Blue Ocean“ funkce, díky kterým jsme chtěli předvést, že jsme schopni kvalitního inženýrství a produkce. Letos na podzim ukážeme první předprodukční verzi středozdvihové vidlice a myslím, že budete velice překvapeni tím, jakým směrem se DVO ubírá.





Fox a RockShox jsou mocnými soupeři na poli DH odpružení. Jak může společnost jako DVO doufat, že s nimi může soutěžit na tak malém trhu?
Já se na ně dívám jako na impozantní konkurenty, oba Fox i RS jsou velkými OEM společnostmi, které musí vytvořit produkty založené na velkovýrobě a se zaměřením na nejširší veřejnost, potažmo zákazníky. Oni jsou jako velké výletní loďě, které plují pomalu a potřebují uspokojit široké pole zákazníků. Naopak my jsme spíše menší rychlý člun, který se může obratně pohybovat a reagovat tak na žádosti zákazníků. Proto máme dostatečně času na to, reagovat na naší výrobu a v případě jakýchkoli pochybností odložit vpuštění výrobku na trh a pokračovat v testování, dokud si výrobkem nebudeme 100% jistí. Naše ceny jsou vysoké, ale věřím, že se vždy najde poptávka po kvalitních výrobcích, které jsou vyrobeny s důrazem na kvalitu, funkci a výdrž. Naše první dvě várky jsou již teď vyprodané. Po našem otevření jsme okamžitě dostali poptávku po OEM výrobě, protože značky chtějí alternativu k Fox a RS.





Takže DVO bude vyrábět také pro OEM zákazníky?
Náš obchodní plán vždy zahrnoval i OEM zákazníky, ale trh s DH je spíše postavený aftermarketově, tím chci říct, že si zákazníci spíše sami staví či upravují kola. V případě, že budeme nabízet OEM, tak jedině bez jakýchkoli kompromisů, ve stejné kvalitě jako budou mít naši zákazníci pro aftermarket.

Řada značek vyrábějících odpružení, nejvíce nedávno X-Fusion, se snaží vklínit mezi velkou dvojkou nějakým dílčím úspěchem. S čím se vytasí DVO, co by mohlo přinést větší šanci se uchytit?
X-Fusion má skvělé provedení výrobků a vstoupili na trh s low-end výrobky a po té se snažili uchytit v high-end oblasti. To samozřejmě jde, ale je to jako plavání proti proudu, což je velice nákladné. Věděl jsem, že abychom byli úspěšní, musíme začít na high-end úrovni. Nebudeme schopni generovat stejná čísla jako velcí OEM výrobci, ale také nebudeme nuceni prodávat za každou cenu ve velkých počtech, jenom abychom přežili. Díky tomu se budeme moci soustředit především na kvalitu a vynikající služby našim zákazníkům!





Cedric Gracia se stal ambassadorem DVO
Se Cedricem se perfektně doplňujeme a rozumíme si. Řekl jsem mu, že určitě nemůžeme nabídnout to, co jiné větší společnosti, jako je třeba Fox, ale ho peníze nezajímaly. Cedric je od začátku především náš kamarád a my jsme vždy chtěli mít dobré vztahy v našem teamu. Proto jsme se i domluvili na dlouhodobé spolupráci. Zbytek by měl být historií.





Tlačí vás Cedric DVO do enduro-specifického odpružení?
Od začátku jsme s ním mluvili přesně o tom, jak by podle něj měla vypadat perfektní enduro vidlice. Osobně jsem si myslel, že by měla být především super lehká, jako to vídáme u jiných výrobců. Ve výsledku jsme ale poznali, že enduro kola na elitní úrovni jsou spíše jako mini DH kola. Museli jsme tedy trochu „upravit“ některé z našich předešlých myšlenek a nápadů a začali jsme s novým designem. Později jsme se se Cedricem shodli na názoru, že dostat vidlici blíže k DH kritériím bude vhodnější než se soustředit jen na nízkou váhu. Myslím, že budete opravdu spokojeni s tím, na čem momentálně pracujeme.

Jaké to je vyvíjet najednou pouze jeden produkt?
V době kdy jsem byl zaměstnán v Marzocchi jsem pracoval na pěti až šesti vidlicích najednou. V této situaci nemůžete soustředit dostatek pozornosti na to, aby každá z nich byla dokonalá. Vždy existují kompromisy či „provozní změny“, které musí být provedeny za účelem splnění prodejních termínů. Výsledkem jsou často polotovary. S DVO se můžeme zaměřit pozornost sedmi lidí na jeden projekt, dokud nebude 100% připraven k výrobě. Jsme rádi za možnost dělat věci mnohem lépe!

DVO se dostane samozřejmě na český a slovenský trh, dovozcem je společnost BIKESTRIKE.COM a již nyní můžete vidlice předobjednávat za zvýhodněných podmínek! Více informací se dozvíte přímo na stránkách BIKESTRIKE.COM.

Diskuze

  • anonymní uživatel stofan 15.8.2013 v 15:59

    :DD suntour vyde buduci rok s UPsideDOWNom ;)za polovicu v rovnakej kvalite a funkcii, a ta cena je fakt ze moc....

  • anonymní uživatel Sherman 15.8.2013 v 22:16

    cena je sice fakt moc, ale kdyz se podivas na zpracovani te vidle, tak si myslim ze to za ty prachy bude stat

  • anonymní uživatel dhfool 15.8.2013 v 22:32

    V podstatě žádnou převratnou techniku nenabízí, jen to dělají tak, že se na tom systému nedá udělat nic líp. Bude k mání i ne-tapered sloupek? Bude se dát někde vyzkoušet? Jinak cenu pro česko musím pochválit... žádná marže + bulharský koeficient jak u jiných dealerů... Jsem znechucený z ostatních značek, které nejdou technikou dopředu, ale dělají úkroky stranou.

  • anonymní uživatel Charliezz (tomecek.michal (a) gmail.com) 15.8.2013 v 23:03

    stofan : jo ,ale nebude zelena

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.8.2013 v 23:37

    to jsou zas žvásty....vidlici, která pobere veškerý jezdcovy požadavky vyráběj velkoobchodně v různejch obměnách dobrejch 10 let.....Nebo vy snad skočíte díky modelový řadě 2013 větší skok? :-DDDD

  • anonymní uživatel Charliezz (tomecek.michal (a) gmail.com) 16.8.2013 v 0:57

    jo, já mít takovou vydlici, tak si řeknu wau, na tom jezdí CG, a z ničeho nic začnu házet double backflipy, uplně automaticky.

  • anonymní uživatel Máras 16.8.2013 v 3:15

    Cena mi přijde OK vzhledem k tomu co stojí čtyřicítka od foxe nebo Evo titanium od MZ. Taky ranec a lidi to kupujou... :pila:

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 6:55

    dhfool: ahoj, minimálně v první várce budou jen tapered krky, ono u nových kol už je to skoro standardem. Vyzkoušet si to budeš moci u nás na prodejně v Dobřejovicích a nebo pak určitě na show biku, který připravujeme. :)

    Adoš: víš, ona ta vidlice je dělaná pro závodníky, kteří to myslí trochu vážněji s tím ježděním. Ono když pak jedeš trať v kuse a mění se ti třeba chod vidlice a nebo ti přestane chodit uplně, protože se zahřeje, tak to není moc příjemný...

  • anonymní uživatel MP 16.8.2013 v 7:12

    ...az na to ze me se to proste vubec nelibi :(

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 9:01

    2: Kubajsz...o tom, že by to bylo dělaný pro závodníky, jsem jaktěživ neslyšel :-O né, promin, ale tenhle argument neberu. Možná před pár lety. Já chápu, že je to super špičková perlička, ale těch keců okolo....

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 9:11

    Ádoš: tak ty kecy nečti :) A jak ti mám argumentovat, když vůbec nevim kdo jsi, co a jak jezdíš? Kdybych věděl, že jezdíš závody a že sis někdy zkusil sjet těžší trať v kuse, bez pauzy na cígo, tak se můžeme bavit dál a rád si svůj názor obhájím. ;)

  • anonymní uživatel Maroslaw 16.8.2013 v 9:19

    A dá se na té závodní vidlici i trénovat, nebo je to jen FRO jako Intense?

  • anonymní uživatel panter (petr.ter (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 9:21

    KUbajsz chceš tvrdit že vidlice přestanou chodit na delší trati? tak možná nějaký starý RST nevěřím tomu že některá z dnešních FR/DH vidlic "vytuhne". Jinak pořídím sjet kopec bez tebou zmiňované pauzy na cígo a domain, kterýho vozím mi nikdy problémy nedělal.

  • anonymní uživatel panter (petr.ter (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 9:24

    a ještě k tý ceně radši koupím 1000x odkoušenou foxku než tuhle předraženou potvoru

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 9:35

    Maroslaw: samozřejmě že je nejlepší trénovat na zcela jiný vidlici, nejlíp na pevný. Víš co se říká přeci, těžko na cvičišti ... určitě bych se tím řídil!

    panter: netvrdím že všechny a že je to pravidlo, ale stává se to a stávalo se to. :) a k tý ceně, FOX ti vůči tebou zminovanymu Domainu třeba nepříjde předražená? Podstatný je to, že každej má na výběr co si pořídí :)

  • anonymní uživatel stofan 16.8.2013 v 9:38

    Máras" no cena oproti 40 a evo ti je stale o 10tis vyssia

  • anonymní uživatel Mára 16.8.2013 v 9:41

    Cena je dost, ale věřím, že si výrobek pár lidí, co si ulítávají na vychytávkách, stejně najde. Zajímali by mě vnitřnosti. Museli by udělat opravdu velkou změnu, aby se to projevilo na chodu oproti jiným špičkovým vidlicím. Jinak za 50 papírů potuníš i boxxera na špičkovou úroveň... O ničem jiném, než o tom, že je to upside down systém, který je už z principu schopnější jemnějšího chodu, to asi moc nebude. CTA mě přijde jako pěkný název pro spojení dvou chráničů kluzáků, které jinak asi nemá jinou funkci, jelikož díky uchycení zespodu to krutu ani ničemu jinému příliš zabránit nemůže, jestli to tak tedy vůbec bylo myšlené. Jestli ne, tak zbytečný materiál... Prostě mě vytáčí zkratky na každou kravinu :o) Ale vypadá pěkně...

  • anonymní uživatel panter (petr.ter (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 9:42

    neříkám že mi nepříjde drahej ale 54 papouchů je přece jenom dost když foxka stoji o 10 míň (www.cyklosvec.cz/... tak ruku na srdce čemu asi dá většina veřejnosti přednost

  • anonymní uživatel Dawe 16.8.2013 v 9:43

    bude slušnej ranec za tu vidli....:(

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 9:49

    Mára: koukni na jejich web dvosuspension.com/... kde je vše dost detailně popsaný. A k tomu CTA, právě že by to mělo tomu krutu pomoct. Nicméně ani na MX se žádný CTA nepoužívá. Ono udělat vidlici, která by byla mega tuhá by nebyla zrovna výhra. Ale s těma zkratkama s tebou souhlasím :)

    panter: četl jsi ten článek? :) Tam se třeba o té širší veřejnosti atd celkem pěkně píše ... Btw Fox 40 na rok 2014 taky lehce zdraží ...

  • anonymní uživatel panter (petr.ter (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 9:57

    článek jsem četl a je mi jasný že to není cíleno pro širokou veřejnost ale kolik vidlic tohodle charakteru a ceny se asi tak prodá za měsíc? nejsem marketingový manažer ale myslim že půjde o prvního čtvrt roku co to koupí pár nadšenců, kteří to prostě chtěj a pak to už takový terno nebude. jak to říkala před lety rubena ohledně plášťů pokud se nedostaneme na sériové linky velkých výrobců tak nemá cenu dělat pláště myslim že stejný je to se vším ne jen s pláštěma.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 10:10

    No jelikož je to uplně nová značka, tak je jasný, že se hned neobjeví ne OEM kolech a velký firmy si počkají, až jak se osvědčí. Takže se může stát, že se na další rok objeví už namontované na kolech. Čemuž se podle rozhovoru nebrání. Nicméně si chtějí udržet kvalitu a nechtějí se dostat do stadia, kdy OEM verze vidlice je uplně někde oproti aftermarketové verzi. Což tam taky píše :) Snad to i dodrží, to je samozřejmě ve hvězdách. Nicméně jak píšeš, pár zájemců se určitě najde.

  • anonymní uživatel kesu (kesu (a) centrum.cz) 16.8.2013 v 10:14

    Ahoj,
    cena je jedna věc a myslím si, že je relativně přijatelná v tomto segmentu. Co se týká tuhnutí tak s tím jsem se nesetkal ani u boxxera (WC a RC), ani u 40tky a ani u Dorada co vozím teď. Jednoznačná výhoda USD vidlice je schopnost mazat stíráky a tedy chod i v nepřiznivých podmínách bezezměny. Problém dorada je tuhost, prostě se to kroutí. Tady to trochu poladili tím torsion archem, který je ale pouze berlička. Ideální řešení pro USD vidli je systém válečkovejch drah, jako má lefty. Kdyby se nohy oproti sobě neotáčely, problém by nebyl. Nicméně s tuhostí počkám až na test. Co mě ale zajímá je tlumič, má obě komprese což je rozhodně dobře ale co dvě exanze? O nastavitelný se píše pouze o pomalý ale co rychlá? Má jí to, ale nastavitelnou unterně, jako Totem, 40tka či Dorado a nebo je o tuto funkci okradena? Pokud jo, nemá smysl mluvit o top vidlici a jsou to podle mýho vyhozený peníze. Pokud ji má tak o ní vážně přemýšlím..

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 10:27

    kesu: napíšu ti mail, jestli si ho tu uvedl správně :) Potřebuju od tebe trochu upřesnit ten dotaz, nejsem si uplně jistej, jak jsi to myslel. ;)

  • anonymní uživatel stofan 16.8.2013 v 10:39

    no, rozpravat o kvalite nema cenu pokial si to nebudu vyrabat sami, oukej prvych 300 vydli skladali sami, ale co potom? zo skusenosti viem, ze pokial si to clovek nevyroby sam, dodavatelovi je sumak co ti posle, reklamovat to urcite mozes a oni to mozu spetne reklamovat dodavatelovi to nieje problem, v tomto ma sklamali, ale reklamovat ma uz nebavi... jedina cesta perfektnej kvality je vyrabat to sam, len tam je problem potom cena.ale rozhodne pochybujem ze ked im to bude vyrabat dodavatel ze bude kvalita vyssia ako oem vydle. ale budis, uvidiem co s toho vyleze, popredu plakat nad rozliatym mliekom nema cenu, kazdopadne im fandim

  • anonymní uživatel Honza 16.8.2013 v 10:39

    Do ted se mi líbí komentář z dřívějších diskuzí o ceně: "Cena bude nekde mezi RS Boxxer WC a Fox 40". No nekdo tady neumí počítat, žvásty od Bikestrike, aby nalákali honem co nejvíce lidí... Pěkná reklama chlapci! Podle mě je to malinko přepálený, za 55 klacku si mužu koupit krosku a taky má USD vidlici. A že vidle tuhnou, je mi taky novinka, maximalně že se něco vysere vevnitř a to se bohužel občas stane každý vidlici, je to prostě blábolení ze strany Kubajsze jak nejvíce vychválit produkt(y) který zrovna Bikestrike nabízí... Myslím že si toho už všimlo dost lidí. Cau

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 10:49

    Honza: od počátku jsme pouze předávali informace od výrobce, nakonec stanovili cenu na 2099EUR, která se musí dodržovat po celé Evropě a všichni tuto cenu musí dodržovat! Dokonce jsme si museli obhájit to, že po přepočtu na CZK jí nabízíme vlastně levněji. Za 55tis si třeba koupíš i auto. A ano, přesně ono tuhnutí nebo jiná nefunkčnosti vidlic se může stát právě proto, že se uvnitř vidlice něco pokazí, protože ty vidlice mají milion kroutítek, nastavení atd. Ale to zas jen blábolím, že jo, Honzo :)

  • anonymní uživatel Maroslaw 16.8.2013 v 11:09

    Takže po 3 km DH tratě mi vidlice vytuhne natolik, že to je třeba řešit novou vidlicí, která už to dělat nebude. To je divný, že na megavalance atd ty vidlice chodí i dole v cíli a to je o pár kilometrů delší trať. Masírka jede, nasadíme brouka do hlavy a přijdeme s řešením....

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 11:40

    Maroslaw: ano, přesně takle jsem to myslel :) vtipný je, jak jste se chytli slovíčka zatuhne. A co třeba změna chodu? Nicméně netvrdím, že je to problém všech vidlic a já vůl myslel, že pochopíte, jak jsem to myslel. :)

  • anonymní uživatel Maroslaw 16.8.2013 v 11:48

    Bohužel, jak jsi sám někde podotkl, jsi na dolekopu plného dětí. A tím pádem mě napadá, není tahle reklama cílená na blbé potencionální zákazníky? Dnešní doba nepřeje otázkám-mamí dáš mi 50 tisíc na vidlici?

    Né, dělám si srandu a jen reju, a ty se vždycky chytneš...

  • anonymní uživatel HNČ 16.8.2013 v 12:28

    Na tý vidli jsem měl možnost jezdit ve francii, sice jen po parkovišti :D ale chod mě vůbec nezaujal...někde na kopci to bude samozřejmě jiný. Ale za 54 tis. , to bych dlouho přemýšlel zda nevzít radši foxe.

  • anonymní uživatel stofan 16.8.2013 v 12:35

    kolko bude servis centier v cz / sk?

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 13:01

    Maroslaw: bod pro tebe :)))

  • anonymní uživatel Mára 16.8.2013 v 13:16

    Mě spíš tuhnou ruce, než vidlice.. který točítko a čudlík mám blbě nastavenej? :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 14:01

    Mára: Málo honíš :)))

  • anonymní uživatel Mára 16.8.2013 v 14:03

    KUbajsz: Wole.. :D

  • anonymní uživatel stofan 16.8.2013 v 14:03

    :D

  • anonymní uživatel Shaman (joza (a) bikestrike.com) 16.8.2013 v 16:34

    Cena: Pokud budeme srovnávat srovnatelné, tedy DVO Emerald třeba s novou FOX 40 AIR 2014, se bude lišit minimálně! Oficiální cena FOX 40 Ti (s pružinou) je 46990,-! Pak už jen záleží, kdo co chce a preferuje?
    Servis: Hlavní servisní centrum pro CZ a SK bude u nás, tedy BIKESTRIKE.COM. Ale HLAVNÍ předností DVO oproti konkurenci, je maximální podpora možnosti servisovat si vidlici sám!!! NA to konto jsou nachystány podůrná vide, volně stažitelné servisní manuály, atd. DVO tím chce svým zákazníků uspořit spoustu peněz a času za zbytečné zasílání vidlic do servisů a zpět + placení drahých hodinovýh tax proškolených mechaniků.
    Vytuhlé vidlice: Může se to zdát neuvěřitelné, ale spousta špičkových jezdců nepoužívá top model od jedné nejmenované značky a raději upřednostní levnější pružinovou verzi, jenom proto, že vzduchová verze je schopná během jedné jízdy změnit charakteristiku chodu (vytuhnout) tak, že se na ní skoro nedá jet ;o( Sám mám tuto zkušenost a to rozhodně top jezdec nejsem ;o)

  • anonymní uživatel stofan 16.8.2013 v 19:10

    Servis: Hlavní servisní centrum pro CZ a SK bude u nás, tedy BIKESTRIKE.COM. Ale HLAVNÍ předností DVO oproti konkurenci, je maximální podpora možnosti servisovat si vidlici sám!!! NA to konto jsou nachystány podůrná vide, volně stažitelné servisní manuály, atd. DVO tím chce svým zákazníků uspořit spoustu peněz a času za zbytečné zasílání vidlic do servisů a zpět + placení drahých hodinovýh tax proškolených mechaniků. "" dovolim sna toto reagovat- predstav si situaciu, som maximalne pracovne vytazeny, byvam v panelovom dome kde nemam dielnu, rozhodnem sa kupit si top vidlu ktora ma byt podla slov stale nieco extra a samozrejme za extra cenu. zaplatit 50litrou za vydlu, ktoru si mam servisovat sam( vela ludi to preferuje ale vela ludi nema na to moznosti a premna je cas naozaj vzacny), ten zakaznicky servis za nadstandardnu cenu produktu je slaby, idealna by bola aspon moznost, mat tych preskolenych servisakou ktory by boli rozhodne vo viacerych servysoch ked uz si kupujem premiovy produk, ocakaval by som premiovu starostlivot. a nie radu vyrobcu, dame ti vydea oprav si to sam. ked si kupis premiovu karu, tiez dostanes premiovy servis(premiovou karou myslim nie seriovu karu) dufam ze sa to niekho konkretne nedotkne, nesnazim sa v tom najst nijake zapory skor klady, ale zaujala ma naozaj ta cena tak sa som sa zamyslel ze co za nu dostanem (len vydlu a nazdar daj nam pokoj vse je na webe pusti si video?), to je len taka moja uvaha, viem ze niesom rozhodne skupina pre ktoru je urcena, a fandim im nech to este trochu domyslia a bude to cajk... je potreba konkurencie monopolnym znackam, len to treba este dotiahnut

  • anonymní uživatel dhfool 16.8.2013 v 19:37

    stofan - pokud bydlíš v panelovom dome, nemáš dielnu a ani čas, tak bych se spíš zamyslel, kde teda děláš chybu

  • anonymní uživatel Martin 16.8.2013 v 20:16

    stofan:nenapsal bych to lépe,člověk zaplatí 50 litrů a bude si servisovat vidlu sám,dělám pérování na mx tak vím co to obnáší správně oservisovat vidlu.Samozřejmě ,že kdo má 5 pohromadě tak sáhne po Foxe.Myslím ,že v dnešní době člověk potřebuje mít servisní zázemí a někoho kdo se mu o pérování postará.Ale je pěkná ,o tom žádná,ale krutit se bude jak cyp.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 21:20

    stofan: To, že si to budeš moci oservisovat sám a neutrácet peníze za autorizovaný servis je výhodou, ale né povinností. Tudíž je to jen další možnost pro zákazníka, jak ušetřit peníze za výše zmíněný aut. servis. Samozřejmě, jestli bydlíš v tom paneláku a nemáš na to čas ani náladu, tak to pošli do servisu. Většina prodejců, co bude DVO prodávat by měli zvládat onen servis. Ale pochybuji, že si takový typ člověka, co jsi ty napsal, vůbec DVO koupí. Stejně tak jako si týpek z paneláku asi jen tak nekoupí tu tebou zmíněnou premiovou káru, kterou by parkoval na sídlišti :)

  • anonymní uživatel hoffman 16.8.2013 v 21:31

    som zvedavý koľko bude stáť am-en vidla, odhadujem, pri tejto cenovej politike, min 1500,- E, a v čom sa trebárs bude zvnútra líšiť od dnes celkom solídneho Duroluxu za 350,- E, pokiaľ sa to vezme čiste pragmaticky, elox ani upsidedown nejazdí

  • anonymní uživatel stofan 16.8.2013 v 22:38

    dhfool: no schvalne to my povedz kde?:D koli vydle sa prestahujem vybavym si dielnu a dam vypoved v praci?-pre niekoho su taketo samozrejmosti asi teda neobvikle. KUbajsz: ty vole ked uz si kupim vydlu za 50litrou ma uz asi nebudu srat asi prachy za servys aj keby to bola 5ka, tak ci tak si budes muset kupit diely , vercajk,a stravyt nad tym svoj cas a o nalade to rozhodne nieje, rad sa hrabem v biku ale vydla je na mna uz proste moc.k tomu typkovy z panelaku:DD to len taka ceresnicka na torte. neviem, zijem v prahe ale to jake bejvaky su na niektorych novostavbach s podzemnimi garazami:D, proc ne? a urco to nieje lacne;)) je kopec blaznou co fandia danej vecy a kupia si danu vec uz len preto ze ju chcu vyskusat a mozno ju ani v podstate nevyuziju. nieje problem obcas stretnut typka na v10 megaimage bike uplne full top, a pak ked ides dole tak za nim len citis spalane brzdy:D. proc ne ked mu to roby radost. neviem, ale kazdopadne by sa nad tym mohol niekto pozastavyt. nie jak ked mam dotaz ku svojej vydle zavolam fox dovozcovy a vypocujem si uplnu arogantnu paradicku...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 16.8.2013 v 22:48

    stofan: myslím, že už jsme celkem odbočili od tématu, resp. toho článku. :) O tomhle bysme mohli dlouhosáhle diskutovat, ale to raděj někde u píva v bikeparku ;)

  • anonymní uživatel O´Neill (kid4 (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 23:05

    Ty jo to je zase debata. O ceně snad ani nemá smysl diskutovat. 54 tisíc je prostě dost peněz na to, že to není vyzkoušená vidlice a nikdo neví co to udělá. Zpracování vidlice vypadá podle obrázků pěkně, ale důležitější je, jak je to s kvalitou uvnitř, než podle toho jak vidle vypadá navenek (ladiči barviček vám se proto omlouvám). Pokud si DVO nechávalo dělat vnitřní díly u SR Suntour tak už opravdu nechápu tak vysokou cenu... Suntourko dělá parádní a cenově dostupné vidlice, tak bych čekal že to z ceny něco shodí. Co jsem koukal na obrázky vnitřku vidle, nevidím v tom zase takovej zázrak. Spíš to bude opět o momentální módě vozit DVO, protože takhle si to koupí pouze jeden člověk ze sta co bude chtít být IN. Ale to je můj názor. Nežerte mě hned za to. Pokud bude nějaká možnost přednášky, ukázky servisu a testovacích jízd, rád si nechám tento svůj názor vyvrátit.. :) C.G. power a mír s váma!!!!

  • anonymní uživatel lukas (mitros (a) seznam.cz) 16.8.2013 v 23:49

    O´Neil: finta lacnych vidlic je v tom, ze se yrabeji v tisicovych seriich. Kdyz SR ma kupu zkuenosti s vyrobou dilu pro vidlice, tak i tak prestaveni stroju na "par" dilu pro DVO zabece nejaky cas (+ cas na vyrobu)...tohle vsechno jsou naklady ktere je treba uvazovat. Nekdo mozna namitne, ze to nemeli delat u SR, ale nechat Frantu at jim to vytoci, ale v tom neni moc velika efektivita a zaruka kvality.

    Takovy fox se ofiko da servisovat taky na jendom miste v CR a nikdo se nad tim nepozastavuje...jo, dela ho i vice veci, ale ofiko jeonm svec (ktery je obcas takovy a makovy)....

    Servisovatelnost....kupa manualu a moznost domaciho servisu je jednoznacne plus...plus pro lidi kteri vedi co chteji a budou si doma zkouset ladit planzety v tlumeni....akorat takovych lidi je v CR par (a pro takove je DVO urcene).

    Zmena chodu vidle je danna zahrivani vzduchu...tvrdnuti...na vzduchovem tlumaku to poznat jde a kdo to ma v ruce a umi si nastavit vidli, tak to muze poznat i na vzduchu...zase, takovych lidi je v republice jenom par...


    hoffman: Durolux je fajny...rychla a pomala komprese, snizovani(moznost), vzduch...ale porad nema rychlou expanzi coz tu vidlu docela shazuje (a od roku 2012 tam ani nejde dodelat, jak se to kdysi dalo poresit nakupem vidle v tuning-test.cz)....:(

    A ze vidle stoji 50 tycek....a co jako....chces to, tka si zaplat..nechces tak nekupuj..nejake kecy o tom co je predrazene a co neni jsou mimo....ě

  • anonymní uživatel stofan 17.8.2013 v 10:51

    KUbajsz: JJ ;)

  • anonymní uživatel maro16 17.8.2013 v 14:46

    mit zbytecnych 50 klacku tak bych ji bral hned, aspon bych se odlisil od ostatnich :D :)

  • anonymní uživatel Luc... 17.8.2013 v 17:16

    Nevím myslím, že cena docela přijatelná za to že budu mít něco co nebude mít každej na kopci. Koupit si Foxku? Děkuji, ale tolik času nemám... S výborným servisem pro ČR... Ať mi každý říká co chce, ale zkušenost je zkušenost. Proto teď jezdím předraženýho nevyzkoušenýho a težko servisovatelnýho Bose a sem naprosto spokojen. Perfektní vidlice a DVO a taky velmi zaujala....

  • anonymní uživatel Honza 18.8.2013 v 0:58

    Jestli bude servis a podpora od Bikestrike jako na tlumiče od Bosu, tak se máte na co těšit hahaha :p

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 18.8.2013 v 7:14

    Honza: BOS v ČR nemá oficiálního distributora, tudíž ani autorizovaný servis. Jaká tedy pak má být podpora? Umíme sehnat kompletní náhradní díly a repasi tlumiče zařídit a to poměrně rychle. Naposled jsem zařízoval repasi tlumiče a v ten den, co mi tlumič přišel jsem ho ještě odesílal zpět zákazníkovi.

  • anonymní uživatel Honza 18.8.2013 v 9:25

    Dobře už mlčím, jen narážím na to, že jste byli distributor pro tlumiče BOS a vím že když chtěli jezdci sehnat jen třeba měkčí nebo tvrší pružinu, tak to byl občas problem dost neřešitelnej nebo v druhým případě si museli počkat pěkných pár měsícuů... Ale já vím, že mi to zase vymluvíš

  • anonymní uživatel Luc... 18.8.2013 v 11:20

    S pruzinama nikdy problem nebyl stejne jako s ostatnima nahradnima dilama. A kdyz proste Bos nema ofiko distributora tak se s komplikaci musi pocitat. Na druhou stranu v zadny vidlici neni nic co by Krabcycles nezvlad:)

  • anonymní uživatel střev-o (str (a) str.com) 18.8.2013 v 11:31

    Takže i přes výrobu v megamanufaktuře Suntouru bude cena vysoce převyšovat prakticky vše na trhu? Aby se ještě kluci z DVO nedivili, málokdo si vzpomene jak Suntour vypekl s Marzocchi, kteří se raději uchýlili pod výrobní křídla Hodaky. A kdybych si chtěl lišit, tak raději šáhnu pro nějakou medicínu od Avalanche

  • anonymní uživatel XT 18.8.2013 v 12:14

    Koukám, že tady je zase výblítků jak něco. Divím se, že mnohým ještě nepraskla žilka. Abych to zkrátil- kdo na to bude mít, koupí si ji. Kdo ne, bude jen hledat kecy a výmluvy, aby si ulehčil závist. Ámen....

  • anonymní uživatel Shaman (joza (a) bikestrike.com) 18.8.2013 v 21:20

    Honzo: Ještě jednou ;o) BIKESTRIKE.COM nikdy nebyl oficiálním distributorem BOS!!! Jen jsme měli pocit, že když prodáváme kola BOSem vybavená, bylo by fajn těmto zákazníkům pomoci i s díly a servisem BOS ;o) Děláme to jen jako podporu prodeje, NE jako oficiální distributor s oficiální podporou značky BOS!
    Sofan: moc nerozumim, kam svojim komentářem míříš? Jednoduše u DVO máš tu MOŽNOST, kterou ti konkurence nenabízí, tedy "pohrabat" se ve vidlici DVO sám a to spodporou od výrobce! Toto ti oficiálně konkurence nenabízí ;o( Pokud budeš stát o autorizovaný servis, stačí nám zavolat a máš ho mít ;o) Čechy i SLovensko zasíláme balíky do 24 hodin, takže na poště se to zasekávat nebude ;o)

  • anonymní uživatel Charliezz (tomecek.michal (a) gmail.com) 18.8.2013 v 21:35

    Všichni to tu srovnávaj s foxem a boxerem. Jak je na tom oproti Bossu ? :O)

    Věc druhá, máme doma dva boxxery, RCčka. S repasem mi pomáhá tatík, ale po tom co jsem to viděl 2x, už bych si to troufl klidně sám. Nemyslím tím rozebrat patronu, ale vyměnit gufera, stěrky a olej, to je dnes snad u každé vydlice snadno "doma-udělatelné". A to, myslím si, k základní údržbě stačí. A veškeré díly do té vydlice můžu na netu koupit, ať už značkové, drahé jak prase, nebo nějaké neznačkové, 100x levnější, se stejnou dobou funkčnosti. Ale to je už odbočka jinam. Ať už to byl suntour rockshox nebo foxka, vše šlo bez problému rozdělat, vyměnit a zase složit. Výrobci maj na webu manuály a na youtubu videa. Tudíž mi trošku uniká idea toho revolučního "Udělej si sám, pohrab se ve vydli, to ti konkurence nenabízí".

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 18.8.2013 v 22:06

    Charliezz: idea ti utekla podstatná a to ztráta záruky, například.

  • anonymní uživatel Charliezz (tomecek.michal (a) gmail.com) 18.8.2013 v 22:23

    To jako do DVOčka si mužu rýpat jak chci a záruku nezratím?! Na boxxery máme záruku 2 roky, ten risk, že do toho vlezu a ztratím záruku s tím, že lepší údržbou prodloužím její celkovou životnost si myslím za to stojí. Pokud to nepošlu proti betonové zdi, aby mi praskla jak tabulka skla, tak si myslím a doufám, že ty 2 roky hravě přežije.

  • anonymní uživatel Charliezz (tomecek.michal (a) gmail.com) 18.8.2013 v 22:26

    Máme je již rok a půl. zrovna minulý víkend jsme měnili gufera, protože na obou začal vytékat olej z levé nohy, kde je jen pružina. za jedno odpoledne vyměněné a zrovna jsme dojeli ze závodů z Ráztoky, boxxeři fungovali jako noví :)

  • anonymní uživatel lukas (mitros (a) seznam.cz) 19.8.2013 v 9:31

    Charliezz : btw. na tesneni mas zaruku tri mesice;)

    Jinak DVO enni jenom o lazeni vidle "rozeberu, namazu, slozim"....ale umoznuje taky zmenou planzet v tlumeni menit nastaveni celeho systemu....

  • anonymní uživatel Charliezz (tomecek.michal (a) gmail.com) 19.8.2013 v 10:38

    dokonce? no tak vidíš, proč to neudělat doma :)
    Okej, lze to víc poladit, já tím jen reagoval na příspěvek shamana, co se týče servisu, který si lze udělat sám : "maximální podpora možnosti servisovat si vidlici sám!!! NA to konto jsou nachystány podůrná vide, volně stažitelné servisní manuály, atd. DVO tím chce svým zákazníků uspořit spoustu peněz a času za zbytečné zasílání vidlic do servisů a zpět + placení drahých hodinovýh tax proškolených mechaniků."

  • anonymní uživatel bok 20.8.2013 v 9:43

    Do patrony si netroufám, ale gufera a olej to je maličkost která se dá v pohodě nejdýl za hodinku sfouknout i v kuchyni v paneláku. Pokud si chcete užívat tu "exklusivitu" a mít emeralda pak se tak nějak předpokládá, že máte kde ji poladit, víte jak na to a že se na to těšíte. Jestli nemáte, asi to neni uplně vidle pro Vás. To že to dělaj v SR Suntour a nestojí to jako suntourka je snad jasný - nejsou to ty samý vnitřnosti, nedělaj se v tak velkejch sériích, jsou předpokládám komplet nově dělaný takže jsou logicky dražší. Navíc prostě si tu cenu můžou dovolit napálit, zatim jim to klape a už dýlka týhle diskuse potvrzuje zájem.

  • anonymní uživatel panter (petr.ter (a) seznam.cz) 20.8.2013 v 15:20

    bok zájem potvrzuje ale když to čtu tak většina lidí (včetně mě) čekala že cena bude minimálně o 10 nižší :-) když jsem si přečetl původí tvrzení že cena bude mezi RS a FOX tak mě to zajímalo když jsem se dozvěděl skutečnou nezajímá mě to už natolik abych uvažoval nad její koupí možná i proto že ta výhoda ladit si odpružení sám mi toho moc neříká protože moje znalosti začínaj u výměny gufer a taky tam končej :-)

  • anonymní uživatel O´Neill (kid4 (a) seznam.cz) 20.8.2013 v 23:17

    Kdyby na to nejezdil Gracia tak to o těch 10 levnější bude... :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí