Bikepark Špičák otevřel své brány

Autor: Lukáš Louda, vydáno: 7.6.2014

Lukáš Louda neváhal a hned při první příležitosti, kdy mají v bikeparku na Špičáku otevřeno, a vyrazil směr Šumava. Minulou sobotu jste jej mohli potkat jak na trati, tak na laně, tak i ve kempu či hospodě. Co nabízí špičácký park letos?

O minulém víkendu se po zimě rozjela znovu lanovka na Špičáku. Počasí v týdnu nevypadalo moc dobře a nevypadalo to, že nám dopřeje super poježdění, my ale to nevzdali. Jako každý rok se na Špičáku scházíme již v pátek a vždy po projetí bránou parku na nás dýchne ta atmosféra „Vítáme vás. Jsme rádi, že jste dorazili“. Nemůžu si pomoct, ale co se týká zázemí, tak Špičák je na tom hrozně super. Večer klasická grilovačka a s nadržeností na ježdění se jde rozumně spát. Večer nás ještě trošku navlhčí déšť a ráno sunshine. Počasí přesně takové jaké jsme objednávali. Rychlá snídaně a hurá na lanovku hned od rána. Bylo nám jasné, že po deštích nebude trať úplně suchá, ale to nic nemění na situaci.





Už sedíme na lanovce a frčíme nahoru. Hned na začátku vidíme, že lavice mají i své menší sestřičky a je jich tam teď pro každého dostatečně. Bohužel ještě nebyly dostatečně tvrdé, ale až vytvrdnou bude to super. Přijíždíme nahoru a stejně jako dole se na nás lanovkáři usmívají, sundávají kola a rychle dolů. Na začátek volíme Black Friday, který je vždy sázka na jistotu. Povrch dle očekávání trošku vlhký, ale trať připravená na 1*. Velmi příjemná je objížďka kamenné pasáže lesem. Přemýšlím, která volba mě baví víc. Asi to je vyrovnané. Kdo byl na Špičáku loni jistě ví, že ve střední části přibyly dropy a můžete si zvolit, která cesta pro vás bude nejzajímavější.

Po příjezdu na střední cestu opět nové dřevěné stavby. Vedle posíláků přibyla taky dřevěná lavice s malým dropíkem. Velmi příjemné na rozježdění, pro ženy a nebo začátečníky. Líbí se mi, že na Špičáku myslí i na lidi, kteří s kolem začínají… Přibývají jak velké věci, tak i malé pro každého. Od střední části to zůstává stejně zábavné jako loni. Pár nových stop přibylo a vše je dokonale připravené. Od další křižovatky se nejdříve dáme doprava, kde teklo výživné bahýnko, ale trať zůstala „stejná“. To se o zabočení doleva říct nedá. Lávky mají nové neklouzající dřevo a voda z této pasáže udělala velmi zábavnou část trati. Když se opět obě tyto cesty spojí, tak na vás čeká luxusní wallride. Oproti loňsku zvětšen a prodloužen s nájezdem i sjezdem. Velmi příjemná věc pro každého.





Před „přespotočákem“ přibyla narychlovací boule a ještě před ní dvě malé skákatelné boule. Přes potok je nový přejezd, který dále pokračuje po štěrkovém „Family trailu“. Nebo zvolíte klasické alternativy lesem. Dole je tolik možností, že se vám z toho zamotá hlava. Můžete jet přes lávku vpravo. Mimochodem z lanovky poznáte, že je mokrá a že bude klouzat. Kluci z Německa to bohužel asi nepoznali, tak byla sranda je pozorovat jak padá jeden za druhým. Dále můžete jet přes lavice a nebo cestou bez skoků po kořenech a nebo přes takové střední posíláky vlevo. Variant opravdu kvanta. Jediné trošku nešťastné vidím napojení kořenové stopy za dopadem skoku, ale to jistě na Špičáku vychytají. Nebo se prostě musíte kouknout, aby jste nevjeli někomu do stopy.





Takže to jsem si představili Black Friday a nyní začneme Forest virgin. Klasicky se za lavicema dáte doprava a valíte to lesem. Velmi příjemné a z počátku také trochu vlhké místama až potokovité:). Na této trati moc nových věcí nepřibylo, ale nebojte se, že by na ní nebylo sáhnuto. Vše perfektně vyšejpováno, vyrovnáno a spousta míst opět doplněna novým neklouzajícím dřevem. Velký stupeň zábavnosti má ovšem trať z cesty v půlce doleva přes lávku je opatřena cedulí „Only expert“ a je opravdu best. Spousta kamenů, kořenů, dropíků a všeho. V neprudší pasáži jsou nově udělané zatáčky v traverzu a nemusíte se bát o zlehčení. Anakond tam na vás čeká dostatek. Další trať kterou jsme ovšem nejeli je „Štrůdl“. Tato trať kterou dobře znáte z Evropského poháru je na nás rekreační jezdce moc. My si vystačíme s parkovým ježděním. Ale pokud máte chuť na DH toto je volba pro vás. Před „přespotočákem“ můžete ještě zatočit na lávky, které vás dovedou až k lanovce a u výjezdu z lesa to můžete zakempit na terásce a dát si něco dobrého k jídlu a pivu.





Když to tedy dáme do kupy, tak co nám Špičák nabízí? Velmi zábavné poježdění a spoustu tratí, příjemný personál a dokonalé zázemí, půjčovnu kol, teplou kuchyni i ubytování přímo v areálu, sprchu pro upocené jezdce, WC… Je toho prostě mrak a ja už se tam zase těším, protože dva dny ježdění je prostě málo a když už to bude moc tak Geis je kousek.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel rastao 7.6.2014 v 8:48

    pěknej článek, by mě zajímalo co znamená výraz neklouzací dřevo ?

  • anonymní uživatel zz 7.6.2014 v 9:45

    Hh jo taky sem si rikal...

  • anonymní uživatel widlisch 7.6.2014 v 10:13

    nadrženě čekám na nějakej headcam, kterej to sesumíruje, ať si to můžu živě představit! :)

  • anonymní uživatel bob 7.6.2014 v 15:25

    nevíte jestli budou zejtra otevřený už ty lavice dole ?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 7.6.2014 v 22:23

    dneska ještě nebyly ( ty nový s vyššim radiusem ) ty původní na vedlejší lajně jsou otevřený

  • anonymní uživatel Luc... 8.6.2014 v 12:48

    Neklouzající dřevo znamená Nové neojeté, které drží i pod bahnem. Samozřejmě s trochou šikovnosti:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí