Report: King of the Yellow Hills

Autor: Vít Daněk, kategorie: Report, vydáno: 30.7.2014

Třetí ročník akce King of the Yellow Hills proběhl v sobotu 19.7.2014. Jako tradičně byla připravena lajna vyšejpovaných skoků ke které letos přibyl naskakovák, takže se na celou lajnu nemuselo vůbec šlapat. Počasí po celý den vycházelo víc než na výbornou. Bohužel účast riderů byla trošku pod očekávání nakonec se itak sjelo 18 riderů z okolí.





Start jamu začal v 16:30 a celý den bylo jasné že budou padat luxusní triky od hlavní zlínské hvězdy Michala Hajtra. Michal se s tím moc nepáral a v jedné jízdě se nebál nasázet dvakrát třišestku, no foot can can a tailwhip ještě s jeho neskutečným stylem už bylo předem jasné kdo bude nejlepší v kategorii MTB. Dál jsme mohli vidět backflipy od Michala Koupelky, protáhlé can cany a štýlo od Petra Kubína ze Skalka – trails. Hodně mě překvapil Pavel Valuš který jezdí na svém fullovi neveřil jsem že ani celou lajnu naskáče jelikož skoky to lehké opravdu moc nejsou, Pavel zahodil strach a vysílal superman seatgraby, cliffhangery, nofoot cancany a třišestky.





V kategorii BMX bylo pouze 6 riderů což je velká škoda, nepadalo tak moc velkých triků ale i tak musím zmínit neskutečné výšky a styl bráchů Zouharů ze Skalka – trails. 360tky a tailwhipy od Zdeni Šafaříka z Kroměříže. A celý den jednoznačně nejlepším Staňou Zeldou jeho kombinace condor to turndown, 360 turndown, nofoot cancan one hand byli ve starém Otrokovském stylu a tak nebylo velice co řešit.





Porota následně rozhodla takto:
Kategorie BMX:
1.Stanislav Zelda
2.Jan Zouhar
3.Zdeněk Šafařík

Kategorie MTB:
1.Michal Hajtr
2.Petr Kubín
3.Pavel Valuš

Best trik: Pavela Valuš za trik Cliffhanger
Best styl: Jirka Zouhar

Večer pak vypukla neskutečná afterparty s kaplelama Ready krýgl, Novoveska, Trubadoors a Volant! Na kterou budeme ještě dlouho vzpomínat. Děkujeme Všem sponzorům akce, mediálním partnerům a všem kdo se jakkoliv podílel na jakékoliv pomoci uskutečnění naší akce.





Diskuze

  • anonymní uživatel bambus 30.7.2014 v 13:04

    libový video

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí