FFT Slopestyle 2014 oficiální report

Autor: Michal Moravec, vydáno: 19.8.2014

Jak už u nás bývá zvykem, s oficiálním reportem přichází pořadatelé trochu později. Konečně se totiž probrali z opět legendární after párty! Ale pojďme popořadě. Kluci začínali najíždět do parku již od čtvrtka, my jsme ladili poslední detaily a westernové kulisy. Vše tak, abychom v pátek po 18. hodině mohli odpálit první část pohodového víkendu, FFT Pumptract contest. Kluci fest trénovali na slopestyle lajnách, nechtěli se utrhnout, ale nakonec se nám přihlásilo 20 bikerů, kteří si to rozdali v kvaldě na čas. Do finálového pavouka se probojovalo 16 nejlepších, kteří se již utkali v duelech. Nejrychlejší ze všech byl pozvaný biker z Maďarska Gabor Lenthar, druhý ve finálové jízdě skončil Petr Homola a o třetí misto se podělili lokál Aleš Dryml a Honza Krušina, kteří na cílové kameře a pásce zaznamenali naprosto stejný čas, aspoň to tvrdili měřiči :)





Sobota se již nesla ve znamení divokého západu. A že to bude opravdu divoký prokazovali bikeři již od tréninku! Vtrhli do Kalifornie, udělali banku, zatančili si na Saloonu, dali hand shake s hrobařem a nakonec si odskočili na vlak do železniční stanice. O čem to kecám? Čekuj fotky zde a hned budeš v obraze. Skoky se totiž kompletně proměnily ve westernové město a frontflipy, beka i 360 se lítaly po budovách a bajkeři na svých divokých koních s koltem nízko u pasu zabíjeli neskutečný kombinace!





Díky perfektnímu počasí se nám letos do kvaldy přihlásilo rekordních 37 bikerů ze 4 zemí, kteří se ve dvou kolech vystříleli a k finálové osmičce postoupilo pouze 10 kovbojů.
Kvalifikace 10 postupujících:
1. Piotr Krajewski 81,5 (PL)
2. Marcin Rot 80,5 (PL)
3. Kuba Sidzina 77 (PL)
4. Ondra Krčmář 74,5 (CZ)
5. Filip Soczynski 74 (PL)
6. Pawel Stachak 73,5 (PL)
7. Tamás Márk Gargya 72,5 (HU)
8. Richard Tušl 70 (CZ)
9. Roman Pichnarčík 70 (SK)
10. Dan Miler 69,5 (CZ)





Divácká kulisa letos byla taky super, připravili jsme pro ně bohatý doprovodný program jako jízda na koni, střelba z luku a vzduchovky. Navíc jsme mezi fanoušky rozdali fandítka, aby byl pořádný hukot! Před finále jsme jim navíc poskytli úchvatnou podívanou v podobě tanečního kankan vystoupení. Myslím, že si každý přišel na své. Navíc kvůli výpadku zvuku jsme si taneční vystoupení užili hned 2×, takže pecka. Ani holkám nemůžu říct, že to bylo schválně.





Ale teď už pojďme do finále. Osmnáct bikerů z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska bojovalo o 30 000 Kč a věcné ceny od sponzorů, šlo o vše a jelo se ve stylu DO OR DIE, respektive DEAD OR ALIVE! Přežili jen Ti nejlepší s nejčistší jízdou. Začalo to tam padat 360, tailwhipy, barspiny, beka a frontflipy a vše v nejrůznějších kombinacích. Nejlépe se s tratí popral třebíčský kovboj Tomáš leader Zejda, který již potřetí v řadě na FFT Slopestyle závodě vyhrál. Jeho čistá jízda a na největším skoku signature tailwhip neměly chybu, zaslouženě vyhrál a z FFT Bike Parku si to pelášil rovnou na Crankworx festival do kanadského Whistleru. Druhý zajel Ferenc Horvath z Maďarska. Tento týpek si u nás zajíždí také pravidelně pro vysoké fleky a je vidět, že to má v ruce. Třetí místo byla rarita, protože se nám sešli hned dva borci se stejným počtem bodů. Kluci si rozdělili ceny, ani se nepostříleli, takže Damjan Siriški z ČR a Piotr Krajewski z Polska ukázali, jak jsou kovbojové drsní, ale zároveň féroví.





Celkové výsledky finále:
1. Tomáš Zejda 89 (CZ)
2. Ferenc Horváth 80,5 (HU)
3. Damjan Siriški 79,5 (CZ)
3. Piotr Krajewski 79,5 (PL)
5. Kuba Sidzina 78,5 (PL)
6. Pawel Stachak 76,5 (PL)
7. Ondra Krčmář 72,5 (CZ)
8. Gábor Lenthár 72 (HU)
9. András Horváth 71,5 (HU)
10. Tamás Márk Gargya 71 (HU)
11. Dan Miler 69,5 (CZ)
12. Pawel Turno 68,5 (PL)
13. Filip Soczynski 66,5 (PL)
14. Roman Pichnarčík 64 (SK)
15. Adam Glosowic 62 (PL)
16. Richard Tušl 58,5 (CZ)
17. Marcin Rot 57,5 (PL)
18. Jan Netrval 36,5 (CZ)





Jejich triky a kombinace Vám již brzy představíme v oficiálním videu. Co určitě stojí za zmíňku je best trick na závěr celého dne. Talentovaný mladík Dominik Cicko z ČR, který v kvalifikaci odjel nehorázné jízdy v podobě front flip na nejvyšší lávku a double backflip přes železniční stanici byl určitě adeptem na finále, bohužel mu chybělo štěstí, možná trochu zkušeností, a tak svoje jízdy neodjel čistě. Ovšem v best tricku jsme ho vyhecovali a otočil krásný double backflip a byl jasným vítězem. Je to první Čech, který double u nás odjel. Vyhodnocovali jsme ještě best trick celého dne, který vyhrál Pawel Stachak z Polska s trikem 360 triple barspin… neuvěřitelné kombo a podívaná!





Večer jsme ukončili na after párty, kde zahrála kapela Haťa Paťa a následoval až do ranních hodin DJ Lu2. Povedená afterka a narvaný klub, takže nádhera. FFT Slopestyle 2014 je za námi. Doufám, že si to všichni užili jako já. Byla to velká westernová SHOW, super počasí, divácká kulisa, krásné hostesky a tanečnice, organizační FFT crew to také zvládla dobře, takže už teď se můžete těšit na další ročník FFT Slopestyle 2015! Doufám, že už jsme přesvědčili kriitiky a že se za rok zase posuneme o kousek dál. Plány a návrhy už máme, takže se máte na co těšit! Držte nám palce, díky moc všem sponzorům a organizátorům za super podporu a za rok SHOW MUST GO ON AGAIN!! ;)

Zdar a sílu, mical – předseda (Michal Moravec)

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí