Fotoreport: Banshee Bikes Factory Team ve Fort Wiliam

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 12.6.2014

Jezdci továrního teamu Banshee Bikes Factory Teamu bojovali minulý týden ve Fort William, jak se jim dařilo se dozvíte z následujícího fotoreportu od Matěje Charváta.



Místo prvního ČP na Monínci jsme dokočovali přípravy na třetí světový pohár – skotský Fort William.



Nová kola, nový obytňák a přívěs s dílnou, nové polepy, oblečení. Několik dní chaotických příprav celého týmu a mohli jsme vyrazit směr Skotsko.



Tak jsme se těšili na ježdění, že jsme ze začátku ani nevnímali otravné mušky, kterých se tu po dešti vyrojilo miliony.



Trackwalk, registrace a konečně je tu první tréninkový den. Nové Legendy šlapou jako hodinky. Trať je okořeněná o pár nových technických lesíků, které trošku zpestřili místní palbu. Stačí několik hodin a objevují se díry jak od granátů, které se snaží všem jezdcům znepříjemnit pětiminutovou „šichtu“. Na to bohužel doplácí Ory (Ondřej Bárta), chytá mu to přední kolo a leží tak rychle, že ani nestačil mrknout. Obávám se, že to bude zlomené zápěstí. I tak patří Orymu velký díky, že nám nejen v Leogangu pomáhal jak jen mohl.



Prvním úkolem je kvalifikace. Všichni se snažíme jet na jistotu i když na této trati je to téměř nemožné. To ještě umocnil obrovský vítr, kvůli kterému posunuli celý sobotní harmonogram. Trénink začínal v 6.30 ráno a na startu kvalifikace museli všichni závodníci být do 10.15 i když já jsem například startoval v 12.55. Čas neodpouští a do finále bohužel po pár chybách nepostupuje Tom Matthews ani Stanislav Sehnal. Naopak tři želízka v ohni stále zůstávají i pro nedělní finále: Já (Matěj Charvát), Matt Walker a Reece Potter. Škoda taky je, že do finále o kousíček nepostoupil další český zástupce a stále sjezdový začátečník Tomáš Slavík, tak snad příští týden v Leogangu.



Nedělní finále předchází dvě tréninkové jízdy. V noci nám trošku zapršelo ale trati to spíš prospělo. Matt Walker i Reece Potter startovali na začátku, ale neměli zrovna svůj den. Já jsem bohužel měl smůlu. I přes to, že to před finále vypadalo na slunečno, tak se necelých pět minut před mým startem rozpršelo a to docela solidně. Nebyl jsem na to připravený, neměl jsem připravené brýle. Ve startovní budce mě zachránil ex Banshee Rider Adam Brayton, když mi půjčil strhávačku. Ta tam samozřejmě nepasovala a tak následovalo pár úprav šroubovákem. Těsně před startem skáču na kolo a rovnou startuju. Trať bohužel klouzala víc než jsem čekal. I přes celkem solidní jízdu se mi nepodařilo jet rychleji.

Finále:
Matt Walker – 52. místo
Reece Potter – 66. místo
Matěj Charvát – 74. místo



Momentálně už jsme s celým týmem v Leogangu, kde se tento víkend utkáme znovu.

Držte nám palce a nezapomeňte nám fandit na FB, brzo bude i video!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí