Video: EWS Tweedlove pro Nico Lau a Tracy Moseley

Autor: Keli, vydáno: 5.6.2014

Druhé kolo světové enduro série se vrátilo zpět do Evropy, do Skotska do oblasti Tweed Valley, milovníci tvídu vědí, my ostatní koukneme do mapy a vidíme, že je to mezi Edinburgem a Glasgow. Tam probíhal čtrnáctidenní festival Tweedlove v rámci něhož se první letošní ÉWéeSko na starém kontinentě jelo.





V úvodním kole v Chile zvítězil Jeromé Clementz, bylo jisté, že na svoje vítězství ve Skotsku nenaváže, protože je nyní v nepojízdném stavu po pádu a následné operaci vazů v rameni, na Tweedlove přijel v roli diváka a podporovatele své přítelkyně Pauline, která také závodí.
Možných favoritů bylo mnoho, co bylo jisté, že vyhrát může jen velmi dobře vyšvihaný jezdec – propozice mluvili jasně – na celý peloton ve dvou dnech čekala nálož osmi (8) RZ spravedlivě rozdělených do obou závodních dnů, což znamenalo 140 kilometrů a 3000 metrů převýšení.





Ve Skotsku na EWS platila volnější pravidla co se týče ochranných prostředků, podmínkou účasti byla přilba jedno zda-li malá XC či fullface. Myslíte že jezdci brblali tak jako brbláme my v ČR nad každými propozicemi?




Joe Barnes poprvé na bedně na okruhu EWS



Vzhledem k délce tratí, jejich technické náročnosti se dalo očekávat, že budou v popředí jezdci, kteří umí improvizovat a nedělá jim problém jet na oči, Francouz Nico Lau (Cube Action Team) k favoritům rozhodně patřil a v popředí se pohyboval od počátku. V konečném čase to loňskému vítězi TransProvence nakonec dalo a připsal si tak první vítězství v závodě Světové enduro série. Na druhém místě se ztrátou lehce přes deset sekund dojel Justin Leov (Trek Factory Racing Enduro Team), který druhý den hodně topil pod kotlem a připsal si tři druhá místa. Na třetím místě ztratil další tři sekundy téměř domácí Dude of hazard Joe Barnes (Canyon Factory Enduro Team) a jako první Brit se podíval na bednu na okruhu EWS. Celý závod byl velmi vyrovnaný, mezi prvním a pátým byl rozdíl jen 30 sekund, na celkovém čase přes 43 minut zanedbatelný rozdíl.





V ženách byly největšími soupeřkami o post nejvyšší Tracy Moseley na Treku a Anne Caroline Chausson na Ibisu, tentokrát zvítězila první jmenovaná a oplatila jí porážku z kola prvního. Třetí flek si obhájila Cecile Ravanel na GT. Svoji premiéru na světovém enduru si na Tweedlove odbyla i sjezdařka Tracye Hannah, která byla sice rychlá v těžkých DH pasážích, ale nemá tolik našlapáno – výsledkem je až 16. místo. Kompletní výsledky zde.





I následující dva závody EWS zůstávají v Evropě, na konci června se pojede ve francouzském Valloire a o 14 dnů později v La Thuile, Itálie – zde je otázkou kolik top jezdců dorazí, závod se totiž kryje s nejslavnějším sjezdovým maratonem Megavalanche, který je mnoha závodníků velmi v oblibě.




Nico Lau oslavuje svoje první vítězství ve slušivém tvídovém saku, které za vítězství dostal



Diskuze

  • anonymní uživatel Pádlista 6.6.2014 v 15:27

    "podmínkou účasti byla přilba jedno zda-li malá XC či fullface. Myslíte že jezdci brblali tak jako brbláme my v ČR nad každými propozicemi?"
    Když si můžu vybrat, tak asi není nad čím brblat nebo brblali předtím a pak si tedy mohli vybrat.

  • anonymní uživatel Keli 8.6.2014 v 14:08

    V nasi Specialized enduro serii je take moznost volby a vzdy se brbla :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí