Marosana 2013 - kompletní info

Autor: Keli, vydáno: 1.10.2013

ikonaŽhavá patnáctka přichází! Už se taky těšíte na oslavu patnáctých narozenin slečny Marosany? Ona už je na vás totiž celá nadrbaná a těší se, až její životní jubileum pořádně oslavíte.

Máme pro vás veškeré informace, které o tomto mejdanu potřebujete vědět!







Pumptrack:
Velmi populární a všemi oblíbená odnož MTB disciplín se na Marosaně představí podruhé v řadě. Pátečního boje o zlatou helmu se může zúčastnit kdokoliv, kdo si troufne na ostřílené matadory všech bikových disciplíny. Na startu se tak může potkat fourcrossová střela se sjezdařem nebo třeba freestyle riderem. Nic není zadarmo a na jednom okruhu plném boulí, klopenek a skoků má šanci jenom ten, kdo dokáže nejlépe rozpumpovat celé své tělo! Systém závodu bude jednoduchý. Z jednokolové kvalifikace postoupí dle počtu závodníků každý, kdo se se svým časem vejde do pavouka. Samotný závod se pojede systémem head to head, do jedné zrcadlově otočené dráhy se tak pustí dva jezdci najednou. Do dalšího kola vždy postupuje ten jen ten rychlejší. Celý pumptrack se pojede pouze v jedné kategorii a startovné je pro všechny zdarma!





Dual slalom:
Old school style! Na Haldě v Žacléři je to královská disciplína. Naprosto unikátní trať bez servítek nabízí ojedinělý zážitek z jízdy. Ber, nebo nech být! Na základě jednokolové kvalifikace půjdou do pavouka hned dvě kategorie Open a Masters. Z každé bude postupovat top 32 jezdců, kteří se utkají ve dvou paralelních jízdách na součet časů. Vítěz bere vše! Startovné do tohoto závodu bude 250Kč.





Slopestyle:
Po dlouhých letech se na Marosanu vrací freestyle! Slopestyle na Haldě má vskutku výjimečné parametry. Každý kvalitní jezdec může předvést své skills na celkem šesti překážkách. Stavbu překážek má na starosti firma Kasper, která již řadu let staví překážky pro Bike Hall Contest. O kvalitě parku tak nemusí nikdo pochybovat. Pozvání jezdců si vzal na svá bedra náš nejlepší MTB freesytle rider a star Tomáš Zejda. O zbytek stavby se pak postarala nekompromisní crew MRSN Worxxx. Pro diváky bude letošní slopestyle na Marosaně určitě velká show! Slopestyle se pojede v jedné kategorii. Ze všech riderů ve dvoukolové kvalifikac vybere porota patnáct nejlepších, kteří si to rozdají v jednokolovém superfinále! Startovné pro slopestyle je pro všechny zdarma!





MX Enduro:
To, co nikdo nečekal, se stává skutečností. Poprvé v historii legendární Marosany bude neděle patřit hluku mašin. Pojede se totiž otevřený závod na motorkách! A když už je něco poprvé, mělo by to být opravdu extra! V Čechách premiérově se tak pojede MX Enduro Eliminator. Na start se vedle sebe postaví DH rideři, kteří na motorkách trénují na sezónu, tak ryze motokrosoví či enduro závodníci. Tohle by si na Marosaně rozhodně neměl nechat ujít! Kvalifikace MX Endura se pojede na jednu jízdu. Dle počtu závodníků se pak bude pokračovat systémem pavouka po osmi jezdcích najednou. Z každé rozjížďky pak postupují první čtyři jezdci do dalšího kola až do finále. Startovné pro MX Enduro bude 300Kč.





MTB Film Box:
Po velkém úspěchu v loňském roce se na scénu vrací opět soutěz o nejlepší video. Vše mají pod palcem kluci z Fullface Productions, kteří budou vybírat a hodnotit na základě kreativity, technického zpracování, nápadu, atd. Během filmového večera také dojde na očekávanou premiéru dokumentu Cesta je cílem! Čas se určitě najde i na klipy z Red Bull Media House či video z ježdění Michala Marošiho v Kanadě. Na páteční večer si určitě připravte hodně velkou krabici popcronu… K tanci a poslechu zahrají DJ Robot a Akvamen. Vstupné do bikového kina bude 50Kč.





Jägermaister Blues Party:
Marosana bez párty by asi nikdy žádná nebyla. A když už bude letos slavit ty patnáctiny, musí být párty hodně veliká! Připravena je samozřejmě pořádná porce živé muziky. Po loňském country letos přichází na řadu blues. Proč by taky ne? Dress code je jasný, tak neváhejte a vyšátrejte ze šatníků mámino boa a lesklé šatičky nebo tátovu slušivou vestičku a pruhované kalhoty.

Holky z Maxima budou spolu s kapelou Maggie’s Marshma­llows a Wingtips ladit Cheerleader show a celý večer dorazí ostré jehly DJ Zelvína. Ukončovací párty sezóny může začít! Vstup na sobotní párty bude opět 50Kč.

Sledujte fb Marosana End of the Season a mít veškeré informace z první ruky!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Martin 1.10.2013 v 14:30

    V dualu kdo je OPEN a kdo MASTER?

  • anonymní uživatel panter (petr.ter (a) seznam.cz) 1.10.2013 v 15:28

    tak to mě poser s tim startovnym na dual to budou čísla tištěný zlatem nebo bude místo lanovky helikoptéra. Dát 250 za startovný na závodech, který jsou stejný jako kdejakej lokální krcálek je trošku moc.

  • anonymní uživatel DJ 1.10.2013 v 16:39

    nECHTELO BY POSTUPOVAT V OPEN 64 AT JE TO TROCHU PRO LIDI

  • anonymní uživatel Martin 1.10.2013 v 17:37

    DJ: Myslim ze to je hlavne proto, aby to odsejpalo, loni postupovalo 64 lidi a hrozne se to vleklo.

  • anonymní uživatel Martin 1.10.2013 v 17:38

    Open = bez licence, Masters = s licenci, je to tak?

  • anonymní uživatel mrsn 1.10.2013 v 19:03

    32 je opravdu proto, aby se to nevleklo do vecera. Open je pro lidi co nejezdi zavody typu CP a masters by meli mit licenci. 250Kc za startovny je vcetne cisla tistenyho zlatem, olejem od RSP a DVD. Jinak nahoru se bude tlacit! Myslim si, ze startovne je oproti jinym sportum podobneho typu skoro zadarmo! Vsechno stoji dost penez a najit sponsora na penize je dnes vyjimka. Jinak bych to nechal samozrejme zadarmo. Diky za pochopeni.

  • anonymní uživatel Dj 1.10.2013 v 19:54

    Ok 32. Snad to dam v klidu do 32:). Startovny je v poho! Jinak loni se jelo taky 32 v open. Tesim se !

  • anonymní uživatel simpancz (simpancz (a) gmail.com) 2.10.2013 v 10:08

    Bude možné v sobotu trénovat na MX enduro trati?

  • anonymní uživatel Jerry (Jerryyy (a) seznam.cz) 3.10.2013 v 12:17

    Co bude vse obsahovat MX Endudo trat ? Jaky prvky,jaka narocnost ? Nejaky podrobnosti prosim, diky !

  • anonymní uživatel Kára 3.10.2013 v 18:35

    Welcome party bude ve stejný budově jako film box ? :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí