MojeKolo

Foto: Redbull District ride 2014

Autor: Lukáš Navrátil, vydáno: 15.9.2014

Redbull District Ride se po dvou letech konečně vrací! Jako v minulých letech hostilo světový top slopestyle staré město německého Norimberku. Závod byl zařazen do Diamond Series v rámci FMB World Tour. Trať navrhnul vítěz minulého District Ridu – Aaron Chase.
Podle informací z PRESSu navštívilo District Ride na 60 000 diváků. V neděli bylo opravdu neskutečně narváno, pohyb kdekoliv kolem trati byl velmi obtížný.





Triky jako cashroll, flatspin nebo 720 cork nebyli žádnou zvláštností. Sám dokonce ani nevím, co většina znamená nebo jak vypadá.
Na trať podle animace se můžete podívat zde.





Pro mě jako fotografa byla celá akce velmi obtížná. I s akreditací a vestou mě totiž organizátoři a nespočet členů ochranky nepustili ani přejít skrz trať, natož se dostat byť jen o kousek blíž. Bylo to celé velmi přísné a hlídané. I samotné focení v džungli budov a oken nebylo nic příjemného. Snad se mi ale povedlo něco povedeného chytit.
V sobotu byl na programu best trick na big airu, který vyhrál Szymon Godziek s jeho backflipem tsunami. Bylo to poprvé, co ho dělal na závodě, a podle mě byl velice úspěšný!




Foto: Bartek Wolinski



V neděli byl hlavní závod, do kterého se kvalifikovalo v sobotu a v neděli. Náš jediný český reprezentant, Tomáš Zejda, se bohužel do finále nedostal.
1. Brandon Semenuk
2. Brett Rheeder
3. Thomas Genon

Tomáš Zejda rozhovor

Tome, jak se ti líbila trať?
„Trať byla atypická v tom, že byla položená na dlažebních kostkách. Byla to asi letos jediná trať položená v centru města. To bylo celkem netypický. Byla dobře zabezpečená – jako třeba balíky slámy, žíněnky a hliněný dopady, no ale i přesto jsou ty kostky docela tvrdý… Překážky byly skvělý, trať byla dobře poskládaná. Bohužel jsme neměli tolik času – organizace moc nestíhala, neměla to načasovaný – takže se muselo například i několik hodin čekat, než si budeme moct vyzkoušet nějaký další skok.“





Co tvoje ambice? Na kolik ses do toho pouštěl? Co tvoje jízda?
"Ambice jsem měl jako normálně – jako na každých jiných závodech. Protože člověk, i když ví do čeho jde, tak vždycky to pak ve finále vypadá jinak, než si myslí nebo doma naplánuje. Trať byla docela velká – začínalo to obrovským dropem z hradní zdi a končilo to 15m skokama. Já mám takovej cíl letos, že chci bejt do TOP 10. To se mi povedlo ale oni mi to překazili na Bearclaw v Kanadě, kde jsem bral 11. flek. Teď to bylo 15. I tak ale můžu říct, že sezóna byla skvělá, takže jsem spokojenej. Teď to bylo dva a půl dne ježdění, kdy přišlo i spoustu známých. Hlavně lidi, s kterejma se třeba až do dubnu neuivdím. Tak jsem si to chtěl užít nejen skrz to ježdění a přetahování a nějakou pozici. Jízda mi uplně nevyšla. Měl jsem v tý první jednu menší chybu a v tý druhý jsem se snažil přidat. Hodnocení bylo tak, že nikdo pořádně nevěděl. I tak jsem ale nechal za sebou dalších 10 kluků, takže to nebyla úplně ostuda. Doufám, že to parta ocení (smích)…



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 15.9.2014 v 9:14

    Dobře Lukáš, fotky 1*

  • anonymní uživatel Jirka 21.9.2014 v 0:09

    Chase rozhodne nebyl vitezem minuleho, nybriz prvniho District Ridu!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí