Report: Tomáš Slavík opět vítězný ve 4X ProTour ve Fort William

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 10.6.2014

Tomáš Slavík si připsal na pažbu další vítězství v seriálu 4X ProTour ve Fort William. Tentokrát to ale nebylo tak jednoduché, jak jsme u Datla zvyklí, v kvaldě až druhý a ve finálové jízdě do poslední zatáčky také.





Trať ve Fort William doznala před letošním závodem několika změn, Scott Beaumont si v dubnu dal týdenní brigádku a trať překopal, zmizel čtverák a nahradil jej monstrózní troják, další lavice prodloužena o tři metry a kameny v rock garden opět trochu povyrostly. Zvětšené skoky oddělily doslova a do písmene zrno od plev, v kvaldě troják skočili pouze dva jezdci, náš Tomáš Slavík a Francouz Quentin Derbier, druhý jmenovaný se s tratí popasoval o fous lépe a kvaldu vyhrál o jednu desetinu před Datlem. Účast byla tentokrát slabší, pouze 36 startujících…





Všichni favorité závodem procházeli jako nůž máslem, v mužském finále to bylo velmi napínavé – bojovalo se až do posledních metrů, za dohledu spousty diváků předvedli Joost Wichman a Datel o čem, že fourcross je. O vítězi rozhodl poslední troják, Datel fantasticky skočil, do následující zatáčce přilítl v hrozným kalupu a nedal Wichmanovi, který troják neskákal šanci – podívejte se na video.





Tomáš svůj závodní víkend ve Fort William popisuje následovně: „letos jsem se rozhodl, že několik závodů pojedu jak 4X, tak i DH. Jeden z nich byl právě Fort William. Fyzicky to byl hodně náročnej víkend! V DH jsem bohužel udělal hodně zásadní chybu, která mě stála spoustu vteřin a o necelou vteřinu mi to v kvalifikaci nevyšlo, ale vím, že to tam je, tak uvidíme co předvedu v dalších závodech. Co se týče 4X, tak skvělej závod! Těžká trať, šílení diváci a velký souboje. Skutečná podoba toho, jak má 4X vypadat. V závodě jsem všechny jízdy vyhrál a ve finále jsem vedl bez problému, ale pak to do mě narval v jedné ze zatáček Joost Wichman, loňský mistr světa a začlo to být hodně zajímavý. Nakonec jsem vzal riskantnější variantu v poslední zatáčce a odlepil to přes 12 m dlouhej triple, ale vyplatilo se. Závod se mi podařilo vyhrát a teď už jen zůstat v pohodě před MS, který se jede příští týden v Leogangu, tak držte palce…“

V ženách nenechala nikoho na pochybách Katy Curd, suverénně vyhrála jak kvaldu, tak i hlavní závod. Zajímavostí je třetí místo pro Fionn Griffiths, která sedlala DH bike.

Výsledky zde.

--- Foto: Charles Robertson / www.4xprotour.com

Diskuze

  • anonymní uživatel kryplbitch 10.6.2014 v 9:16

    frantík to ale moc nedoletěl :D ...na tohle se kouká fakt moc dobře!

  • anonymní uživatel Lol 10.6.2014 v 13:05

    je to frajer

  • anonymní uživatel dunkel (dunkell (a) seznam.cz) 10.6.2014 v 13:36

    radost pohledět

  • anonymní uživatel RB 10.6.2014 v 21:42

    Datel nejvíc.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí