Prague Downtown se blíží

Autor: Keli, vydáno: 22.8.2013

ikonaPrvní zářijovou sobotu Praha zažije ojedinělý závod horských kol. Historickým centrem se 7. září proženou špičky MTB světa složené z českých i zahraničních jezdců. Akce Prague Downtown tu zažije premiéru a chce si vybudovat stabilní zázemí i do budoucna. Atraktivní trasa z Petřína, přes Strahovský klášter až na Pohořelec bude s umělými i přírodními překážkami nezapomenutelným adrenalinovým zážitkem. Na akci je VSTUP ZDARMA.





Na něco takového by se mělo hlavní město připravit. Zářijový víkend totiž bude patřit downhillovým a fourcrossovým jezdcům z domova i ze světa. Pojedou trať, která bude kombinací sjezdu a jízdy na překážkách (slopestyle), kde půjde skutečně o vteřiny. Závodníci se proženou i historickým centrem, což naše srdce Evropy dosud nezažilo. Nejen fanoušci horských kol se tak budou moci přijít podívat na pořádnou adrenalinovou smršť, aniž by museli jezdit do hor.




Bernard Kerr
Ed Masters



„Na akci se předvedou mtb jezdci jako je trojnásobný mistr světa Michal Prokop, mistr světa Tomáš Slavík, nebo legendární šílenec Michal Maroši. Ze zahraničí k nám dorazí Kolumbijec Marcelo Gutierezz, který si skvěle vede na světovém žebříčku, nebo Novozelánďan Matt Walker,“ láká na Prague Downtown Tomáš Pejša z pořádající agentury HCore Production. Doplní je i další např. Němci Johannes Fischbach a Bernard Kerr, Švéd Felix Beckeman či Rakušan Hannes Slavik. Naší českou elitu podpoří Jakub Říha, Filip Matuš, Lukáš Šplíchal a Richard Gasperotti a spousta dalších nadějných borců.




Michal Maroši
Michal Prokop



Fanoušky a hlavně ridery čeká na trase devět umělých překážek a skoků, při kterých se jim bude tajit dech. Trať začíná v romantických Petřínských sadech a pokračuje přes areál Strahovského kláštera a nádvoří. Její součástí jsou i přírodní překážky v podobě schodů, tunelů, různých druhů povrchů i členitosti samotného terénu.

Správné finále plné dravých soubojů o první posty se pak odehraje na Pohořelci. „Jsem si jist, že atraktivní kulisa Prahy dodá závodu neopakovatelný náboj a věřím, že celý závod bude jak pro diváky, tak pro jezdce neopakovatelným zážitkem,“ dodává Tomáš Pejša. Svoje skills předvedou jezdci v dirt jump best trick contest, který je součástí závodu. V závěru to rozbalí místní Prague Conspiracy a Zoči Voči, o hudební kulisu se v průběhu akce postarají přední DJs. Nebude chybět ani neodmyslitelná afterparty s kapelou The Prostitutes, která bude MONSTERózních rozměrů. Startuje ve 22:00 v Malostranské besedě.

Více o akci a aktuální informace najdete na www.praguedowntown.com nebo pgdt.cz.




Filip Matuš
Tomáš Slavík



Generálním partnerem akce je společnost ČEZ. Hlavním partnerem je energetický nápoj Monster Energy.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ubik 22.8.2013 v 12:27

    Tak s tim prokopem bych to tak jistě neviděl...Ale akce to bude asi zajímavá...A v neděli je enduro na špičáku, takže uvidíme jaká bude účast.

  • anonymní uživatel Mára 22.8.2013 v 12:44

    ubik: Proč by jsi to s Prokopem tak jistě neviděl?

  • anonymní uživatel hoffman 22.8.2013 v 14:16

    mal zlomenú ruku nie?

  • anonymní uživatel Dave 22.8.2013 v 19:23

    Co vím tak Michal už rehabilituje..možna se dočkáme:)

  • anonymní uživatel psedma (p.sedma (a) gmail.com) 22.8.2013 v 22:44

    Ubik: od zlomení má už Prokop nějaký pátek, takže bych tomu klidně věřil, že za 14 dní už bude v pohodě, spíš by pro něho ale byla koplikace s endurosérií, jejíž je hlavní postavou... ale jestli to bude takový sprintík jak na Zadově, tak by nemusel být problém stihnout oboje... ráno odjede enduro, pofičí do Prahy a tam si odpoledne zajede Downtown... když Kulhec může stihnout dva závody v jeden den, tak proč by nemohl kdokoliv jiný, ne? :-)

  • anonymní uživatel mates2520 (mates2502 (a) gmail.com) 23.8.2013 v 5:13

    Bude to super už se těším.

  • anonymní uživatel 123adis321 23.8.2013 v 10:33

    Konečně to někdo v Praze prosadil...... yes. Tesim se jak blazen.

  • anonymní uživatel Radek Lapcik (r.lapcik (a) post.cz) 23.8.2013 v 22:16

    Asi se tam neda prihlasit co? :-D

  • anonymní uživatel dr.zack 26.8.2013 v 11:05

    BIG UP!

  • anonymní uživatel Dj 26.8.2013 v 17:43

    Radsi pujdu na kolo nez delat krovi do Prahy!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí