reklama

Tomáš Slavík Mistem světa - Datlův komentář

Autor: Keli, vydáno: 16.6.2014

Tomáš Slavík se stal podruhé v kariéře mistrem světa ve fourcrossu a usedl tak opět na trůn světového fourcrossu. Dva dny po 27. narozeninách tento český jezdec potvrdil pozici současné fourcrossařské jedničky. Slavík si zopakoval triumf z roku 2010, ve sbírce má ještě předloňský bronz.





„Skoro jsem zapomněl po těch letech, jaký je to pocit a je to pořád stejný – úžasný až nepopsatelný. Byla to dlouhá cesta, poslední tři roky se mi tento titul nedařilo získat a letos to tam konečně padlo. Mistrovství Světa je hodně unikátní záležitost. Jede se o titul, který chce mít každý jezdec ve sbírce, jezdci jedou na maximum a závodí nepředvídatelně. Není to závod série, takže člověk nemyslí na celkové body, ale na jedno a jediné – na titul mistra světa. Klíč na Leogang byl jasnej, vyhrát kvalifikaci a mít tak výhodnou startovní pozici, což se mi podařilo. Trať je hodně fyzicky náročná, tak člověk musel jezdit rozvážně a šetřit síly. V semifinále to zamnou popadalo, tak jsem úplně vypustil, nechal se předjet Švýcarem Waldburgerem a zkroužil trať dolů. Spousta lidí na mě koukalo jak na blázna, ale zasvěcení věděli, že maximum energie bude na finále ta nejzásadnější věc. Taktika se vyplatila, ve finále jsem se ujal vedení a upaloval dolů tratí, co mi síly stačily. Při průjezdu cílem jsem zavzpomínal na Mont St. Anne, kde jsem získal svůj první titul. Nepopsatelný pocit, obrovská radost, emoce a taky velká úleva! Tímto bych chtěl poděkovat všem, co mi pomáhali a podporovali mě při moji cestě za titulem. Díky moc, bez Vás by to nešlo!“





Děkujeme tímto všem partnerům a sponzorům, kteří pomáhali Tomovi na cestě za získáním tohoto titulu. Pro více informací, fotek a videií sledujte webové stránky www.tomasslavik.com a sociální sítě Tomáše Slavíka.





Foto: Charles Robertson

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Holy (12henry14 (a) seznam.cz) 16.6.2014 v 13:42

    klobouček!

  • anonymní uživatel Michal Kosík 16.6.2014 v 14:07

    FRAJER

  • anonymní uživatel Yeaah 16.6.2014 v 15:14

    Jako super vysledek. Jenze v dnesni dobe bych rekl, ze SESTEJ flek Motejla v DH je trochu vic, nez mistr sveta ve 4x, kterej uz proste "nikdo" nejezdi.

  • anonymní uživatel ferda 16.6.2014 v 15:41

    Datel je Pán

  • anonymní uživatel slucky 16.6.2014 v 17:06

    Spíš ho nejezdí velká jména jako dřív, 4x pomalu upadá, ale podle mě je tam spousta mladejch střelců a konkurence tam určitě je. Datel super, že mistr světa podruhé, fandim ať to s tim sjezdem jde co nejvíc!

  • anonymní uživatel panko 16.6.2014 v 20:48

    Je pravda,ze ve 4X uz nejsou jmena akonkurence zadna. Datel uz je jedinej profik, pak mozna 3-4lidi umeji jezdit, ale zbytek je strelcu hobiku.Smutny. Ani live prenos nebyl. MOtejl a jeho vysledek fakt pecka.

  • anonymní uživatel hnusflus 17.6.2014 v 12:45

    Když to tu tak čtu tak si asi na příštim MS taky dojedu aspoň pro bramborovou medaily když je to tam samej amatér... je spousta sportů u kterých se nevyplatí organizovat přímej přenos, ale to ještě neznamená že jsou nudný, nebo NEJSOU sledovaný.
    btw tohle už neni datel ale letec!

  • anonymní uživatel Lukas 17.6.2014 v 16:26

    Panko nevím kdo jsi, ale vsadil bych se že kdybys dojel na 4x závody tak by se ti ti "hobíci" asi pěkně vysmáli :)To že tam nejsou celebrity neznamená že to má nízkou úroveň postav tam ty tvoje hvězdy jako gracia, peat, hill, atd a všichni by vyhořeli. Takže to je spíš o tom že ten sport neni promovanej proto ty jména nenáš a ne že tam jezdí hobíci :)

  • anonymní uživatel Slid 19.6.2014 v 9:48

    Datel parada! Myslim, ze to ma radne vydrene a maka na sobe dost! Smekam!
    Sem zvedavej, pokud vazne presedne vice na DH kde az skonci, ale myslim, ze hodne vysoko ;-) Tesim se na JBC 4x Revelations pokud to bude jen z 50% jako loni, tak to bude radnej narez.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí