Red Bull Wide Open aka 4X dle Torro Rosso

Autor: Čert, kategorie: Video, vydáno: 11.3.2014

ikonaSvětové bikové média naplnila zpráva o „vynálezu kola“, respektive nového závodního formátu inženýry z rakouského Red Bullu. Vzhledem k tomu, že 4X se vlastně z ničeho nic stal relativně mrtvou disciplínou (asi protože je málo enduro a málo 650b), rozhodl se Red Bull jeho slávu mírně oživit.
Nicméně jak je jeho stylem (viz Rampage), postupuje dle známého schématu: vezmeme disciplínu, terén ve kterém se dá jezdit nasypeme drogama, zavoláme někomu z Oakley, ať udělá nesmyslně obří posíláko-drop.
A pak už jenom stačí nahnat tam všechny jezdce, kteří vozí modrostříbrnou helmu, udělat PíáR jako blázen a cirkus je hotov. Konkrétně u Wide Open se jedná o 4X, kdy se přidají dva jezdci, postaví se zvrhle obří sjezdovo-4X trať a poslední dva kroky zůstávají stejné.





Účastnit se budou velká jména nejenom ze stáje Red Bullu, počínaje 4Xsáky, přes WC sjezdaře až po striktní freeridery, jen namátkou: Aaron Chase, Andreu Lacondeguy, Cam Zink, Greg Minnaar, Danny Hart, Darren Berrecloth, Filip Polc, Martin Soderstrom, Marcelo Gutierrez, „Sick“ Mick Hannah, Nico Vink, Sam Reynolds, Tomáš Slavík,Yannick Granieri.

Celá veleakce bude zasazena do prostředí bikeparku Mottolino v italském Livingu od 11. do 13. července a oficiální reklama slibuje supercross na kolech. Další Info zde.

Nicméně naší redakci nedá odpustit si komentář. Ačkoli je akce vychvalovaná jako nová super obří super boží disciplína, každému kdo trochu sleduje podobné RB pořádané akce a také jejich výsledky musí být naprosto jasné kdo má největší šanci zvítězit. Titul z 4X v šesti lidech si zřejmě žádný freerider neodnese, ačkoli nepochybuji o tom, že Zink zase vyšle něco, čeho bude pár dní plný internet, nemyslím si, že má tato akce nějaký větší potenciál do budoucna, jednou ročně jako exhibice býčích jezdců a Cama Zinka možná, ale znovuobjevení a vylepšení 4X to určitě není. A stejně tak se dá pochybovat o dosažení rozměrů a brutálnosti amerického SuperCrossu



Foto: Red Bull Media House

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Yeaah (yeee (a) vv.com) 11.3.2014 v 10:58

    Aaron Cheese je zpet, jo? Akorat nechapu, ze zorvna na tyhle akci :-)

  • anonymní uživatel Mára 11.3.2014 v 11:05

    Taková větší marosana 4down

  • anonymní uživatel krtek 11.3.2014 v 11:11

    chápu dobře že je to vlastě 6X a ne 4X?

  • anonymní uživatel Mars (m (a) m.cz) 11.3.2014 v 11:21

    Autor článku se očividně špatně vyspal. Nevím proč, ale psát o novém nápadu tak negativně mi nepřijde zrovna ok. Měli bychom být rádi, že se i v bike disciplínách najde něco nového, i když na první pohled šílená a hlavně komerční věc. Z našich peněz to není (teda aspoň já jejich sračko drinky nepiju), tak proč být proti? Už teď se na tuto akci těším..

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 11.3.2014 v 14:03

    2Mars: V tomto se Čerta musím zastat, co je na tom nápadu nové? V ničem mě to revoluční nepřijde. Přesně jak píše Mára, taková větší Marosana 4 Down.

  • anonymní uživatel Dan (d.reif82 (a) gmail.com) 11.3.2014 v 20:14

    Růžovák jim to natře :-D

  • anonymní uživatel lofas (frantabiker (a) seznam.cz) 11.3.2014 v 21:44

    to je zase sranda tady..... nevím, co je na tom špatného. Věřím, že inspirace vznikla u Marošáka :-) Buďme rádi, že se něco děje. Kolikrát mne napadlo, jak by Datel zajel v kvalitní DH konkurenci a osobně se na to docela těším!!!!! Ale chápu, že jsme v ČR, takže pokud někdo něco udělá a mne nepozve nebo z toho neprofituji, tak není důvod ocenit snahu a hlavně to se to musí kritizovat :-) Čertovo články,recenze kol(spíše vtipné reklamy, recence to vlastně není) beru, dalo by se říci, že jsem i fanouškem tohoto pisatele, ale tohle se moc nepovedlo

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 11.3.2014 v 22:03

    No jak může Datel zajet v kvalitní DH konkurenci? Vyhraje, protože je to forkrosák jak poleno a tahle "livingo 6down" se jako všechny ostatní 4X závody rozhodnou na prvních pár metrech po startu. Nepochybuju o tom že na trati budou strašný věci, ale když seš Datel, Zink nebo Berrecloth tak je ti to fakt šumák. Závoďáci to proletí ve fullforce, freerideři něco promotaj, v livingu bude o pár hromad hlíny víc, nic moc velký přínos to pro sport dle mého nemá, bude se sice na co jendo odpoledno koukat ale tím to zhasne. Pokud by RB radši nasypal peníze do rozvoje bikeparků či kvalitní osvěty co to vlastně ten mantnbajking je etc., přišlo by mi to lepší než jedna reklamní akce která se prezentuje jak objevení kola vol. 2 s hromadou špičkovejch jezdců kteří tam defakto musej, když ve valné většině vozí bejka na helmě.

  • anonymní uživatel yuri 13.3.2014 v 14:13

    strašně rád bych vedle Datla na startu viděl i J. Gravese!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí